MVP της 10ης αγωνιστικής η Μεντάρο : «Δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας»

Η Γιάρεμις Μεντάρο είναι η MVP της 11ης αγωνιστικής της Volleyleague γυναικών.
Η 25χρονη Κουβανή διαγώνια στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη που ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος πέτυχε 28 πόντους με 21/35 επιθέσεις, 5 άσσους και 2 μπλοκ, οδηγώντας την ομάδα της Σαντορίνης στη 10η φετινή της νίκη.

Η Γιάρεμις Μεντάρο μετά από 11 αγωνιστικές έχει πετύχει 181 πόντους και είναι η πρώτη σκόρερ για τον ΑΟ Θήρας. Επίσης έχει 30 άσσους και ισοβαθμεί στη σχετική κατηγορία μαζί με την συμπαίκτριά της Ανίκα Μπρίνκμαν.

Η Γιάρεμις Μεντάρο γεννήθηκε στις 21 Απριλίου το 1994 στη Κούβα. Ξεκίνησε το βόλεϊ στην Χαμπάνα, ενώ αγωνίστηκε μία σεζόν στην Ινδονησία. Το 2015 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στην Γαλλική Αμιέν, ενώ φόρεσε και την φανέλα της Κιμπέρ. Δύο χρονιές τις πέρασε στην Ιταλία με την P2P και την Ραβένα και από το καλοκαίρι του 2019 βρίσκεται στη Σαντορίνη για λογαριασμό του ΑΟ Θήρας.

Η Γιάρεμις Μεντάρο είναι η δεύτερη φετινή MVP του ΑΟ Θήρας, μετά την Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου την 4η αγωνιστική.

 

Την καλύτερη σεζόν στην ιστορία του διανύει ο ΑΟ Θήρας, κλείνοντας το 2019 με νίκη επί του Άρη και με 30 βαθμούς ισοβαθμεί στη κορυφή της Volleyleague γυναικών μαζί με τον Ολυμπιακό, την μοναδική ομάδα που τον έχει νικήσει φέτος. Ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια στην ομάδα που έχει φτιάξει ο Σέρβος Μπράνκο Γκάιτς είναι η Κουβανή διαγώνια Γιαρεμίς Μεντάρο. Η 25χρονη αθλήτρια από τη Κούβα είναι το βαρύμετρο στο σερβίς και στην επίθεση του ΑΟ Θήρας και μετά από 11 αγωνιστικές έχει πετύχει 181 πόντους με 30 άσσους.

Στο τελευταίο της παιχνίδι απέναντι στον Άρη σταμάτησε στους 28 πόντους με 5 άσσους, εμφάνιση που τις χάρισε και το βραβείο της MVP για την 11η αγωνιστική. Η Γιάρεμις Μεντάρο λίγες ημέρες πριν αποχαιρετήσει το 2019 μίλησε στο volleyball.gr για την αναμέτρηση που της χάρισε το πρώτο της βραβείο στην Ελλάδα, για τη Volleyleague γυναικών και για την επιλογή της να αγωνιστεί με τη φανέλα του ΑΟ Θήρας.

Για το παιχνίδι με τον Άρη: «Ο Άρης είναι καλή ομάδα, ανταγωνιστική και έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές ομάδες στο πρωτάθλημα. Περιμέναμε ότι θα μας δυσκολέψει και δεν θα νικούσαμε εύκολα. Εμείς από την πλευρά μας θέλαμε να συνεχίσουμε στο επίπεδο που παίζουμε όλη τη σεζόν και να κλείσουμε το 2019 με νίκη, κάτι που έγινε».

Για τη φετινή σεζόν: «Δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το κλαμπ έχει ψηλές προσδοκίες και εμείς πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Έχω εμπιστοσύνη στις συμπαίκτριές μου, στο προπονητικό επιτελείο ότι θα πετύχουμε. Δεν έχουμε παίξει ακόμα το καλύτερό μας βόλεϊ, θέλει ακόμα χρόνο. Είμαστε όλες ενωμένες, η ατμόσφαιρα είναι φανταστική και κάθε μέρα μεγαλώνουμε. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ο τρόπος που χάθηκε ήταν μάθημα για εμάς και αυτή η ήττα πρέπει να είναι οδηγός για το μέλλον».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν γνώριζα πολλά για το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Η μέχρι στιγμής εντύπωση που έχω είναι πως πρόκειται για αρκετά ενδιαφέρον πρωτάθλημα με καλές ομάδες».

Για την επιλογή της να παίξει στον ΑΟ Θήρας: «Είμαι επαγγελματίας αθλήτρια και το πρότζεκτ του ΑΟ Θήρας ήταν αρκετά ελκυστικό. Ο σύλλογος έχει φιλοδοξίες να μεγαλώσει και θέλω να είμαι και εγώ κομμάτι του. Από την πρώτη ημέρα οι άνθρωποι με αγκάλιασαν και με έκαναν να νιώσω άνετα. Οι φιλοδοξίες τους ταιριάζουν με τις δικές μου και όλοι μαζί θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε».

Η ανάδειξη της MVP κάθε αγωνιστικής γίνεται βάσει στατιστικών, ιδιαιτερότητας αγώνα και καθοριστικής συμβολής της αθλήτριας στην εξέλιξή του. Η επιλογή γίνεται από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τους προπονητές.