Volley League Γυναικών: Οι καλύτερες της 2ης αγωνιστικής

Η κεντρική της Α.Ε.Κ. Καζμίρ Μπράουν είναι η ΚΥΑΝΑ ΜVP της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.
Η Αμερικανίδα κεντρική, γιόρτασε τα 25α γενέθλιά της (γεννημένη στις 17 Οκτωβρίου 1996) με την μεγάλη νίκη της Ένωσης με 3-2 σετ επί του Π.Α.Ο.Κ., κερδίζοντας παράλληλα και το πρώτο της βραβείο KYANA MVP στην Ελλάδα. Η Καζμίρ Μπράουν τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους με 15/24 τελειωμένες επιθέσεις, 2 άσσους και 5 μπλοκ.
 
Η Καζμίρ Μπράουν γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1996 στην Αμερική και ξεκίνησε το βόλεϊ στην ηλικία των 8 ετών. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς οι γονείς της υπήρξαν αθλητές του μπάσκετ, όπως επίσης και τα δύο μεγαλύτερά της αδέρφια.
 
Συμμετείχε για τέσσερα χρόνια στο Κολεγιακό πρωτάθλημα στις Η.Π.Α. με τη φανέλα του πανεπιστημίου του Κεντάκι και το 2018 ήρθε στην Ευρώπη και στην Γερμανία, όπου φόρεσε τη φανέλα της Μιούνστερ. Τη σεζόν 2019-20 μετακόμισε στην Ουκρανία και αγωνίστηκε με την Χιμίκ Γιούζνι, ενώ πέρυσι έπαιξε στο πρωτάθλημα της Γαλλίας με την Μπεζιέ.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΑΝΑ MVP 2021-2022

1η αγωνιστική:
Ιωάννα Πολυνοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.)
2η αγωνιστική: Καζμίρ Μπράουν (Η.Π.Α. - Α.Ε.Κ.)
 
Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΤΑΔΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ



 
 
Κεντρικές: Καζμίρ Μπράουν (Α.Ε.Κ.) 22π. (15/24 επ., 2 άσσοι, 5 μπλοκ), Ιωάννα Πολυνοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.) 16π. (11/18 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ).

Ακραίες: Αλεξία Καλανταρίδου (Α.Ο. Μαρκοπούλου) 15π. (11/23 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 52% υπ. - 43% άριστες), Κέιτλιν Έβανς (Α.Σ. Άρης) 18 (14/30 επ., 4 μπλοκ, 91% υπ. - 64% άριστες).

Διαγώνια: Γιανέλις Σάντος (Α.Ο.Ν. Αμαζόνες) 17π. (16/29 επ., 1 άσσος).

Πασαδόρος: Άσλεϊ Γουάτκινς (Α.Ο.Ν. Αμαζόνες) 1π. (1/1 επ.).

Λίμπερο:
Ευδοξία Γεωργιάδου (Α.Ε.Κ.).
 
Καζμίρ Μπράουν: «Ο τρόπος που ήρθε η νίκη επί του Π.Α.Ο.Κ. έδειξε τον χαρακτήρα της ομάδας μας»
 
Η Α.Ε.Κ. ήταν η νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι των Δικεφάλων το περασμένο Σάββατο, καθώς επικράτησε του Π.Α.Ο.Κ. με 3-2 σετ, με την Αμερικανίδα κεντρική Καζμίρ Μπράουν να παίρνει το βραβείο της πολυτιμότερης αθλήτριας για την 2η αγωνιστική της Volley League Γυναικών.

Η 25χρονη κεντρική (είχε γενέθλια στις 17 Οκτωβρίου) με 22 πόντους, μεταξύ αυτών και του τελευταίου πόντου του αγώνα, αναδείχθηκε KYANA MVP στο δεύτερο μόλις επίσημο παιχνίδι της στην Ελλάδα.

«Η νίκη επί του Π.Α.Ο.Κ. και η ανάδειξή μου ως MVP ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να ζητήσω για τα γενέθλιά μου. Είναι δυνατή ομάδα ο Π.Α.Ο.Κ. και ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν ανταγωνιστικό. Χαίρομαι για τον τρόπο με τον οποίο παλέψαμε και για το τελικό αποτέλεσμα» ήταν το πρώτο σχόλιο της Καζμίρ Μπράουν στο άκουσμα της είδησης για την ανάδειξή της ως KYANA MVP.

Η Μπράουν γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Άιοβα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς οι γονείς της ήταν αθλητές μπάσκετ, όπως επίσης και τα δύο μεγαλύτερά της αδέρφια. Έχει ακόμα μία μικρότερη αδερφή που παίζει βόλεϊ στην Αμερική.
 
Πρώτη της... αίσθηση του ευρωπαϊκού βόλεϊ είχε το 2018 όταν αγωνίστηκε στην Γερμανία. Μετά από τρία χρόνια σε ομάδες της Ευρώπης πήρε την απόφαση του καλοκαίρι του 2021 να αποδεχθεί την πρόταση της Α.Ε.Κ. και να έρθει στην Ελλάδα.

«Πριν αποφασίσω να έρθω στην Α.Ε.Κ. είχα μιλήσει με τον κόουτς Αρσενιάδη. Μου άρεσε η φιλοσοφία του και για ο τρόπος σκέψης του. Ήθελα να ήμουν μέρος αυτού του πρότζεκτ. Εννοείται πως μίλησα και με την συμπαίκτριά μου στη Μπεζιέ, την Άννα Σπανού. Μου είπε λίγα πράγματα για την Ελλάδα, το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και για την Α.Ε.Κ., στην οποία είχε αγωνιστεί στο παρελθόν. Μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις μου από την Ελλάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι οι καλύτερες. Ξέρω ότι υπάρχουν αρκετές δυνατές ομάδες και θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Ανυπομονώ για τη συνέχεια των αγώνων και να ανταγωνιστούμε τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας».

Εκτός του δύσκολου αντιπάλου, η Α.Ε.Κ. είχε να διαχειριστεί και τους τραυματισμούς των Όλγα Βεργίδου, Γιώτα Διώτη που προέκυψαν κατά την διάρκεια του δευτέρου σετ.

«Είναι δύσκολο όταν έχεις τραυματισμούς κατά την διάρκεια ενός αγώνα, ειδικά ενός ντέρμπι όπως με τον Π.Α.Ο.Κ.. Ήταν συναισθηματικό παιχνίδι. Το γεγονός ότι καταφέραμε παρά τους δύο τραυματισμούς της Όλγας και της Γιώτας να πάρουμε τη νίκη δείχνει πολλά για την ομάδα μας και για τις αθλήτριες. Μείναμε συγκεντρωμένες, στηρίζουμε η μία την άλλη στα δύσκολα και όλες έκαναν ένα βήμα παραπάνω. Είναι σημαντικό μία ομάδα να μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες ενός αγώνα και να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες. Η νίκη αυτή έδειξε πολλά για τον χαρακτήρα της ομάδας και για το μαχητικό της πνεύμα».

Τέλος, η Καζμίρ Μπράουν αφιέρωσε την προσωπική της διάκριση «στις συμπαίκτριές μου. Όλες έβαλαν το ληθαράκι τους για να πάρουμε τη νίκη. Ήταν μία ομαδική νίκη σε ένα πολύ συναισθηματικά έντονο παιχνίδι».