Με το δεξί η ΑΘΛΕΣΗ στο πρωτάθλημα

Το πρώτο τρίποντο για τη φετινή σεζόν πήρε η ΑΘΛΕΣΗ καθώς επικράτησε με 3-1 επί του Ηρακλή Κηφισιάς.

Η πείρα των αθλητριών της ομάδας του Ηρακλείου, βοήθησε πάρα πολύ στο να επικρατήσουν εύκολα απέναντι στην γηπεδούχο ομάδα, με εξαίρεση το δεύτερο σετ.

Στο πρώτο σετ η ΑΘΛΕΣΗ με την εμπειρία των Μαυρέα και Γεννιτσαρίδη, κατάφερε να πάρει διαφορές, ενώ τα κορίτσια του Ηρακλή δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στις καλές επιθέσεις των έμπειρων αθλητριών της κρητικής ομάδας. Έτσι παρ’ όλο που ο Ηρακλής πλησίασε την ΑΘΛΕΣΗ στο σκορ αρκετές φορές, δεν κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα και το σετ έληξε 21-25.

Στο δεύτερο σετ η ΑΘΛΕΣΗ με τη Κτιστάκη στο σερβίς, προηγήθηκε μέχρι το 9-11, αλλά ο Ηρακλής άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά και να δημιουργεί προβλήματα στην ΑΘΛΕΣΗ -που φάνηκε να χαλαρώνει – και παρά την πίεση που δέχτηκε κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει το σετ με 25-19 αφού πάλευε πόντο - πόντο.

Στο τρίτο σετ η ΑΘΛΕΣΗ έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα με 4-1, αλλά ο Ηρακλής κατάφερε να ισοφαρίσει. Στη συνέχεια η ΑΘΛΕΣΗ έφυγε πάλι μπροστά μέχρι το 17-13 αφού κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή της και να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι. Ο Ηρακλής δεν το έβαλε κάτω, συνέχισε την πίεση μέχρι που έφτασε τη διαφορά στον πόντο στο 17-16 και ισοφάρισε στο 19-19. Η ΑΘΛΕΣΗ προηγήθηκε ξανά ένα με δύο πόντους και πήρε το σετ με άσσο της Νοικοκυράκη.

Το 2-7 που πήρε η ΑΘΛΕΣΗ στο τέταρτο σετ, ανάγκασε τον προπονητή του Ηρακλή να πάρει τάιμ άουτ. Με πρωταγωνίστρια την Γενιτσαρίδη, η ΑΘΛΕΣΗ ξέφυγε πάλι και το δεύτερο τάιμ άουτ ήρθε πολύ γρήγορα για τον Ηρακλή, αφού η Γενιτσαρίδη ήταν ακόμα στη γραμμή του σερβίς. Το σκόρ έφτασε 3-14 και ο Ηρακλής δεν μπορούσε να αντιδράσει παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κοριτσιών να βγάλουν άμυνες. Το σερβίς των Μαυρέα και Γενιτσαρίδη χάλασε την υποδοχή της γηπεδούχου ομάδας στη συνέχεια αρκετές φορές και το σετ έληξε 11-25 και μαζί το παιχνίδι με 3-1 υπέρ της ΑΘΛΕΣΗ.

Από την ΑΘΛΕΣΗ ξεχώρισαν οι Γενιτσαρίδη, Μαυρέα και Μανωλάκη, ενώ από τον Ηρακλή οι Μανίκα, Γιαννακοπούλου και Παναγοπούλου.

Η διακύμανση:
Α σετ: 5-5, 9-10, 12-10, 15-19, 21-25
Β σετ: 1-2, 6-5, 9-11, 16-14, 20-18, 25-19
Γ σετ: 2-5, 6-9, 13-16, 19-19, 21-25
Δ σετ: 2-10, 4-16, 7-20, 11-25


Τα σετ: 21-25, 25-19, 21-25, 11-25


Ηρακλής Κηφισιάς (Πολίτη): Γιαννακοπούλου, Ζαρκαδούλα, Βλασερού, Νικολογιάννη, Μανίκα, Πολίτη(λ) /Τριγωνίδου(λ), Κουσούλη, Οικονομοπούλου, Αλεξοπούλου, Αρμόνη
ΑΘΛΕΣΗ (Μανωλάκη): Κογεράκη, Μανωλάκη, Γενιτσαρίδη, Μαυρέα, Δρακάκη, Μανάι, Ρουμπάκη(λ) /Γαραζανάκη(λ), Κτιστάκη


ΑΘΛΕΣΗ και ΓΕΗ, έγιναν «περιοδεύων θίασος»

Αφού οι υπεύθυνοι αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ηρακλείου, δεν έχουν παραδώσει ακόμα το Λίντο και οι ομάδες αναγκάζονται να τρέχουν από σχολικό γυμναστήριο σε σχολικό γυμναστήριο στα περίχωρα του Ηρακλείου για να προπονηθούν, χωρίς να το καταφέρνουν πάντα. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα η ΑΘΛΕΣΗ αγωνίστηκε απροπόνητη. Είναι κρίμα για την ΑΘΛΕΣΗ, που όλη η ομάδα προέρχεται από τις ακαδημίες της, να μη μπορεί να δείξει το πραγματικό πρόσωπό της στην υπόλοιπη Ελλάδα εξαιτίας των καθυστερήσεων στην επισκευή της οροφής του Λίντο.