Επέστρεψε στις νίκες ο ΑΟ Θήρας

Ο Α.Ο Θήρας επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Αίαντα Ευόσμου στην 9η στροφή του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Ο ΑΟΘ παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος και σοβαρός, εκμεταλλευόμενος και την απουσία της Κένταλ Κλίβελαντ από τη μεριά του Αίαντα.Η Αμερικανίδα διαγώνια ταλαιπωρείται από ίωση και δεν ταξίδεψε στο κυκλαδίτικο νησί.

Από εκεί και πέρα, στο αγωνιστικό κομμάτι η Θήρα μπήκε δυνατά και στα τρία σετ «χτίζοντας» διαφορές, τις οποίες οι φιλοξενούμενες δεν μπόρεσαν να αναστρέψουν. Στο πρώτο σετ, η διαφορά άνοιξε στο +7 (20-13) για το 1-0 και το 25-17 ενώ στο δεύτερο ο Αίας προσπάθησε να κρατηθεί κοντά στο σκορ (10-7) με την ομάδα του Οικόνόμου να έχει περισσότερες λύσεις στην επίθεση και να φτάνει στο 22-13 με το σετ να ολοκληρώνεται 25-13.

Χωρίς διαφοροποίηση η εικόνα στο τρίτο σετ, μέχρι λίγο πριν τα μέσα του σετ οι φιλοξενούμενες προσπαθούσαν να μείνουν σε επαφή με τις γηπεδούχες στο σκορ (8-7, 13-9), όμως ο ΑΟΘ πάτησε γκάζι για το 20-12 και το τελικό 25-13.

Η γνώμη του πάγκου

Απόστολος Οικονόμου: «Ήμασταν πολύ σοβαροί στο σημερινό ματς παρόλο που ο Αίαντας επηρεάστηκε από την απουσία της βασικής του διαγώνιας. Γενικά δεν έχω παράπονο από την ομάδα ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια δείχνουμε να σταθερότητα, όμως στα εκτός έδρας δεν συμβαίνει το ίδιο και αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε σα συμπεριφορά στην ομάδα. Συνεχίζουμε. Είμαστε στην 3η θέση και θέλουμε να διατηρηθούμε εκεί μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου».

Ηλίας Ζωλασταθιάδης: «Ήταν για μας ένα παιχνίδι πάνω από τις δυνάμεις μας λόγω και των απουσιών που είχαμε. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, καθώς θα έπρεπε αυτοί που αντικατέστησαν τις απουσίες να σταθούν στο ύψος τους. Μας στεναχωρεί η ήττα αλλά πιστεύουμε σε μια καλύτερη και πιο δυνατή συνέχεια».

Τα σετ: 25-17, 25-13, 25-13

Οι συνθέσεις:
ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου, Ζντόβτς, Μεταξά, Όστοϊτς, Βεργίδου, Τέρζιτς, Αρτακιανού -λ / Τσβετκόβα, Τσοχατζή, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου.
Αίας (Ζωλασταθιάδης): Βλάχου, Αποστολίδου, Τζούριτς, Ανδρονικίδου, Κλέπκου, Κούση Γεωργιάδου -λ / Τζιαρλή, Φαλέγκα, Ξανθοπουλου