Κέρδισε το Μαρκόπουλο αλλά έχασε την Καλανταρίδου η Ελπίδα

Την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του σημείωσε η Ελπίδα με 3-2 επί του Μαρκόπουλου, εξακολουθεί να μαζεύει βαθμούς στη μάχη για την παραμονή, ωστόσο έμεινε με την πίκρα ότι θα μπορούσε να έχει πάρει το τρίποντο, αφού είχε τέσσερα χαμένα ματς μπολ στο τέταρτο σετ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα τραυματισμό της Καλανταρίδου, που γύρισε το πόδι της στους πρώτους πόντους. Η απώλεια της διεθνούς ακραίας δεν επηρέασε τις γηπεδούχες, αφού η Δροσοπούλου την αντικατέστησε επάξια και η Ελπίδα κυριάρχησε στο πρώτο σετ με κορυφαία την Κατερίνα Μπολέτου. Στο δεύτερο οι δύο ομάδες συμβάδισαν μέχρι το τέλος και το Μαρκόπουλο έφτασε στην ισοφάριση παίρνοντας έξι συνεχόμενους πόντους με την Κλάιν στο σέρβις.

Καταιγιστική ήταν η Ελπίδα και στο τρίτο σετ, όταν επέστρεψε η Καλανταρίδου και ανέλαβαν δράση η Καλαντάτζε με την Γεροβασιλείου, που οδήγησαν την ομάδα της στο 2-1. Το τέταρτο σετ ήταν το πιο δραματικό, καθώς το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς πλευρά (7-6, 9-12, 17-16, 21-17).

Η Ελπίδα έφτασε σε διπλό ματς μπολ (24-22) με χαμένο σερβίς της Κλάιν αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει το παιχνίδι και το ράλι που ακολούθησε, κρίθηκε με μπλοκ της Ροντρίγκεζ και μία κόκκινη κάρτα στον πάγκο των γηπεδούχων για... καθυστέρηση. Στο τάι μπρέικ, όμως η Ελπίδα ξεκίνησε με προβάδισμα 5-1 και 6-2 και δεν άφησε την αντίπαλό της να πλησιάσει στο σκορ.

Η γνώμη του πάγκου
Γιώργος Χρυσομαλλίδης: «Πετύχαμε άλλη μία μεγάλη νίκη, που μας κρατά ζωντανούς στη μάχη της σωτηρίας. Το Μαρκόπουλο, λόγω και του αγώνα κυπέλλου, δεν είχε φρεσκάδα και το εκμεταλλευτήκαμε».

Γιάννης Νικολάκης: «Συγχαρητήρια στην Ελπίδα που νίκησε δίκαια. Η ομάδα μου ήταν κουρασμένη λόγω του αγώνα κυπέλλου και αυτό φάνηκε».

Tα σετ: 25-17, 21-25, 25-20, 26-28, 15-10
ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Παπάζογλου, Γουίλσον, Μ. Μπολέτου, Κ. Μπολέτου, Καλανταρίδου, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) – Δροσοπούλου, Γεροβασιλείου, Νώτη, Καραμούτσα, Kαλαϊτζάκη.
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Νικολάκης): Δικαιούλια, Ρόντριγκεζ, Μερκάδο, Κλάιν, Φακοπουλίδου, Διάλλα, Ιακωβίδου (λ) – Καρακάση, Νικολογιάννη, Λιάγκα, Πατεράκη.

Η 16η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με την αναμέτρηση Ηλιούπολη – Αίας Ευόσμου (17:30) ενώ τη βαθμολογία μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.