Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Δίαιτα του Τεμπέλη

Φέτος όπως και κάθε χρόνο έχουν κατακλυστεί διάφορες σελίδες σε περιοδικά και διαδίκτυο από μαγικές δίαιτες και κυρίως σκευάσματα (τσάγια, αλοιφές, βότανα) που υπόσχονται να κάνουν ό,τι είναι ανίκανοι να κάνουν μερικοί άνθρωποι από μόνοι τους ... να χάσουν κιλά.

Υπόσχονται πως όσοι τις ακολουθήσουν, με τον πιο εύκολο τρόπο , τρώγοντας ό,τι θέλουν και απλά αγοράζοντας ένα από τα δεκάδες σκευάσματα, θα χάσουν κιλά. Όμως η αλήθεια είναι πως στην καλύτερη περίπτωση το μόνο που θα πετύχετε είναι να αδυνατίσετε την τσέπη σας και στην χειρότερη να προκαλέσουν βλάβες στα νεφρά και το συκώτι σας.


Θα πρέπει κάποια στιγμή όμως να καταλάβει και ο τελευταίος άνθρωπος ό,τι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Τρως παραπάνω θερμίδες, αράζεις όλη μέρα, τρως σαβούρες συνέχεια, θα παχύνεις ή θα αποκτήσεις μακροπρόθεσμα σίγουρα πρώτα λίπος στην κοιλιά είτε είσαι αδύνατος, είτε όχι και μετά ή και ταυτόχρονα σε πολλούς θα ανέβουν οι τιμές στην χοληστερίνη, θα αποκτήσετε πίεση, μπορεί και διαβήτη, απλά μαθηματικά.


Είναι πράγματι δίχως έλεος η μανία που κυριεύει άντρες αλλά κυρίως γυναίκες να παρουσιαστούν στις παραλίες για 2 μήνες με σώμα μοντέλων αδιαφορώντας πραγματικά για την υγεία τους πρώτα και μετά για την εμφανισή τους άλλους 10 μήνες τον χρόνο. Καταφεύγουν στο να πίνουν βότανα, να τρίβουν επάνω τους ό,τι τους δίνουν και να κάνουν τα πάντα προκειμένου να σβήσουν τα σημάδια της αποτρόπεας διατροφής που έκαναν για μήνες ή χρονιά σε μια στιγμή.

Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτό είναι εφικτό και σε αυτούς ποντάρουν όλοι όσοι γελάνε πίσω από την πλάτη τους για να βγάλουν χρήματα.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ σε όλα τα προιόντα που κατακλύζουν την ζωή μας και στόχο έχουν την αφέλεια ή καλύτερα την ματαιοδοξία όλων όσων θα έκαναν τα πάντα απλά για να δείχνουν καλύτεροι.

Πριν χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε κάντε μια έρευνα, η εποχή της αθωότητας έχει παρέλθει με την έλευση των χαρτονομισμάτων.

Γιάννης Σαμιώτης

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.