Αποστόλης Μουλακάκης: "Άραγε είναι πρωτεύων ζήτημα αυτή την περίοδο η ανάδειξη πρωταθλητών;"

Άραγε είναι πρωτεύων ζήτημα αυτή την περίοδο η ανάδειξη πρωταθλητών;

Τηλεδιάσκεψη με την ΕΟΠΕ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου με την συμμετοχή των ομάδων του Α ομίλου της Α2 Εθνικής κατηγορίας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να ακουστούν οι απόψεις των σωματείων για το τι μέλλει γενέσθαι με την συνέχεια των πρωταθλημάτων.

Στην τηλεδιάσκεψη ακούστηκαν διάφορες απόψεις. Η επικρατέστερη άποψη ήταν να ανέβει κατηγορία ο μαθηματικά πρώτος και να υποβιβαστούν οι ομάδες οι οποίες δεν έχουν μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας.

Επίσης, η πλειοψηφία συμφώνησε στην μη επανέναρξη του πρωταθλήματος για αυτή την αγωνιστική περίοδο.

Η πρόταση μας (ηταν και η μοναδική που ακούστηκε στην τηλεδιάσκεψη) ήταν η κήρυξη του πρωταθλήματος ως μη γενόμενο.

Επίσης τονίσαμε ότι γνώμονας για την συγκρότηση των ομίλων της Α2 για την επόμενη περίοδο 2020-21 θα πρέπει να είναι να μην ξεπεραστεί ο αριθμός των 12 ομάδων και να μην πάμε σε λύσεις τύπου "ομίλους των 16 ομάδων" η "υπό-ομίλους των 8 ομάδων". Αυτό θα σημαίνει επιπρόσθετα έξοδα σε μια περίοδο όπου τα έσοδα των σωματείων θα είναι σαφώς μειωμένα.
Επίσης είναι λύσεις οι οποίες στο παρελθόν "δεν δούλεψαν" και με πολύ κόπο βγήκαμε από αυτές. Ας μην οπισθοδρομήσουμε για άλλη μια φορά.

Άραγε είναι πρωτεύων ζήτημα αυτή την περίοδο η ανάδειξη πρωταθλητών;

Στο πολύ δύσκολο αύριο που έχουμε μπροστά μας, μας ενδιαφέρει το ποιος στέφθηκε πρωταθλητής ή στο πως τα σωματεία θα βγουν ζωντανά από αυτή την μάχη?

Αυτό που προέχει είναι η βιωσιμότητα των σωματείων και η συντονισμένη προσπάθεια Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ομοσπονδίας και Σωματείων για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες, και να βγούμε ΟΛΟΙ νικητές από αυτή την πραγματικά δύσκολη κατάσταση.

Άποψη μας είναι ότι θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση οριζόντια για κήρυξη όλων των πρωταθλημάτων ως μη γενόμενα (όπως έχει παρθεί σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες) η οποία θα διαφυλάσσει το αύριο και δεν θα εξυπηρετεί πρόσκαιρες καταστάσεις.

Αυτό που προέχει δεν είναι η ανάδειξη πρωταθλητών, οι οποίοι βέβαια πρέπει να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά στο πως θα βρούμε τρόπους και μέσα να πορευτούμε σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Κάνεις δεν ξέρει αν και την επόμενη χρονιά θα μπορέσουμε να"παίξουμε" βόλεϊ , αν η χρονιά ολοκληρωθεί, και αν ναι, κάτω από ποιες προϋποθέσεις.

Μέχρι η επιστήμη να βρει"το αντίδοτο" θα πρέπει εμείς να ασχοληθούμε στο πως θα κρατήσουμε τα σωματεία μας ζωντανά, χωρίς να μας στείλει στην "ΜΕΘ" ή να μας"τελειώσει" η οποία λανθασμένη απόφαση.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία στηρίζονται σε οικονομικές ενισχύσεις και χορηγίες του "200ρικου" και πολύ λίγες είναι οι ομάδες που έχουν οικονομική ευρωστία και μπορούν να δουν το αύριο πιο αισιόδοξα.

Το αύριο για όλα τα σωματεία είναι το μεγάλο ερωτηματικό και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι όπως το χθες αλλά πολύ πιο δύσκολο.

Αποστόλης Μουλακάκης
Γενικός Αρχηγός τμήματος Πετοσφαίρισης
ΑΟΝ Αργυρούπολης