Ατσιδαύτης: " Θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή".

Ο Στέλιος Ατσιδαύτης ανέλαβε την ομάδα των Αμαζόνων πριν μερικούς μήνες και με επιτυχία κατάφερε να την "ανεβάσει" στην Pre League όπου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο προπονητής της ομάδας της Νέας Ερυθραίας μας μίλησε μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Πως νοιώθεις για το πέρας μιας δύσκολης αλλά πετυχημένης χρονιάς;

Σ.Α. "Σίγουρα είμαι πολύ ικανοποιημένος από την κατάκτηση της πρώτης θέσης και την άνοδο στην preleague. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τις αθλήτριες μου και την διοίκηση γιατί οι προσπάθειες και οι κόποι τους ευοδώθηκαν!!"

Σε ποια σημεία υπερτέρησαν οι Αμαζόνες;

Σ.Α. "Θεωρώ ότι οι Αμαζόνες είχαν το πιο πλήρες ρόστερ, με παρουσία αθλητριών οι οποίες έχουν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Αυτό μας έδωσε μια σταθερότητα στην διάρκεια της χρονιάς, με την απαιτούμενη ηρεμία στις δυσκολίες που προέκυψαν κατά καιρούς".

Περίμενες ότι θα έκαναν μόλις μια ήττα και θα έφταναν στον τίτλο σχεδόν αβίαστα;

Σ.Α. "Από την αρχή περίμενα ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως και έγινε. Μπορεί να κάναμε μόλις μία ήττα, αλλά το επίπεδο της κατηγορίας ήταν πολύ καλό. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες, με αξιόλογους προπονητές".

Ποιά παιχνιδια σας δυσκόλεψαν;

Σ.Α. "Το παιχνίδι που αποτέλεσε "καμπανάκι" για εμάς ήταν αυτό στην έδρα μας με τον Μεσσηνιακό. Σε αυτό τον αγώνα αιφνιδιαστήκαμε, ο Μεσσηνιακός ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και αποφασιστικός, είναι άλλωστε στις υψηλές θέσεις της κατηγορίας τα τελευταία χρόνια, με μια πολύ καλή προπονήτρια όπως είναι η Σουρή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ήττα μας με 3-0. Ταυτόχρονα όμως αυτός ο αγώνας μας προσγείωσε και μας αφαίρεσε το άγχος του φαβορί".

Ποιες ομάδες ξεχωρησαν;

Σ.Α." Η ομάδα που ξεχώρισε για εμένα είναι ο Απολλώνιος. Από την αρχή θεωρούσα ότι θα είναι στην τετράδα, τους παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια, γνωρίζω ότι έχει καλό υλικό και έναν προπονητή (Δεναξάς) που κάνει πολύ καλή δουλειά. Επίσης ο Απόλλωνας Καλαμάτας ήταν ευχάριστη έκπληξη, ενώ από τον Μεσσηνιακό είχα περισσότερες απαιτήσεις".

Νοιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου να έρθεις στις Αμαζόνες;
 
Σ.Α." Την ομάδα των Αμαζόνων την παρακολουθώ χρόνια. Είχα δει πόσο μεθοδικά κινούνταν τα τελευταία χρονιά, κάνοντας πολύ καλές αγωνιστικές χρονιές. Μεγάλο μέρος της επιτυχημένης αυτής πορείας πρέπει βεβαίως να πιστωθεί στον για χρόνια προπονητή τους, τον Σπύρο Νικολάκη, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στην Α2 κατηγορία. Γνώριζα κάποια άτομα από την διοίκηση και από τις πρώτες συζητήσεις κατάλαβα ποια λογική διέπει τον σύλλογο, οπότε η απόφαση μετά ήταν εύκολη. Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή. Πραγματικά ο σύλλογος λειτουργεί σε πολύ υψηλά στάνταρ και είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένος".

Σε ποιον / ποιους αφιερώνεις τον τίτλο;

Σ.Α. "Τον τίτλο τον αφιερώνω πρώτα από όλους στην γυναίκα μου, που ζει όλη αυτήν την τρέλα που διακατέχει εμένα και όλους όσοι ασχολούνται με το βόλεϋ σαν δεύτερη εργασία στον χρόνο που φυσιολογικά θα ήταν για την ξεκούραση τους και την οικογένειά τους και φυσικά στην κόρη μου που είναι μόλις 8 μηνών και ήδη κάνει τις πρώτες της επισκέψεις στα γήπεδα!!"

Θα σε δούμε στον πάγκο και τη νέα σεζόν;

Σ.Α. "Έχουμε από τον Γενάρη συμφωνήσει με τις Αμαζόνες να μείνω στην ομάδα και την επόμενη χρονιά. Νομίζω θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική χρονιά σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της preleague. Οπότε ξεκινάμε από τώρα τον προγραμματισμό μας και τον σχεδιασμό της ομάδας".