Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θοδωρής Λογοθέτης: Ο απολογισμός και τα προβλήματα της Τοπικής Επιτροπής Λέσβου

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Λέσβου Θοδωρής Λoγοθέτης παίρνει σειρά στις συνεντεύξεις του volleyball.gr για το έργο των διοικήσεων όλων των Τοπικών Επιτροπών και Ενώσεων του βόλεϊ στην Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Για το έργο της διοίκησης της Τοπικής Επιτροπής Λέσβου:

«Αναλάβαμε μία τοπική επιτροπή που ουσιαστικά δεν υπήρχε. Έχουμε ενεργοποιηθεί και αναθέσει αρμοδιότητες, ενώ έχουμε και δικά μας γραφεία πλέον. Λειτουργούν κλιμάκια παμπαίδων, παγκορασίδων, πράγματα που παλαιότερα δεν υπήρχαν. Όλα γίνονται με διαφάνεια, ενημερώνουμε για τις δράσεις μας με δελτία Τύπου και το βόλεϊ έγινε το πρώτο άθλημα στο νησί με περίπου 1.000 παιδιά. Βοηθάει και το γεγονός ότι έχουμε καλή σχέση και συνεργασία με τα σωματεία, τους Δήμους και την Περιφέρεια. Έχουμε πραγματοποιήσει αρκετά σεμινάρια και σχολές διαιτησίας γιατί υπάρχει έλλειψη εδώ στο νησί. Πέρυσι διοργανώθηκε πρώτη φορά τουρνουά μπιτς βόλεϊ που ήταν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αν μας το επιτρέψει και ο ιός έχουμε πολλά πλάνα για το άθλημα. Αφιερώνουμε προσωπικό χρόνο για το βόλεϊ χωρίς κέρδος και βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία και η Τοπική Επιτροπή:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι οι μετακινήσεις. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν ακριβύνει, όπως επίσης και τα αεροπορικά. Οι αθλητές είναι ερασιτέχνες και αφήνουν το σπίτι τους και σε περίπτωση που υπάρχει απαγορευτικό δεν μπορούν να επιστρέψουν. Αφήνουν στην άκρη προσωπική ζωή, έχουν έξοδα και όλα αυτά επηρεάζουν. Μία λύση είναι οι τελικές φάσεις από κάθε διοργάνωση να γίνονται σε ένα νησί για να περιοριστούν οι μετακινήσεις. Να μην χρειάζονται να πηγαίνουμε σε μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά να μένουμε στην περιφέρεια που ανήκουμε και μόνο οι τελικοί αγώνες να γίνονται στο κέντρο. Αν δεν βοηθήσουν στα έξοδα οι περιφέρειες, δεν γίνεται. Οι ομάδες παίζουν όλο το πρωτάθλημα, αλλά στα μπαράζ ανόδου αποσύρονται λόγω εξόδων. Πρέπει να αποκεντρωθούν τα μπαράζ στα εθνικά πρωταθλήματα και να γίνουν στα νησιά. Στο νησί το κλειστό γυμναστήριο θα γεμίσει, σε αντίθεση με την Αθήνα.

Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι δύσκολα μπορείς να κάνεις μεταγγραφή αθλητή ή αθλήτριας από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιοριζόμαστε στο τοπικό στοιχείο.

Επίσης, για να αναπτυχθεί ένα άθλημα πρέπει να υπάρχουν γήπεδα. Εμείς έχουμε σοβαρό πρόβλημα εγκαταστάσεων. Εδώ και χρόνια κάνουμε αιτήματα στις αρχές, ότι η Μυτιλήνη είναι το μεγαλύτερο νησί του Βορείου Αιγαίου, που δεν έχει ένα κλειστό γυμναστήριο, ώστε να μπορεί η ομάδα να ξεχωρίσει στο βόλεϊ».

Για την στήριξη από την διοίκηση της ομοσπονδίας:

«Η συνεργασία μας με την διοίκηση της ομοσπονδίας είναι άψογη. Μετά από πολλά χρόνια η ομοσπονδία επιχορηγεί τις τοπικές επιτροπές για τα έξοδά μας και μας λύνει αρκετά προβλήματα. Σε όλες τις εκδηλώσεις μας η Ε.Ο.ΠΕ. είναι παρούσα με εκπροσώπους και βρίσκεται στο πλευρό μας».
 
*Αριστερά στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Λέσβου Θοδωρής Λογοθέτης.
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.