Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H AEK πρωταθλήτρια Κ17 ΕΣΠΑΑΑ, ασημένιος ο ΠΑΟ, χάλκινος ο Πανερυθραϊκός

Η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια, ο Παναθηναϊκός το ασημένιο ενώ ο Πανερυθραϊκός κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Παίδων Κ17 που διοργάνωσε η ΕΣΠΑΑΑ.

Το final 4  διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στο κλειστό της Νέας Ερυθραίας “Στέλιος Καλαϊτζής”.

Στο πρώτο παιχνίδι του Σαββάτου ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 σετ των Νέων Βύρωνος (25-14, 25-21, 25-15) κερδίζοντας με σχετική άνεση και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Παναθηναϊκός (Μπέλος Χ): Κορδαλής Ν., Κορδαλής Τ, Τσολάκης, Κωτσάκης, Αρμάος, Μούλος, Σερεμέτης Π. (λ) / Τσολάκης Χ (λ), Μαρκάκης Α, Μαρκάκης Ε., Σερεμέτης Σ.

Νέοι Βύρωνος: ( ) Λανίτης, Αργυρόπουλος, Πανούσογλου, Διπλάρης, Τσάκος Κ, Δημητρίου, Γαρδέλης (λ) / Βασιλόπουλος, Δικτυόπουλος, Ιωσήφ

Ο Πανερυθραϊκός γνώρισε την ήττα στο δεύτερο παιχνίδι, το Σαββάτο, από την ΑΕΚ με 3-1 σετ που πήγε στο μεγάλο τελικό της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Στον μικρό τελικό ο Πανερυθραϊκός αγωνίστηκε απέναντι στους Νέους Βύρωνος τους οποίους κέρδισε 3-0 σετ σε ένα αγώνα με πολύ σασπένς και κατέκτησε το χάλκινο ( 25-21, 25-20, 25-19.

Οι δύο ομάδες φάνηκαν γεμάτες ενέργεια στο μικρό τελικό και παρουσιάστηκαν έτοιμες να διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο. Στο πρώτο σετ η διαφορά δεν άνοιξε πολύ με τη μέγιστη τιμή της να αγγίζει τους 3 πόντους. Ο Πανερυθραϊκός ωστόσο έδειχνε να έχει τον πρώτο λόγο και αυτό το αξιοποίησε φτάνοντας στο 21-25 και την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Πανερυθραϊκός μπήκε πιο δυνατά χτίζοντας διαφορά 6 πόντων από πολύ νωρίς. Παρόλα αυτά οι Νέοι Βύρωνος ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, μείωσαν τη διαφορά αλλά όχι για πολύ. Οι παίκτες του Παναγιώτη Μιχαλόπουλου άνοιξαν και πάλι τη διαφορά και αυτή τη φορά κατάφεραν να τη διατηρήσουν. Το 20-25 έδωσε και το δεύτερο σετ στην ομάδα της Ερυθραίας και αυτό φάνηκε να παίζει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια.

Και η ψυχολογία και το σκορ ήταν στην πλευρά των κόκκινων πλέον. Μετά τους πρώτους δέκα πόντους του τρίτου σετ ο Πανερυθραϊκός ξέφυγε και δεν κοίταξε πίσω. Η διαφορά όλο και μεγάλωνε και η εικόνα του παιχνιδιού δεν άφηνε περιθώρια ανατροπής στους Νέους Βύρωνος. Με σχετική άνεση ήρθε το 19-25 και έτσι με 0-3 ο Πανερυθραϊκός πήρε τη νίκη.

Έτσι, η ομάδα της Νέας Ερυθραίας πρόσθεσε ακόμα ένα μετάλλιο τη φετινή σεζόν στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΑΑΑ ολοκληρώνοντας θετική τη σεζόν 2021-2022.

Πανερυθραϊκός (Μιχαλόπουλος) : Μωραϊτης, Καλλιμάνης, Λαζαρίδης, Αναγνωστάκης, Αδρακτάς, Μήτρακας, / Κεβρεκίδης (λ), Ουτζής (λ) Αλεξανδρής, Στούπας, Κώτσογλου, Τσαϊλιάμης

Νέοι Βύρωνος: ( ) Λανίτης, Αργυρόπουλος, Πανούσογλου, Διπλάρης, Τσάκος Κ, Δημητρίου, Γαρδέλης (λ) / Βασιλόπουλος, Δικτυόπουλος,

Στον τελικό η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού.

Στο πρώτο σετ η ΑΕΚ προηγήθηκε με 4-6 και 4-9. Οι «πράσινοι» μείωσαν σε 8-10 και πήραν κεφάλι στο σκορ με 12-11, ξεφεύγοντας στη συνέχεια με 4 πόντους (17-13). Η αντίδραση της «Ένωσης» ήταν άμεση και με σερί 10-4, ανέτρεψαν την κατάσταση, έφτασε στο 21-23 και με δύο διαδοχικούς πόντους κατέκτησε το σετ με 25-21.

Στο δεύτερο σετ, οι παίκτες του «Δικεφάλου» είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του σετ. Το αρχικό +3 (6-9, 11-14), έγινε +5 (12-17). Ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο σκορ (20-21), ενώ ισοφάρισε σε 23-23 η ΑΕΚ με ένα 2-0 κέρδισε τους “πράσινους” .

Αντίστροφη ήταν η εικόνα του τρίτου σετ. Το «τριφύλλι» είχε το πάνω χέρι, καθώς προηγούνταν με 2-5, 5-2, 10-4. Σταδιακά και με όπλο το μπλοκ η ΑΕΚ πλησίασε στο σκορ (11-7) και στη συνέχεια έφερε το σετ στα ίσια (12-12). Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν μέσα στο σετ έως το 14-13, με τους τυπικά γηπεδούχους να φτάνουν στο 25-16.

Στο τέταρτο σετ, οι παίκτες των Ζαν Πιερ Σάγια και Γιώργου Μάντζιου αντέδρασαν, ξεκινώντας με το εντυπωσιακό 1-5. Η ΑΕΚ διατήρησε το +4 (3-7), αλλά σταδιακά οι «πράσινοι» πλησίασαν στο σετ. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 17-17, αλλά η ΑΕΚ ξέφυγε εκ νέου με διαφορά 2 πόντων (18-20, 21-23). Το «τριφύλλι» ισοφάρισε εκ νέου σε 23-23, όμως με μία εύστοχη επίθεση και άσσο η ΑΕΚ στέφθηκε Πρωταθλήτρια.


Τα σετ
: 21-25, 23-25, 25-16, 23-25.
Παναθηναϊκός (Μπέλος Χ): Κορδαλής Ν., Κορδαλής Τ, Τσολάκης, Κωτσάκης, Αρμάος, Μούλος, Σερεμέτης Π. (λ) / Τσολάκης Χ (λ), Μαρκάκης Α, Μαρκάκης Ε., Σερεμέτης Σ.

ΑΕΚ (Ζαν Πιέρ Σάγια): Μάντζιος, Φώλιας Κ., Γκιρτζής Μ., Μπετχάβας, Καρύδης, Χαρόπουλος, Καμαρινόπουλος, Γκιρτζής Φ., Οικονόμου, Κακιώρης, Χουσιάφης (λ) Χατζήβεης, Μπετχάβας, Κιοκτζέογλου, Λώλης, Γκρίντζαλης.

Ο πασαδόρος της ΑΕΚ, Νικόλας Μάτζιος, αναδείχθηκε ο MVP της διοργάνωσης.

Τις  απονομές πραγματοποίησαν ο Αντιδήμαρχος Ν. Ερυθραίας κ. Καυγαλάκης Μιχαήλ,  το Μέλος της ΕΣΠΑΑΑ Ανδρέας Σωνάκης και  ο πρόεδρος του Πανερυθραϊκού Άγγελος Κυριακίδης .

MVPmantzios

 

IMG 2791 aerate

IMG 2807 aerate

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.