Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαπρέπουν οι έλληνες αθλητές στο εξωτερικό

Το volleyball.gr σας παρουσιάζει όλη τη δράση των Ελλήνων αθλητών που αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήματα. Οι διεθνείς αθλητές του βόλεϊ εντυπωσιάζουν με την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς διεκδικούν πρωταθλήματα και κύπελλα με αξιώσεις.

Ντίμα Φιλίποφ - Ελβετία

Με νίκη που διατηρεί την Αμρισβίλ στην κορυφή του ελβετικού πρωταθλήματος συνέχισε η ομάδα του Ντίμα Φιλίποφ. Ο Έλληνας πασαδόρος ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι κόντρα στην Λουκέρνη και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 1-3. Ο Φιλίποφ μέτρησε 3 πόντους και μοίρασε το παιχνίδι ιδανικά στους συμπαίκτες του διευκολύνοντας το έργο τους.

Μίταρ Τζούριτς - Σλοβενία

Μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση κατέγραψε ο Μίταρ Τζούριτς. Στο παιχνίδι της ACH Λιουμπιάνα απέναντι στην Σαλονίτ Άχοβο ήταν ασταμάτητος και με 21 πόντους οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 3-0. Η ACH Λιουμπιάνα συνεχίζει την πολύ καλή της πορεία και παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ανέστης Δαλακούρας - Ισπανία

Πολύ σημαντική νίκη για την Μπαρτσελόνα του Ανέστη Δαλακούρα με 0-3 στην έδρα της Αλμοράντι. Ο Έλληνας διεθνής μέτρησε 4 πόντους και ένα μπλοκ αλλά το σημαντικότερο είναι πως η ομάδα του Δαλακούρα πλησιάζει πλέον την 12η θέση και τη Σανταντερίνα, στη δύσκολη μάχη της παραμονής στην κατηγορία.

Βασίλης Μανδηλάρης - Ολλανδία

Στο ολλανδικό πρωτάθλημα, την ήττα γνώρισε η VoCASA του Βασίλη Μανδηλάρη. Η Κότσιερ πήρε τη νίκη με 3-1 ενώ ο Έλληνας αθλητής πήρε χρόνο συμμετοχής πετυχαίνοντας 2 πόντους. Η VoCASA παραμένει χαμηλά, στην 8η θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς σε 5 αγώνες.

Άννα Σπανού - Γαλλία

Η Μπεζιέ είχε εύκολη δουλεία για την 17η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος καθώς αντιμετώπιζε την αδύναμη Αβενίρ. Η Άννα Σπανού ξεκίνησε βασική και δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή της. Με 11 πόντους ήταν από την καλύτερες παίκτριες του αγώνα και με το τελικό 0-3, η Μπεζιέ έφτασε στον 1 πόντο από την κορυφή και τη Μιλούζ, έχοντας ωστόσο ένα παιχνίδι περισσότερο.

Σοφία Κοσμά - Ελβετία

Η Σαφτχάουζεν τα βρήκε... σκούρα απέναντι στη NUC για το ελβετικό πρωτάθλημα. Η Σοφία Κοσμά είχε θετική παρουσία καθώς πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής και ενίσχυσε την ομάδα της με 7 πόντους (2 άσσους και 1 μπλοκ).

Μανωλίνα Κωνσταντίνου - Ουγγαρία

Η Μπεκέσκαμπαϊ της Μανωλίνας Κωνσταντίνου πήρε ακόμα μία νίκη στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας απέναντι στην Ζέντ Μπενετέκ και παραμένει στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς από την κορυφή. Η Κωνσταντίνου έπεσε «θύμα» του κανονισμού που υποχρεώνει τις ομάδες της Ουγγαρίας να αγωνίζονται με τουλάχιστον 2 γηγενής αθλήτριες. Ωστόσο, ερχόμενη από τον πάγκο, η Κωνσταντίνου τελείωσε τον αγώνα με 4 πόντους.

Κατερίνα Γιώτα - Ουγγαρία

Την ήττα με 0-3 γνώρισε η Βάσας της Κατερίνας Γιώτα με αντίπαλο την UTE. Η Ελληνίδα κεντρικός ήταν βασική επιλογή του προπονητή της. Παρά την ήττα η Γιώτα είχε θετική παρουσία πετυχαίνοντας 5 πόντους.

Κατερίνα Ζακχαίου - Ιταλία

Η Κούνεο της Ζακχαίου αντιμετώπισε την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Κονελιάνο. Παρά την καλή παρουσία της ομάδας, η Κούνεο ηττήθηκε με 1-3 με τη Ζακχαίου να πετυχαίνει 9 πόντους και κάνοντας μόλις ένα λάθος.

Ανθή Βασιλαντωνάκη, Στέλλα Χριστοδούλου - Τουρκία

Τρομερή εμφάνιση για το ελληνικό δίδυμο στο Αϊδίνιο. Η νίκη επί της Τσενλί Καλέ συνοδεύτηκε από ακόμα μια τρομερή εμφάνιση της Βασιλαντωνάκη που πέτυχε 21 πόντους και ήταν η καλύτερη παίκτρια του αγώνα. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η Στέλλα Χριστοδούλου που επίσης έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οργανώνοντας άψογα το παιχνίδι της ομάδας της και επιπλέον σημείωσε 2 πόντους. Το Αϊδίνιο βρίσκεται στην 7η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος, ένα βαθμό πίσω από τη Γαλατάσαραϊ.

Μαρία Γενιτσαρίδη - Γερμανία

Η Σουλ Τούριγκεν της Μαρίας Γενιτσαρίδη συνέχισε με νίκη 3-0 στο γερμανικό πρωτάθλημα απέναντι στη Στράουμπινκ. Η Γενιτσαρίδη δεν πήρε χρόνο συμμετοχής αλλά παρόλα αυτά η ομάδα της παρέμεινε στην 6 θέση του πρωταθλήματος.

Αλεξία Καλανταρίδου - Φινλανδία

Η Αλεξία Καλανταρίδου και ο κόουτς της ομάδας, Σωτήρης Γκότσης, πανηγύρισαν ακόμα μία νίκη με την OrPro στο πρωτάθλημα Φινλανδίας. Η Καλανταρίδου έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με 9 πόντους και 40% άριστη υποδοχή ήταν μία από τις κορυφαίες στον αγώνα κόντρα στην Κουότρανεν.

Μαρία Οικονομίδου, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου - Ισραήλ

Την ήττα στο τάι μπρέικ γνώρισε η Μακάμπι Χάιφα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος στο Ισραήλ μετά από μεγάλη διακοπή λόγω της πανδημίας. Παρά την ήττα, όμως, οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες, Μαρία Οικονομίδου και Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση για την ομάδα τους. Η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου μέτρησε 7 πόντους (2 άσσους και 2 μπλοκ) ενώ η Οικονομίδου ήταν οι κορυφαία σκόρερ της αναμέτρησης με 29 πόντους (6 άσσους και 1 μπλοκ).

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.