Απάντηση της ΕΣΑΠ στο αίτημα του ΠΑΣΑΠ για άνοιγμα μεταγραφικής περιόδου

Η Ε.Σ.Α.Π. απέστειλε απάντηση στην επιστολή του Π.Α.Σ.Α.Π. (συνδικαλιστικός φορέας των επαγγελματιών βολεϊμμπολιστών) σχετικά με το αίτημα του να ανοίξει η μεταγραφική περίοδος ώστε να βρουν αθλητική στέγη οι αθλητές που είχαν συμφωνήσει με τον Ηρακλή μετά τη δήλωση αποχώρησης από Volley League τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020.

Η απάντηση της ΕΣΑΠ αναφέρει:

«Σε απάντηση σχετικής επιστολής σας, δηλώνουμε την έκπληξή μας αναφορικά με το γεγονός ότι ενόψει της ανεύρεσης αθλητικής στέγης για ορισμένους αθλητές-μέλη σας και κατόπιν των εξελίξεων στο ΤΑΑ ΗΡΑΚΛΗΣ, με ευκολία αναφέρεστε στην παράταση της μεταγραφικής περιόδου, αν και καλά γνωρίζετε ότι αυτή είναι επιτρεπτή μόνον κατόπιν της αλλαγής του σχετικού Κανονισμού (ΦΕΚ) και πως σε αντίστοιχη, κατά το παρελθόν, περίπτωση (ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ) επίσης δεν κατέστη δυνατή η εκτός μεταγραφικής περιόδου μετακίνηση αθλητών.

Από την άλλη πλευρά με αντίστοιχη ευκολία και κατ επίκληση αντίστοιχων νομικών προϋποθέσεων επίσης καλά γνωρίζετε το <πώς> τελικά <ναυάγησε> η επίτευξη συνολικής συμφωνίας αναφορικά με τον Κανονισμό Σχέσεων Αθλητών και ΤΑΑ.

Επειδή, εν τούτοις, από την πλευρά μας και ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν επιθυμούμε την συντήρηση πνεύματος όξυνσης των σχέσεών μας, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε τα ζητήματα που θέσατε με πρόσφατη επιστολή σας, αναφορικά με τα φετινά συμβόλαια, τα οποία, επίσης δεν θα είχαν προκύψει, εάν τελικά είχε υπογραφεί ο μεταξύ μας Κανονισμός.

Για τον σκοπό αυτό ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ έχει εντολή να συνεννοηθεί με το νομικό σύμβουλο του ΠΑΣΑΠ για τις αναγκαίες τροποποιήσεις

Με αθλητικούς χαιρετισμούς»