Ακόμα ένα τρίποντο για τη Θήρα

Με την εκτός έδρας νίκη του ΑΟ Θήρας επί της ΑΕΚ με 3-0, άνοιξε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε χωρίς την Αποστολία Νούσια που αντιμετώπισε πρόβλημα στην τελευταία προπόνηση ενώ στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε η Καλαφατάκη.

Στα του αγωνιστικού μέρους, η ομάδα της Σαντορίνης ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο σετ, προηγήθηκε με 5-8 στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ ενώ στη συνέχεια με πίεση στην υποδοχή των γηπεδούχων και περισσότερες επιθετικές λύσεις έφτασε στο +7 (13-20) με το σετ να ολοκληρώνεται 14-25 για τον ΑΟΘ.

Στο δεύτερο σετ, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 6-4 αλλά ο ΑΟΘ ισοφάρισε 6-6, χτίζοντας αμέσως μετά μια διαφορά +5 (13-18) με τις φιλοξενούμενες να κάνουν το 0-2 με 18-25.

Στο τρίτο σετ, η ΑΕΚ ανέβασε κι άλλο την απόδοσή της μείωσε τα λάθη της και κράτησε στην υποδοχή με αποτέλεσμα να προηγηθεί 5-2 και να παραμένει κοντά στο σκορ (13-13, 21-22, 22-23) σε όλο το σετ. Πιο έμπειρη στα σημεία η Θήρα πήρε το σετ με 22-25, την καθαρή νίκη και τους τρεις βαθμούς που τη διατηρούν στην τετράδα του πρωταθλήματος.

Η γνώμη του πάγκου

Γιώργος Σαμαράς: «Κάθε φορά παίζουμε και καλύτερα. Κάθε φορά κάνουμε και καλύτερη εμφάνιση και σήμερα παίξαμε καλύτερα από το προηγούμενο ματς απέναντι και σε έναν καλύτερο αντίπαλο. Είχαμε μεγαλύτερη απόδοση και διάρκεια στο παιχνίδι, ειδικά στο τρίτο σετ κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσαμε στο 22-23 για το κάτι παραπάνω αλλά είπαμε ότι είχαμε απέναντι μας μια ομαδα με άλλους στόχους».

Αποστόλης Οικονόμου: «Πήραμε τους τρεις βαθμούς που θέλαμε και ήταν ο βασικός μας στόχος ενώ μπορέσαμε να δώσουμε και χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες. Τώρα το μυαλό θα στραφεί στον παρθενικό Ευρωπαϊκό αγώνα του ΑΟ Θηρας που είναι την ερχόμενη Τετάρτη».

Τα σετ:14-25, 18-25, 22-25

ΑΕΚ (Σαμαράς) Καλαφατάκη, Φιλιπιόνκα, Καράτερζη, Ζίγκα, Γεωργαντά, Αργυροπούλου / Μπελιά -λ, Βάθη
ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου, Ζντόβτς, Μεταξά, Όστοϊτς, Βεργίδου, Τέρζιτς, Αρτακιανού -λ / Τσβετκόβα, Τσοχατζή, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου, Μουντάκη