MVP της 10ης αγωνιστικής η Κελεσίδη : «Πέτυχα έναν από τους στόχους μου, θέλω κλήση στην Εθνική»

Η Ιλιόνη Κελεσίδη είναι η MVP της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών.
Η κεντρική του Παναθηναϊκού με 13 πόντους με 10/13 επιθέσεις και 3 μπλοκ ήταν η πολυτιμότερη της ομάδας της στη νίκη με 3-2 σετ στην έδρα του Πανναξιακού
Η Ιλιόνη Κελεσίδη γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου του 1997, έχει ύψος 1.90 και αγωνίζεται ως κεντρική. Ξεκίνησε το βόλεϊ το 2009 από την ΑΕ Γαλατσίου, το 2015 αγωνίστηκε μία σεζόν στον Ιωνικό Νέα Φιλαδέλφειας και μία διετία πέρασε στον Πορφύρα. Από το 2018 φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπου τη σεζόν 2018-19 πανηγύρισε την άνοδο στη Volleyleague γυναικών.
 
Είναι η πρώτη φορά που η Ιλιόνη Κελεσίδη παίρνει το βραβείο της MVP και είναι η δεύτερη φετινή αθλήτρια του Παναθηναϊκού που το κατακτά μετά την Σοφία Κοσμά την 1η αγωνιστική.

Η ανάδειξη της MVP κάθε αγωνιστικής γίνεται βάσει στατιστικών, ιδιαιτερότητας αγώνα και καθοριστικής συμβολής της αθλήτριας στην εξέλιξή του. Η επιλογή γίνεται από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τους προπονητές.

Ιλιόνη Κελεσίδη: «Πέτυχα έναν από τους στόχους μου, θέλω κλήση στην Εθνική»
Το πρώτο της βραβείο MVP στη Volleyleague γυναικών κατέκτησε η Ιλιόνη Κελεσίδη. Η κεντρική του Παναθηναϊκού με τους 13 πόντους που πέτυχε στο παιχνίδι κόντρα στον Πανναξιακό με 10/13 επιθέσεις και 3 μπλοκ αναδείχθηκε η πολυτιμότερη αθλήτρια για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας έναν από τους στόχους που είχε θέσει η ίδια στον εαυτό της. Η 22χρονη Ιλιόνη μίλησε στο volleyball.gr για το παιχνίδι με την ομάδα της Νάξου, για το πρωτάθλημα της Volleyleague αλλά και για την μεγάλη της προσδοκία στην αθλητική της καριέρα.
Για την ανάδειξή της ως MVP: «Κάθε αθλήτρια προσδοκεί το βραβείο. Για να το πετύχεις όμως χρειάζεται ομαδική δουλειά. Με βοηθούν καθημερινά οι συμπαίκτριές μου, ο προπονητής μας και χωρίς δουλειά στις προπονήσεις δεν γίνεται να τα καταφέρεις. Χαίρομαι πάρα πολύ που τα κατάφερα, ήταν ένας από τους στόχους που είχα με τον εαυτό μου».
Για το παιχνίδι με τον Πανναξιακό: «Θεωρώ πως κάποια λάθη μας δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε καθαρή νίκη. Χάσαμε σε κάποιο σημείο την συγκέντρωσή μας, ο Πανναξιακός ανέβασε την απόδοσή του και μας δυσκόλεψε. Στο τάι μπρέικ μπήκαμε απο την αρχή με μυαλό, έπρεπε να πάρουμε τη νίκη και χαίρομαι που τα καταφέραμε».
Για το πρωτάθλημα της Volleyleague: «Φέτος υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Πολλές ομάδες έχουν ψηλά τον πήχη και επιτέλους βλέπουμε ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλο ανταγωνισμό. Παλιότερα υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, όμως η επιστροφή του Παναθηναϊκού στη μεγάλη κατηγορία έχει συμβάλει στο να ανέβει το προϊόν και να ενδιαφέρει πολύ κόσμο».
Για μία ενδεχόμενη κλήση στην Εθνική ομάδα: «Φυσικά και θέλω να κληθώ στην Εθνική. Δουλεύω καθημερινά και για αυτόν τον στόχο. Είναι ύψιστη τιμή και όνειρο για τον καθένα να εκπροσωπεί τη χώρα του και είναι στις προσδοκίες μου να πετύχω και αυτόν τον στόχο. Με τον Παναθηναϊκό δύο χρόνια τώρα έχω εξελιχθεί ως αθλήτρια, πέρυσι τέτοια εποχή συμμετείχα σε προπονητικό καμπ της Εθνικής και με δουλειά στο γήπεδο θα τα καταφέρω να μπω στην Εθνική».