Συλλυπητήρια της ΕΟΠΕ

Η ΕΟΠΕ και η κοινότητα της διαιτησίας του Ελληνικού βόλεϊ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του Αντώνη Δούκα που έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί (17/11/2020) σε ηλικία 89 ετών.


Ο Αντώνης Δούκας θεωρείται από τους πρωτοπόρους του ελληνικού βόλεϊ και από τους ανθρώπους που έκαναν τεράστιες προσπάθειες για την διάδοση του και την ανάπτυξη του στην Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε το άθλημα από όλα τα μετερίζια, από αθλητής, προπονητής, παράγοντας αλλά και διαιτητής ενώ γιος του είναι ο Νίκος Δούκας πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας και πασαδόρος του Άρη επί σειρά ετών.
Ο Αντώνης Δούκας ήταν από τους πρώτους διεθνείς διαιτητές της ελληνικής διαιτησίας και καθηγητής στο Αμερικανικό Κολέγιο. Μάλιστα από δικές του πρωτοβουλίες το Αμερικανικό Κολέγιο ανέπτυξε και καλλιέργησε το βόλεϊ ενώ η χρήση του κλειστού γυμναστηρίου οφείλονταν από τις ομάδες βόλεϊ ήταν έργο του Αντώνη Δούκα.

Επίσης ήταν προπονητής στην ομάδα εφήβων του Άρη που κατέκτησε το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων το 1965. Για πολλά χρόνια ήταν προπονητής στη καλή ομάδα βόλεϊ της ΧΑΝΘ.

Αφησε πίσω του πλούσιο συγγραφικό έργο για το βόλεϊ ενώ μετά την συνταξιοδότηση του  ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και την ποίηση.