Νίκη στο πρώτο φιλικό για το βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟΚ

Νικηφόρο ξεκίνημα για την ομάδα βόλεϊ γυναικών, η οποία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, έδωσε φιλικό αγώνα, αντιμετωπίζοντας τους Πρωταθλητές Πεύκων εκτός έδρας.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου ακολούθησαν πιστά το πλάνο τους, εφάρμοσαν όσα δουλεύουν στην προπόνηση εδώ και ένα μήνα και έφτασαν εύκολα στη νίκη με 0-3 σετ.

Οι παίκτριες του ΠΑΟΚ μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και έχτισαν με γρήγορες διαδικασία ένα προβάδισμα των +7 πόντων. Με τις άμυνες να είναι δυνατές και να δημιουργούν καλές συνθήκες στην επίθεση, εκτόξευσαν τη διαφορά στους +11 πόντους, 4-15 και, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στις αντιπάλους, την άνοιξαν στο +14, 9-23 για να κατακτήσουν τελικά το σετ με 9-25 τελικό σκορ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, με τις «ασπρόμαυρες» να παίρνουν από νωρίς το προβάδισμα, 2-6. Σε εκείνο το σημείο, οι αντίπαλες έβγαλαν τη δική τους αντίδραση, μειώνοντας σε 5-7. Παρά τις εναλλαγές στο σκορ, οι δύο ομάδες βρέθηκαν κοντά στο σκορ μέχρι το 10-13, οπότε και ο Δικέφαλος, με ένα σερί έξι πόντων, έκανε το 10-19. Η τροπή του σετ είχε παρθεί, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στο +10, 12-22 και να κάνει το 0-2 σετ λίγο αργότερα με 13-25 τελικό σκορ.

Στο τρίτο σετ, οι «ασπρόμαυρες» έκαναν το 3-0, προβάδισμα που διατήρησαν μέχρι το 3-6, οπότε και πάτησαν... "γκάζι", ανοίγοντας τη διαφορά στο +6, 5-11. Αν και οι αντίπαλοι Πρωταθλητές Πεύκων μείωσαν στους τρεις πόντους, 8-11, αυτό δεν εμπόδισε τα κορίτσια του ΠΑΟΚ, που λίγο αργότερα ανέβασαν το δείκτη της διαφοράς στο +9, 10-19, για να φτάσουν τελικά στην κατάκτηση του σετ με 16-25 και της νίκης με 0-3.

Η φιλική αναμέτρηση έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή Μιχάλ Μάσεκ να δει στην πράξη τη δουλειά που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις, να ελέγξει πώς αποδίδουν οι αθλήτριες τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, καθώς και να εντοπίσει πιθανά λάθη, που χρήζουν άμεσης διόρθωσης.

Το παρόν στο φιλικό αγώνα έδωσαν ο διοικητικός υπεύθυνος του τμήματος κ. Κώστας Αμοιρίδης, καθώς και ο Team Manager Γιώργος Φουργκατσιώτης.

ΑΣΑΚ Πρωταθλητές Πεύκων - ΠΑΟΚ: 0-3

Αναλυτικά τα σετ: 9-25, 13-25, 16-25

ΠΑΟΚ (Μάσεκ): Βεργίδου, Μερτέκη, Καλαντάντζε, Potokar, Kubura, Γεωργιάδου, Καραφουλίδου, Πολυνοπούλου, Μπρουκς, Ξανθοπούλου, Κλέπκου, Κυπαρίσση, Ηλιοπούλου, Τσιόγκα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΟΚ