O Άρης πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Volley League στο "χρυσό" σετ

Μετά από έναν αγώνα θρίλερ, ο Άρης κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Volley League, λυγίζοντας την αντίσταση της Θέτιδας Βούλας στο χρυσό σετ.
 
Ο Άρης είχε κερδίσει την περασμένη Τετάρτη με 3-1 και χρειάζονταν δύο σετ για να προκριθεί, ωστόσο η Θέτις έκανε με εντυπωσιακό τρόπο την ανατροπή και οδήγησε τη σειρά στο χρυσό σετ, όπου το ξέσπασμα της Μερκάδο έβαλε τον Άρη σε θέση οδηγού για να κριθεί ο αγώνας μ' ένα χαμένο σερβίς.
 
Το ματς
Στο πρώτο σετ η Θέτις από τους πρώτους πόντους μπήκε σε θέση οδηγού με τον Άρη να κυνηγά συνεχώς στο σκορ (5-8, 8-8, 10-12, 13-14), αλλά το 17-19 έγινε 17-23 με τις φιλοξενούμενες να φτάνουν στο 0-1.
 
Στο δεύτερο σετ ο Άρης ξεκίνησε πολύ καλύτερα και έφτασε γρήγορα στο +4 (6-2), το οποίο διατήρησε μέχρι το 9-5 που έγινε 9-9 με λάθη της Μερκάδο, ενώ στο 10-9 η Θέτις έτρεξε νέο σερί φτάνοντας στο 10-13. Ο Άρης με δύο μπλοκ μείωσε στον πόντο (12-13), αλλά στο 16-17 τα σερβίς της Δραγουμάνου δημιούργησαν τρομερά προβλήματα στην υποδοχή του Άρη που βρέθηκε στο -5. Μετά το τάιμ άουτ του Τσαϊρέλη ο Άρης πλησίασε σε 18-21 και στην επόμενη φάση έχασε διπλή κόντρα μπάλα (18-22 άουτ Μερκάδο) για να κλείσει και το δεύτερο σετ στο 19-25.
 
Ίδιο σκηνικό και στο τρίτο σετ με τον Άρη να προηγείται με 11-9, αλλά να δέχεται ένα νέο σερί για το 11-13 με τη Θέτιδα να φτάνει στο 13-17. Ο Άρης έκανε μια τελευταία προσπάθεια μειώνοντας σε 19-20, χάνοντας διπλή κόντρα ισοφάρισης για να φτάσουμε στο 23-24, όπου η Μάρθα Ανθούλη με τρομερή επίθεση στα τρία μέτρα έστειλε τη σειρά στο χρυσό σετ.
 
Εκεί η Θέτις μπήκε εντυπωσιακά και έφτασε πολύ γρήγορα στο 0-3 (μπλοκ Παπαγεωργίου σε Μερκάδο, ωστόσο ο Άρης μάζεψε γρήγορα τη διαφορά (3-4) και προηγήθηκε 6-5 με μπλοκ στην Ανθούλη και κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία. Οι φιλοξενούμενες ανέκτησαν ξανά το προβάδισμα (6-7 επίθεση Ανθούλη), αλλά στο 8-9 το ξέσπασμα της Μερκάδο έφερε τα πάνω κάτω.
 
Η διαγώνια του Άρη ισοφάρισε σε 9-9 και με δυο μπλοκ (σε πάιπ της Περάλτα και στην Άκτας) διαμόρφωσε το 11-9 για να ακολουθήσουν δύο επιθέσεις της Έβανς για το 13-9 με τις κίτρινες να φτάνουν σε τετραπλο ματς μπολ (14-10). 
 
Η Ανθούλη πήρε την αλλαγή, ο Ρούσης έριξε στο ματς την Δραγουμάνου για το σερβίς και το σκορ πήγε στο 14-13 (άουτ Μερκάδο, επίθεση Ανθούλη) με το θρίλερ να κορυφώνεται, αλλά να τελειώνει άδοξα καθώς η Δραγουμάνου έστειλε το σερβίς στο φιλέ και τον Άρη στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος.
 
Η γνώμη του πάγκου
Γιάννης Τσαϊρέλης (προπονητής Άρη): «Σήμερα η πίεση ήρθε σε εμάς... Η Θέτις έπαιξε πολύ ελεύθερα, μας πίεσε στο σέρβις και μας δημιούργησε πολλά προβλήματα, αλλά όταν μπήκαμε στο χρυσό σετ αλλάξαμε την αγωνιστική συμπεριφορά μας. 
Δεν πιστέψαμε ότι είχε τελειώσει η πρόκριση από το πρώτο ματς, απλά η Θέτις έπαιξε πολύ καλά και μας έφερε στα όρια μας.
Τώρα περάσαμε στην 4άδα του πρωταθλήματος και κάνουμε όνειρα για ότι καλύτερο προκύψει»
 
Γιώργος Ρούσης (προπονητής Θέτιδας): «Κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν και η ομάδα μου ήταν καταπληκτική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα... Δυστυχώς δεν προκριθήκαμε, γιατί στο πρώτο ματς δεν πήραμε ένα ακόμη σετ. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και την πορεία της, αλλά θα πρέπει κι οι διαιτητές ειδικά όταν φτάνουμε στο χρυσό σετ να είναι πολύ πιο προσεκτικοί. Δεχθήκαμε σε μία πεντακάθαρη φάση κόκκινη κάρτα χωρίς να καταλάβουμε το γιατί. Συγχαρητήρια στον Άρη για την πρόκριση». 
 
Τα σετ: 18-25, 19-25, 23-25 (χρυσό σετ: 15-13)
 
Α.Σ. ΑΡΗΣ (Γιάννης Τσαϊρέλης): Κιουτσιούκη, Μερκάδο, Δρακουλίδου, Μυλωνά, Σουάν, Έβανς/ Κουρτίδου (λ), Καμπούρη (λ), Τάνη, Γαϊτανίδου, Λάππα.
 
Α.Σ.Π. Θέτις (Γιώργος Ρούσης): Σιρίνινα, Περάλτα, Ανθούλη, Ρουσνατσένκο, Άκτας, Παπαγεωργίου / Μανιατογιάννη (λ), Δραγουμάνου, Παναγοπούλου.

*Τα στατιστικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα το πρωί της Δευτέρας