Πρωταθλήτριες νεανίδων ΕΣΠΕΔΕ η ομάδα του ΑΣ Ιωαννίνων

Το όνειρο πραγματικότητα έκαναν οι νεάνιδες του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ κατακτώντας την 1η θέση στον τελικό Κ20 που διοργάνωσε η ΕΣΠΕΔΕ για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 κερδίζοντας την αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με 3-0 σετ.

Μετά από περίπου ενάμισι χρόνο αγωνιστικής απραξίας όλα έδειχναν περίεργα στο πανέμορφο κλειστό της λιμνοπούλας αλλά η χαρά και η αισιοδοξία που μας γέμισαν αυτά τα κορίτσια άφησαν πίσω ότι χάθηκε όλο αυτό το διάστημα.
 
Το παιχνίδι ξεκίνησε υποτονικά για τα κορίτσια του ΓΑΣ τα οποία έδειχναν να μη μπορούν να εγκλιματιστούν με το περιβάλλον με αποτέλεσμα να κάνουν εύκολα λάθη και να δίνουν εύκολους πόντους στην ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Αν και η ομάδα του ΠΑΣ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 18-14 τα κορίτσια του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ άρχισαν σιγά σιγά να βρίσκουν τα πατήματά τους και με αντεπίθεση διαρκείας ανέτρεψαν την κατάσταση και κέρδισαν το 1ο σετ με 23-25.
 
Στο δεύτερο σετ η εικόνα των κοριτσιών μας βελτιώθηκε τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά χωρίς όμως να λείψουν τα επιπόλαια λάθη. Με σταθερότητα όμως στο παιχνίδι και με μικρά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους πήραν σχετικά εύκολα το σετ με 20-25.
 
Στο 3ο σετ όλα έδειχναν ιδανικά για τα κορίτσια του Κώστα Τσιούπη αφού με συγκέντρωση στο παιχνίδι καλό σερβίς και καλή αμυντική και επιθετική ανάπτυξη πήραν διαφορά ασφαλείας κάνοντας το 10-19. Η μεγάλη διαφορά στο σκορ χαλάρωσε τα κορίτσια του ΓΑΣ και ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με ένα σερί 6-0 έκανε το 16-19. Παρά την προσωρινή μικρή αναταραχή τα κορίτσια του ΓΑΣ βρήκαν και πάλι ρυθμό και πήραν τελικά το σετ με 18-25.
 
Με την κατάκτηση της 1ης θέσης ο ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ περνά στην Β΄ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος Κ20 κοριτσιών και ταυτόχρονα γράφει και τη δική του ιστορία καθώς σε επίπεδο ΕΣΠΕΔΕ χρίζεται για πρώτη φορά πρωταθλητής.
 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: 0-3(23-25, 20-25, 18-25)
 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(Μπράγια): Μητσοπούλου, Σιόρεντα, Γνωστοπούλου/λ, Βασιλείου Τσίπα/λ, Παπαστύλου, Πορφύρη, Παπαδοπούλου, Βασιλείου Π., Πορφύρη Β. Πότση, Αποστόλου.
 
ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Τσιούπης): Ζαγαλίκη, Παππά Αικ., Παππά Κλ., Τικμανίδου, Μάντη/λ, Τσάμου, Τασιούλα, Μίχου, Σκούρα, Ρούβαλη, Θεοπίστου/λ, Τσίγκρου, Ηλία, Τζίμα.
 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζελέτας(Α) – Γκοργκόλης(Β) – Χρήστου(Σ)