MVP η Σάσκια Χίππε: «Μία νίκη είναι πάντα τονωτική ένεση»

Η Σάσκια Χίπε είναι η MVP της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League γυναικών. Η διαγώνια του Ολυμπιακού με 29 πόντους (27/56 επ., 2 μπλοκ) οδήγησε την ομάδα της στη νίκη με 3-2 σετ στην έδρα του της Θέτιδας Βούλας.

Είναι η πέμπτη φορά που η Γερμανίδα διαγώνια κατακτά το βραβείο της πολυτιμότερης αθλήτριας στο πρωτάθλημα της Volley League. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2016-17 την 18η αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό, η δεύτερη τη περίοδο 2017-18 απέναντι στους Μακεδόνες την 4η αγωνιστική, η τρίτη την 11η αγωνιστική της σεζόν 2018-19 με αντίπαλο τον Α.Ο. Θήρας και η τέταρτη την 3η αγωνιστική την περίοδο 2019-20 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η ανάδειξη της MVP κάθε αγωνιστικής γίνεται βάσει στατιστικών, ιδιαιτερότητας αγώνα και καθοριστικής συμβολής της αθλήτριας στην εξέλιξή του. Η επιλογή γίνεται από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τους προπονητές.

Είναι το πέμπτο βραβείο MVP στη πέμπτη της σεζόν στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό για τη Σάσκια Χίπε. Η Γερμανίδα διαγώνια των «ερυθρολεύκων» που οδήγησε την ομάδα της στη νίκη με 3-2 σετ στην έδρα της Θέτιδας, μιλώντας στο volleyball.gr δεν έκρυψε τη χαρά της για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από 7 μήνες και αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ομάδα της Βούλας.

Για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους επιστρέψαμε στο να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Νιώθω πως επέστρεψα από τραυματισμό μετά από τόση αποχή».

Για την περίοδο της καραντίνας:

«Στη καραντίνα είχα μείνει στην Ελλάδα και ευτυχώς δεν ήμουν μόνη μου. Ήμουν μαζί με το αγόρι μου και το σκυλί μου και ο καιρός πέρασε γρήγορα ευτυχώς. Έκανα καθημερινά γυμναστική για να παραμείνω σε καλή κατάσταση, όμως δεν είναι το ίδιο στο σπίτι από το να είσαι στο γήπεδο».

Για το παιχνίδι με τη Θέτιδα:

«Πριν το παιχνίδι κοιτούσα το ημερολόγιο της περσινής σεζόν και μας έλειπε το παιχνίδι στην έδρα της Βούλας. Η Θέτιδα είναι πολύ καλή ομάδα και το να παίζεις στην έδρα της και χωρίς κόσμο, δεν είναι εύκολο. Θα μπορούσαμε να τα πάμε πολύ καλύτερα, όμως είμαι χαρούμενη που ξεκινήσαμε με νίκη τη φετινή σεζόν. Ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ δύσκολος, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι, οπότε μία νίκη είναι πάντα τονωτική ένεση».

Για το που αφιερώνει το βραβείο της MVP:

«Το πρώτο βραβείο της φετινής σεζόν πάει στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές».

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ