Πάτησαν Ελλάδα Γουάτκινς και Ντε Σόουζα

Ελλάδα «πάτησαν» τα δυο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του ΑΟΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ, η αμερικανίδα Ashley Watkins και η βραζιλιάνα Carla Moreira de Sousa, που από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας συμμετέχουν δυναμικά στην προετοιμασία του συλλόγου.

Η πρώτη γνωριμία με τον προπονητή Κώστα Γκούντα και τις υπόλοιπες Αμαζόνες πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για την πορεία της ομάδας, στο πιο απαιτητικό, όπως φαίνεται, πρωτάθλημα της VolleyLeague, έως σήμερα.

Επισημαίνεται ότι η 23 χρόνων Ashley, με ύψος 1,83, αγωνίζεται στη θέση της πασαδόρου και είναι η πρώτη φορά που θα παίξει εκτός των ΗΠΑ. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μοντάνα, καταγράφοντας την έκτη καλύτερη επίδοση σε ασσίστ στην ιστορία του. Η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη για τη δυνατότητα που της δίνεται να ξεκινήσει την επαγγελματική σταδιοδρομία της στη Ελλάδα και να βρεθεί αντίπαλος με μερικές από τις καλύτερες αθλήτριες παγκοσμίως.

Από την πλευρά της η βραζιλιάνα επιθετικός, είχε ήδη γνωρίσει ομαδικές διακρίσεις με την Volei Nestle/Ocasco κατακτώντας μεταξύ άλλων τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συλλόγων και τη 2η θέση στο Κύπελλο Συλλόγων Νοτίου Αμερικής. 

Σημειώνεται ότι κατά την περσινή σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα η Carla αναδείχτηκε, βάσει του index, 4η καλύτερη ακραία (3η στη κανονική περίοδο) και 5η σκόρερ την κανονική περίοδο.

Με την προσθήκη των δύο αυτών ξένων αθλητριών συμπληρώνεται το «παζλ» του ρόστερ για τη γυναικεία ομάδα του συλλόγου, που φιλοδοξεί να συνεχίσει τη θετική πορεία των προηγούμενων ετών και να διακριθεί και τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

CARLA photo 1