Ο Παναθηναϊκός όλα για όλα - ο Ολυμπιακός για το δύο στα δύο

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι φιλοξενείται αύριο Τρίτη (3/5, 18:45, sdna.gr) ο δεύτερος αγώνας της σειράς των τελικών της VL γυναικών.

Στον πρώτο αγώνα οι ερυθρόλευκες εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα έδρα και επικράτησαν με 3-1, ενώ ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες.

Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα θέλει να φέρει ξανά την σειρά σε ισορροπία με τον Μπράνκο Γκάιτς να δηλώνει:

«Πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στο αυριανό ματς. Θα αγωνιστούμε στην έδρα μας, με τον κόσμο στο πλευρό μας και πρέπει να κάνουμε το 1-1 στη σειρά. Δουλεύουμε διαρκώς και οι αθλήτριές μου είναι καλά ψυχολογικά. Θα πρέπει να έχουμε μια σταθερότητα στο παιχνίδι μας από την αρχή μέχρι το τέλος».
 
Από τη πλευρά της η Καναδή κεντρική του Παναθηναϊκού έκανε κάλεσμα στον κόσμο: «Είμαστε 100% συγκεντρωμένες στο αυριανό παιχνίδι. Πρέπει να ανταποκριθούμε, θέλουμε τη στήριξη των φιλάθλων μας για να μας δώσουν ώθηση και ενέργεια και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κερδίσουμε. Είναι μεγάλη η σειρά των τελικών και θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα για το Σύλλογο».


Από την πλευρά του ο Κάρλο Παρίζι επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι μετά το 1-0 δεν έχει κριθεί τίποτα στη μάχη του τίτλου και ζήτησε συγκέντρωση για να ξεπεράσουν οι αθλήτριες του την πίεση της αντίπαλης έδρας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιταλός τεχνικός: «Με μία νίκη, κάναμε απλώς ένα βήμα, δεν χαλαρώνουμε, τίποτα δεν τελείωσε, η σειρά κρίνεται σε τρία… σετ. Αύριο, παίζουμε στην έδρα του αντιπάλου, σε έναν τελείως διαφορετικό τελικό σε σχέση με τον πρώτο. Στο πρώτο ματς είχαμε την υποστήριξη των φιλάθλων μας, αλλά αύριο οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια και σωστοί σε κάποια τακτικά σημεία, για να κερδίσουμε».
 
Η πασαδόρος του Ολυμπιακού Παναγιώτη Ξανθοπούλου έδωσε το σύνθημα για τον δεύτερο τελικό λέγοντας: «Στον πρώτο τελικό, δείξαμε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και με την ώθηση του κόσμου μας, κάναμε το πρώτο βήμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, που δημιούργησε αυτή την ατμόσφαιρα και μας βοήθησε τόσο πολύ. Από εκεί και πέρα, αύριο είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, με διαφορετικές συνθήκες. Εμείς, όπως και σε κάθε παιχνίδι, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και αυτό θα κάνουμε και αύριο, στην έδρα του αντιπάλου. Το πρώτο παιχνίδι είναι ένα… μαξιλαράκι για εμάς, αλλά δεν θα σταθούμε σε αυτό, ούτε θα χαλαρώσουμε και θα πάμε εκεί, να παίξουμε για το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε».

 

Volley League Γυναικών - Τελικοί

Πρώτος τελικός - Σάββατο 30 Απριλίου 2022
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο. 3-1 (20-25, 25-19, 25-23, 25-08)

Δεύτερος τελικός - Τρίτη 3 Μαΐου 2022
Κλειστό Αγίου Θωμά Μαρούσι 18.45: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Τρίτος τελικός - Παρασκευή 6 Μαΐου 2022
«Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη -: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Τέταρτος τελικός - Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 (Αν χρειαστεί)
Κλειστό Αγίου Θωμά Μαρούσι -: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Πέμπτος τελικός - Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 (Αν χρειαστεί)
«Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη -: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

 

πηγή: volleyball.gr