Volley League γυναικών - Συνέντευξη Τύπου: Οι δηλώσεις Λορέντζο Μιτσέλι και Στέλλας Χριστοδούλου (vid)

Στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (28/04) η συνέντευξη Τύπου των τελικών της Volley League γυναικών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Η κατάκτηση του τίτλου θα κριθεί στις τρεις νίκες, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά το βράδυ του Σαββάτου (29/04, 21.30), καθώς το τριφύλλι έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο Ιταλός προπονητής της ομάδας Λορέντζο Μιτσέλι και η αρχηγός και πασαδόρος Στέλλα Χριστοδούλου.

Ο Μιτσέλι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το επίπεδο του πρωταθλήματος της Volley League γυναικών που κάθε χρόνο βελτιώνεται, αναφέρθηκε στους τελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο μειονέκτημα έδρας της ομάδας του και έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο των ερυθρολεύκων.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι να έχουμε φτάσει εδώ, δηλαδή στους τελικούς. Είμαστε περήφανοι διότι στο βόλεϊ το πιο σημαντικό είναι τα πλέι οφ και πρέπει να είσαι έτοιμος την κρίσιμη στιγμή. Με έχει εκπλήξει θετικά το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Τα προηγούμενα χρόνια βλέποντάς το από μακριά δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικό αλλά πλέον έγιναν επενδύσεις και υπάρχουν πολύ καλές ομάδες. Το επίπεδο όλων των ομάδων ήταν εξαιρετικό, οι διαφορές των τεσσάρων ομάδων είναι πολύ μικρές και κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται εδώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου, εύχομαι να γίνουν παιχνίδια εντός αθλητικών πλαισίων. Το πρωτάθλημα ήταν ο στόχος μας και θα παλέψουμε για να το κατακτήσουμε».

Για το πλεονέκτημα έδρας: «Σίγουρα το πλεονέκτημα έδρας δίνει ένα μικρό αβαντάζ αλλά την ώρα που έρχεται η στιγμή να παίξεις, το επίπεδο του βόλεϊ των δύο ομάδων θα έχει τον σημαντικότερο ρόλο».

Για το αν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών: «Είχαμε προβλήματα στο παρελθόν, όλες οι παίκτριες όμως είναι πλέον έτοιμες να τα δώσουν όλα για τον τίτλο. Οι επιπλέον μέρες ξεκούρασης που είχαμε μπορεί να είναι πλεονέκτημα, αλλά από την άλλη ο Παναθηναϊκός έπαιξε έναν παραπάνω αγώνα και σίγουρα μπορεί να έχει καλύτερο ρυθμό».

Για την τηλεοπτική κάλυψη: «Κατά τη γνώμη μου πρέπει να προωθηθεί περισσότερο το βόλεϊ γυναικών. Το πρωτάθλημα όπως έχουμε δει έως τώρα ήταν υψηλού επιπέδου με σπουδαίους αγώνες στα πλέι οφ. Είναι σημαντικό να υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση γιατί θα το βλέπουν όχι μόνο οι φίλαθλοι των ομάδων αλλά και αυτοί του αθλήματος σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης, το να υπάρχει video challenge είναι πολύ σημαντικό ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη πάντα. Αυτό δεν αποτελεί μομφή προς τους διαιτητές, άλλωστε το επίπεδο διαιτησίας στην Ελλάδα είναι αρκετά υψηλό. Αλλά λάθη πάντα γίνονται, επομένως πρέπει να υπάρχει το video challenge ώστε να διασφαλίζει τη δικαιοσύνη που πρέπει να υπάρχει».

Το μήνυμα προς τους φίλους της ομάδας:  «Περιμένουμε τη θερμή υποστήριξη των οπαδών μας. Είναι πολύ σημαντικό να βγάλουμε προς τα έξω την καλή εικόνα του πρωταθλήματος».

Η αρχηγός και πασαδόρος του Ολυμπιακού Στέλλα Χριστοδούλου δήλωσε:



«Αντιμετωπίζουμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Είναι σίγουρο πως θα δούμε μία σειρά πολύ καλών παιχνιδιών. Εύχομαι να δούμε καλό βόλεϊ και εμείς να κατακτήσουμε τον τίτλο σε μία περίεργη χρονιά για εμάς. Ελπίζω να γίνουν ωραίοι αγώνες και ο κόσμος να γεμίσει τα γήπεδα».

Για το τι μπορούν να περιμένουν όσοι θα δουν τους αγώνες:
«Σίγουρα θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια, με πολύ καλό ανταγωνισμό. Όλα βέβαια μέσα στα πλαίσια του αγωνιστικού χώρου. Έξω από αυτά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον Παναθηναϊκό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Αυτό περιμένουμε και από τον κόσμο μας, να μας υποστηρίξει εντός των αθλητικών πλαισίων».

Για τις ομοιότητες της φετινή σειράς με την περσινή:
«Η σειρά είναι πολύ διαφορετική. Όχι μόνο επειδή φέτος δεν έχουμε το πλεονέκτημα. Το μόνο που είναι ίδιο είναι πως δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας θα αναμετρηθούν στους τελικούς».

Για την τηλεοπτική κάλυψη: «Είναι πολύ σημαντικό και ζητάμε εδώ και πολλά χρόνια να δείχνει τους αγώνες μας η τηλεόραση. Έστω κι ένα παιδάκι να κερδίσουμε επειδή θα μας δει είναι πολύ σημαντικό. Θα ήθελα πραγματικά το βόλεϊ γυναικών να μπορεί να μεταδοθεί σε όλη τη χώρα».
 

Πολυμέσα