Volley League Γυναικών (Τρίτος τελικός): Στέψη ή παράταση στην αγωνία

 Το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του γυναικείου βόλεϊ που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου (6/5, 19.00) στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων «Νίκος Γκάλης», είναι ο τρίτος αγώνας της σειράς των τελικών της Volley League γυναικών  με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινες» έκαναν το μπρέικ στον δεύτερο τελικό με 3-1 σετ στο κλειστό του Ρέντη και προηγούνται με 2-0 νίκες στη σειρά των τελικών και χρειάζονται άλλη μία για να πανηγυρίσουν το δεύτερο συνεχόμενο και 25ο συνολικά πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην έδρα του στις λεπτομέρειες και παρόλο που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, θα έρθει στο Ο.Α.Κ.Α. με στόχο τη νίκη που θα του δώσει ανάσα στην προσπάθειά του για την επιστροφή στην κορυφή και θα δώσει νέο ενδιαφέρον στους τελικούς.

«Οφείλουμε να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στον αγώνα του Σαββάτου που είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτά που έχουμε παίξει ως τώρα. Πρέπει να το δούμε από την αρχή ως κάτι ξεχωριστό και να δείξουμε προσήλωση στον στόχο μας. Είναι εύκολο να φύγει το μυαλό και να υπάρχει η αίσθηση ότι έχει τελειώσει η σειρά όμως έχουμε μεγάλη εμπειρία από τον αθλητισμό και το βόλεϊ και έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Η ομάδα παραμένει πολύ προσγειωμένη και ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να βρούμε την ενέργεια έτσι ώστε το Σάββατο να τα καταφέρουμε και πάλι και να πιάσουμεκάλη απόδοση. Από κει και πέρα ο αγώνας θα είναι ιδιαίτερος και λόγω του γηπέδου καθώς θα αγωνιστούμε στο ΟΑΚΑ και σίγουρα δεν δίνεται συχνά μια τέτοια ευκαιρία. Μακάρι να έχουμε μαζικά τον κόσμο δίπλα μας και να μας δώσει ενέργεια και ώθηση ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας» δήλωσε ο Γιάννης Καλμαζίδης ο οποίος αν φτάσει ο Παναθηναϊκός στον τίτλο θα γίνει ο πρώτος προπονητής που κατακτά το πρωτάθλημα της Volley League σε άνδρες και γυναίκες.

Ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει το μπρέικ στην έδρα του Παναθηναϊκού για να μείνει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, με τον Λορέντζο Μιτσέλι να γνωρίζει την δυσκολία αλλά έχει εμπιστοσύνη στις αθλήτριές του.
«Στους δύο πρώτους τελικούς, οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά. Οι ομάδες είναι πολύ κοντά, έχουμε την ευκαιρία μας, πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, απλώς να είμαστε πιο αποφασιστικοί στα κρίσιμα σημεία. Είμαστε έτοιμοι για έναν μεγάλο αγώνα. Θα πιέσουμε και ο αντίπαλος θα νιώσει αυτή την πίεση», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός των ερυθρόλευκων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Πρώτος τελικός - Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, 21.30: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 3-1 (25-10, 10-25, 25-21, 29-27)

Δεύτερος τελικός - Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», 18.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο. 1-3 (25-27, 19-25, 29-27, 23-25)

Τρίτος τελικός - Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Κλειστό Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, 19.00: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Τέταρτος τελικός - Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 (Αν χρειαστεί)

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», 18.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Πέμπτος τελικός - Σάββατο 13 Μαΐου 2023 (Αν χρειαστεί)

Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, 21.30: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.