Εγκύκλιος Συμμετοχής Αλλοδαπών Αθλητών/τριων στα πρωταθλήματα Πετοσφαίρισης 2020-21

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΠΕ. στην ενότητα ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ η εγκύκλιος συμμετοχής Αλλοδαπών Αθλητών/Αθλητριών στα Πρωταθλήματα Πετοσφαίρισης 2020-21, συμφωνα με οσα προβλέπονται στο άρθρο 35 του Νόμου 4603/2019.

Εγκύκλιος Συμμετοχής Αλλοδαπών Αθλητών/Αθλητριών στα Πρωταθλήματα Πετοσφαίρισης 2020-21

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ/ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Δικαίωμα εγγραφής στο Φύλλο Αγώνος για κάθε ομάδα θα έχουν Αλλοδαποί αθλητές και αθλήτριες που έχουν μεταγραφεί με Διεθνές Πιστοποιητικό Μεταγραφής (International Transfer Certificate - ITC) και σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (FIVB) και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, ως εξής:


Volleyleague Γυναικών: Έως Τρείς (3) Αθλήτριες
Pre League Γυναικών: Μια (1) αθλήτρια
Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών: Μία (1) αθλήτρια
Pre League Ανδρών: Ένας (1) αθλητής
Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών: Ένας (1) αθλητής

ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ/ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Δικαίωμα εγγραφής στο Φύλλο Αγώνος ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ θα έχει Ένας (1) αθλητής ή αθλήτρια Κυπριακής υπηκοότητας που σπουδάζει σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδος (ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ/Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) και έχει μεταγραφεί με Διεθνές Πιστοποιητικό Μεταγραφής (International Transfer Certificate - ITC) και σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (FIVB). Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και για τους Κυπρίους αθλητές/τριες, οι οποίοι έχουν κάνει χρήση της διάταξης αυτής τουλάχιστον για μία αγωνιστική περίοδο και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους εγκαθίστανται μόνιμα στην Ελλάδα.

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ/ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δικαίωμα εγγραφής στο Φύλλο Αγώνος κάθε αγώνα ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ και ανά ομάδα, θα έχουν και Αλλοδαποί/Κύπριοι αθλητές / αθλήτριες, που έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά στην Ε.Ο.ΠΕ., καθορίζοντάς την ως Ομοσπονδία Προέλευσης (Federation of Origin) λόγω 1ης εγγραφής στην Ελλάδα ως εξής:

Volleyleague Γυναικών: Μία (1) Αθλήτρια
Pre League Γυναικών: Μία (1) αθλήτρια
Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών: Μία (1) αθλήτρια
Pre League Ανδρών: Ένας (1) αθλητής
Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών: Ένας (1) αθλητής
Β’ Εθνική / Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα – Τοπικά Πρωταθλήματα Ανδρών/Γυναικών: έως και Έξι (6) αθλητές/αθλήτριες

Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα: Σε κάθε Φύλλο Αγώνος θα πρέπει να εγγράφονται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Τέσσερις (4) αθλητές / αθλήτριες που έχουν Ελληνική Υπηκοότητα και Ομοσπονδία προέλευσης (Federation of Origin) την Ε.Ο.ΠΕ. Οι υπόλοιποι αθλητές/αθλήτριες που μπορούν να εγγράφονται σε κάθε Φύλλο Αγώνος (πέραν των 4 Ελληνικής υπηκοότητας) μπορούν να είναι Αλλοδαποί/Κύπριοι αθλητές / αθλήτριες, που έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά στην Ε.Ο.ΠΕ., καθορίζοντάς την ως Ομοσπονδία
Προέλευσης (Federation of Origin) λόγω 1ης εγγραφής στην Ελλάδα και ένας /μια (1) Κύπριος/α αθλητής/αθλήτρια που έχει μεταγραφεί με ITC σε Ελληνικό Σωματείο

ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ


Οι μετεγγραφές των αλλοδαπών αθλητών και αθλητριών, θα γίνονται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Διεθνούς Πιστοποιητικού Μεταγραφής (ITC) μέχρι πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη του αντίστοιχου Πρωταθλήματος και προκειμένου για Κύπριους Αθλητές/αθλήτριες – Φοιτητές, για το πρώτο Πρωτάθλημα που έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Επιτρέπεται αντικατάσταση ενός αρχικά αποκτηθέντος αλλοδαπού αθλητή ή μιας αλλοδαπής αθλήτριας, με άλλο αλλοδαπό αθλητή/αθλήτρια μόνο μετά την λήξη της Α’ Φάσης (σε περίπτωση που το Πρωτάθλημα διεξάγεται σε Α’ και Β’ Φάση) ή του Α’ Γύρου του αντίστοιχου Πρωταθλήματος (σε περίπτωση που το Πρωτάθλημα διεξάγεται σε Α’ και Β’ Γύρο για Πρωταθλήματα 2 Γύρων). Για να είναι έγκυρη η αντικατάσταση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του ITC και αυτό να έχει εγκριθεί από την CEV ή την FIVB το αργότερο μέχρι ΤΡΕΙΣ (3) εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη της Α’ Φάσης (σε περίπτωση που το Πρωτάθλημα διεξάγεται σε Α’ και Β’ Φάση) ή του Α’ Γύρου του αντίστοιχου Πρωταθλήματος (σε περίπτωση που το Πρωτάθλημα διεξάγεται σε Α’ και Β’ Γύρο για Πρωταθλήματα 2 Γύρων).

Διευκρινίζεται ότι, οι διεθνείς μετεγγραφές πραγματοποιούνται μέσω του διεθνούς συστήματος μετεγγραφών της FIVB (VIS) και όχι μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της Ε.Ο.ΠΕ.. Οι μετεγγραφές αλλοδαπών αθλητών/αθλητριών με ομοσπονδία προέλευσης της Ε.Ο.ΠΕ. (1η εγγραφή στην Ελλάδα) πραγματοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της Ε.Ο.ΠΕ. και μέσα στις αντίστοιχες προθεσμίες που ισχύουν για τους αθλητές-αθλήτριες Ελληνικής υπηκοότητας.