Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΠΑΟΚ μεγάλος νικητής του τουρνουά της Σαντορίνης (photos)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το καθιερωμένο τουρνουά «Nομίκεια» που διεξήχθη στην Σαντορίνη.

Μεγάλος νικητής η ομάδα του ΠΑΟΚ, που πήρε τον πρώτο της τίτλο στην Α1 γυναικών έστω και άτυπα. ΜVP αναδείχθηκε η Εύα Xαντάβα που έκανε πάρα πολύ καλή εμφάνιση.
Στον τελικό της διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 του ΑΟ Θήρας, έχοντας πάρει πολύ εύκολα το πρώτο σετ.
Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάρει εύκολα τη νίκη, αλλά αυτή τη φορά η Σαντορίνη έκανε μεγάλη προσπάθεια και πήρε το προβάδισμα 21-18. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ με δυνατές επιθέσεις από τις Χαντάβα, Πολυνοπούλου και Καζαρόφσκα έκανε τη μεγάλη ανατροπή και κατάφερε να πάρει το σετ 24-26.
Στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα 16-19 αλλά με επιμονή ο ΑΟ Θήρας κατάφερε να ισοφαρίσει 19-19 χάρη στο σερβίς της Χατζηευστρατιάδου. Στη συνέχεια ωστόσο ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ 21-21 με την Χαντάβα να δίνει το πρώτο ματς μπολ και στη συνέχεια έγινε το 23-25 με μπλοκ στην Brinkmann από την Κωνσταντινίδου.
Τα σετ: 14-25, 24-26, 23-25
H Εύα χαντάβα που πήρε και το βραβείο της πολυτιμότερη παίκτριας, σημείωσε στον τελικό 19 πόντους, δύο μπλοκ, ένας άσος και 16 επιθέσεις, ενώ είχε υποδοχή 55% και 25% άριστες.
Για τον ΑΟ Θήρας από 11 πόντους έδωσαν οι Εμμανουηλίδου και η Mεντάρο.

Χάλκινο στις πράσινες.
Tην τρίτη θέση κατέλαβε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε 3-0 σετ στον μικρό τελικό του Μαρκόπουλου. O Παναθηναϊκός έχοντας υπεροπλία σε όλα τα σημεία, κατάφερε να υποτάξει τη νεανική ομάδα του Μαρκόπουλου σχετικά εύκολα κατακτώντας τα σετ 20-25, 20-25 και 16-25.
Πρώτη σκόρερ για τον Παναθηναϊκό η Καλαντάντζε με 11 πόντους που προήλθαν από 1 άσσο 5 μπλοκ και πέντε επιθέσεις . Για το Μαρκόπουλο πρώτη σκόρερ η νεαρή Τσιτσιγιάννη με 9 πόντους που προήλθαν από επτά επιθέσεις και 2 μπλοκ.
Στο περιθώριο της διοργάνωσης, η ομάδα της Σαντορίνης πριν την έναρξη του τελικού τίμησε τις διεθνείς αθλήτριες των ομάδων που συμμετείχαν στο πανευρωπαϊκό καθώς και τον στατιστικολόγο Γιώργο Σομπόνη.
Τιμήθηκαν η Μελίνα Εμμανουηλίδου, η Μαριαλένα Αρτακιανού, η Ευαγγελία Μερτέκη και η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου από την διοργανώτρια ομάδα και η Όλγα Βεργίδου, η Μαρία Οικονομίδου, η Άννα Καλαντάτζε και η Παναγιώτα Διώτη από τον Παναθηναϊκό.

 {gallery}/New_Site/2019-2020/A1-GINEKON/FILIKA/NOMIKEIA{/gallery}

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.