Μεγάλος νικητής ο Άρης στον αγώνα με τον ΑΟ Θήρας

Μετά από ένα ματς γεμάτο ανατροπές ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον ΑΟ Θήρας και πλησίασε έτσι την ομάδα της Σαντορίνης στον ένα βαθμό.

Ο ΑΟΘ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα κατακτώντας πολύ εύκολα το πρώτο σετ και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ του β’ σετ που τον βρήκε προηγούμενο με 4-8. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε, ο Άρης πίεσε πάρα πολύ την υποδοχή των φιλοξενούμενων και προσπέρασε 16-12 για να ισοφαρίσει 1-1 και να προηγηθεί πιο εύκολα με 2-1.

Οι κίτρινες είχαν σταθερά ένα προβάδισμα 2-3 πόντων σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του δ’ σετ με τον ΑΟΘ να ισοφαρίζει 19-19. Ο Άρης ξέφυγε και πάλι με 23-20 όμως σε εκείνο το σημείο «κόλλησε» και με σερί 0-5 η Σαντορίνη έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Εκεί υπήρχε ισοπαλία μέχρι το 6-6 που έγινε 9-6 χωρίς αυτή τη φορά ο ΑΟΘ να μπορέσει να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης.

Η γνώμη του πάγκου
Δημήτρης Σολκίδης: «Ήταν ένα καλό και ποιοτικό παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες. Το θέλαμε πολύ αυτό το ματς κι έστω και στο τάι μπρέικ τα καταφέραμε. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και κρύβει πολλές εκπλήξεις και συγκινήσεις Κερδίσαμε δίκαια και είναι μια νίκη ψυχολογίας. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια γιατί ήταν μια γροθιά και δείξαμε πολύ μεγάλη θέληση».

Απόστολος Οικονόμου: «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη. Εμείς σε ένα ακόμη εκτός έδρας μας, με εξαίρεση το πρώτο σετ δεν δείξαμε τη δυναμική μας, δεν μπορέσαμε με το μπλοκ άμυνα να εγκλωβίσουμε τις Καετάνο, Αλεξάκου και μοιραία το ματς πήγε στο ται μπρέικ όπου κέρδισε η καλύτερη και πιο αποφασισμένη στα κρίσιμα σημεία ομάδα,. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μας και δεν ξέρω αν αξίζαμε σήμερα και το βαθμό. Πρέπει να συνέλθουμε ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε ως στόχο την τετράδα».

Τα σετ: 15-25, 25-20, 25-17, 23-25, 15-10
Άρης (Σολκίδης) Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνσταντινίδου, Καετάνο, Γουγούση, Καραφουλλίδου, Κελεσίδου –λ / Πήττα, Σταματίου. 
ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου, Ζντόβτς, Μεταξά, Όστοϊτς, Βεργίδου, Τέρζιτς, Αρτακιανού -λ / Μουντάκη, Τσβετκόβα, Τσοχατζή, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου.