Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γιώργος Καραμπέτσος στον Over FM 104.9

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό OVER FM 104.9 και στην εκπομπή Overhead με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου παραχώρησε ο νυν πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. και υποψήφιος με τη παράταξη «Πρώτα το Βόλεϊ» Γεώργιος Καραμπέτσος.

Για το έργο της διοίκησης:

«Στις αρχές του 2017 όταν αναλάβαμε, παραλάβαμε έναν διαλυμένο οργανισμό που ήταν ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Η Ομοσπονδία χρωστούσε 7.500.000€ σε πάνω από 500 προμηθευτές και φυσικά πρόσωπα. Επειδή όμως είναι ένας δημόσιος οργανισμός, χρέη πενταετίας και πάνω παραγράφονται και έτσι το χρέος μειώθηκε κατά 3.500.000€.

Με τους συνεργάτες μου κάναμε πολλά ξενύχτια με πολλές ώρες διαπραγματεύσεων για να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα και οι οικονομικές αστοχίες. Μίλησα προσωπικά με πάνω από 300 πιστωτές για να διακανονιστούν 3.500.000€ και αυτό με οδήγησε σε επέμβαση στις φωνητικές χορδές.

Κερδίσαμε στο εφετείο έναν δικαστικό αγώνα για χρέος 500.000 Ευρώ από το Ο.Α.Κ.Α. για τα γραφεία της Ομοσπονδίας και η απόφαση αυτή του δικαστηρίου θα βοηθήσει και άλλες Ομοσπονδίες.

Γλιτώσαμε από 265 αγωγές και αυτό είχε ένα τεράστιο κέρδος από τους δικαστικούς αγώνες και τα αντίστοιχα έξοδα που θα έφερναν μεγάλη αύξηση στο χρέος.

Δικάσαμε 41 αγωγές που δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε, ενώ κληρονομήσαμε 51 τελεσίδικες αγωγές.

Μερικές αφορούσαν φίλους που αυτές τις ημέρες διαβάζω θέλουν να γυρίσουν και να σώσουν το άθλημα, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Να ξέρετε ότι και αυτούς τους εξοφλήσαμε και τους δώσαμε το δικαίωμα να αναπτύξουν το άθλημα.

Στα τέσσερα χρόνια είχαμε έσοδα 7.588.362,36€ και εξοφλήσαμε 1.488.682,42€ από τα χρέη.

Από το 2009 και την ανατροπή του Θανάση Μπελιγράτη έως το 2016 που παρέλαβα, η Ομοσπονδία είχε έσοδα 30.318.809,47.

Για μία περίπτωση μόνο φανταστείτε, για κεφάλαιο 208.000€ που καταφέραμε να το ξεχρεώσουμε, μας ήρθαν οι τόκοι που είναι 280.000€.

Ο στόχος μας για τα οικονομικά εφόσον εκλεγούμε πάλι είναι να εξοφλήσουμε όλα τα χρέη και να παραδώσουμε την Ομοσπονδία καθαρή στις επόμενες γενιές.

Όλες οι οικονομικές συναλλαγές της Ε.Ο.ΠΕ. αναρτώνται στο Διαύγεια, όπως επιβάλουν οι νόμοι του κράτους

Κλείνοντας για το οικονομικό, πρέπει να ενημερώσω τον κόσμο του βόλεϊ για κάποιες κληρονομιές παράξενες:

Όπως δανεικά από στέλεχος διαιτησίας που αναγκαστικά πληρώσαμε.

Κληρονόμησα ορισμένα νόμιμα τιμολόγια από γραφείο ταξιδιών, για το κύπελλο του 2016 στη Γλυφάδα, για απόσταση 700 μέτρων από το ξενοδοχείο Congo Palace, στο κλειστό γήπεδο που έγιναν οι αγώνες πληρώσαμε 700 € το κάθε δρομολόγιο.

Το χειρότερο απ' όλα, όμως, είναι ότι η Ομοσπονδία έκλεινε αεροπορικά εισιτήρια σε ταξιδιωτικό πρακτορείο για να πάνε οι Εθνικές ομάδες αποστολές με τα ονόματα των αθλητών και μελών της αποστολής και όχι με κατάσταση και τιμολόγια που εκδίδονται στην Ομοσπονδία, αλλά στο όνομα του κάθε αθλητή και αθλήτριας.

Για καλή τύχη, όχι μόνο του Βόλεϊ, αλλά και του Ελληνικού αθλητισμού, στα παιδιά που είχαν αυτό το ταξιδιωτικό πρακτορείο, τους ξέφυγε και τα χρέη αυτά παραγράφηκαν στην πενταετία και δεν έκαναν αγωγή. Θα έπρεπε να γίνει προς τους αθλητές, τους προπονητές, τους τιμ μάνατζερ και αυτοί στη συνέχεια θα πήγαιναν την Ομοσπονδία στα δικαστήρια, διότι δεν μπορεί η Ομοσπονδία να πληρώσει αν δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου».

Για το πως θα διεξαχθούν οι εκλογές:

«Οι εκλογές θα γίνουν διαδικτυακά. Προετοιμαζόμαστε καιρό για αυτό και το είχαμε στην αρχή ως εναλλακτική λύση. Όμως δεν γίνεται αλλιώς, με φυσική παρουσία 300 και πλέον ανθρώπων σε έναν χώρο και αυτή την στιγμή απαγορεύεται. Έχω μία μικρή εμπειρία από αυτό, καθώς συμμετείχα διαδικτυακά στις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας».

Για τις διαφορές στις φετινές εκλογές σε σχέση με το 2016:

«Όλα αυτά τα χρόνια κάτι κάναμε και εμείς ως διοίκηση. Είπαμε για το οικονομικό, αλλά μπορώ να πω ότι διοικητικά η υποστήριξη απέναντι στα σωματεία ήταν τεράστια.

Εκσυγχρονίσαμε το ηλεκτρονικό μητρώο που παραλάβαμε, καταργήθηκαν τα "χάρτινα δελτία" και η συμμετοχή των αθλητών/αθλητριών σε όλα τα πρωταθλήματα (Εθνικά-Τοπικά) γίνεται μόνο με αγωνιστική λίστα που εκδίδεται άμεσα και ηλεκτρονικά από το μητρώο της Ε.Ο.ΠΕ..

Εύχομαι την επόμενη τετραετία, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν να βάλουμε και το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνος.

Για πρώτη φορά σε όλα τα σπορ εκτός του ποδοσφαίρου που εκεί προβλέπεται από την UEFA και τη FIFA, υπάρχει δεύτερη μεταγραφική περίοδος το χειμώνα και αυτό το ζητήσαμε από τον Υπουργό και μας το πέρασε.

Αγωνιστικά δημιουργήσαμε την Preleague ανδρών και γυναικών, διοργανώσαμε σε μεγάλα και γεμάτα γήπεδα τελικές φάσεις κυπέλλων και χωρίς φασαρίες.

Φτιάξαμε την Α2 Ανδρών και Γυναικών σε δύο ζώνες και ο κάθε σύλλογος που παίρνει την άνοδο από την Ένωση που ανήκει γνωρίζει που θα αγωνίζεται.

Στην ανάπτυξη δώσαμε βάρος στην καταγραφή αγοριών και κοριτσιών σε όλη την Ελλάδα, με επισκέψεις σε απομακρυσμένες περιοχές όπως η Καστοριά, η Ορεστιάδα, το Καστελόριζο και σε όλα σχεδόν τα νησιά. Κάναμε αρκετές φορές περιοδεία».

Για την έλλειψη αγοριών:

«Αυτό δεν οφείλεται στην τωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας. Και αυτό είναι μία βαριά κληρονομιά. Μετά από 23 χρόνια αναλάβαμε όμιλο στη τελική φάση του Ευρωπαϊκού παίδων, και φέραμε τα παιδιά της Εθνικής παίδων για πρώτη φορά στην Αττική και το 80% των παιδιών έκαναν προπόνηση καθημερινά στην Αττική και τα βάλαμε σε Κολλέγια και σε σωματεία. Ήμασταν λίγο άτυχοι με την πανδημία και δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε αυτό το έργο στο Καρπενήσι, που θα γινόταν και η τελική φάση.

Συμμετείχαμε σε πολλές τις διοργανώσεις αγοριών και κοριτσιών στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών μην ξεχνάμε ότι αγωνίστηκαν μετά από 10 και 18 χρόνια αντίστοιχα στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πέρασαν και στην επόμενη φάση από τους ομίλους.

Στόχος μας είναι να καθιερωθούμε εκεί και να ακουμπήσουμε και τον Παγκόσμιο χώρο».

Για το μπιτς βόλεϊ:

«Στο μπιτς βόλεϊ έχουμε στις Εθνικές ομάδες τον Βραζιλιάνο Τίε Σαντάνα και πρέπει να γίνει γνωστό ότι το 80% της μισθοδοσίας του το διασφαλίσαμε από την F.I.V.B.

Σίγουρα υπάρχει και εκεί πρόβλημα αλλά όλα αυτά είναι κληρονομιές και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να λέω ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει».

Για τη Volley League Γυναικών:

«Σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες που την ευθύνη τους την έχει η Ομοσπονδία, έδωσα τη δυνατότητα να υπάρχει μία άτυπη λίγκα σε κάθε κατηγορία και να συναποφασίσουν.

Στη Volley League τα σωματεία συγκεντρωνόντουσαν και συζητούσαν. Στη τελευταία τηλεδιάσκεψη με τη θέση των σωματείων, συμφώνησα και εγώ.

Στις 22 Δεκεμβρίου διαβίβασα στους αρμοδίους την επιστολή των 14 ομάδων που έγραφε πως αν δεν ξεκινήσουν οι προπονήσεις μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και οι αγώνες το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φλεβάρη, τότε το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινούσε. Η απάντηση που πήραμε ήταν σύντομη και πριν από τα Χριστούγεννα βγήκε η απόφαση να ξεκινήσουν οι προπονήσεις από την 1η Ιανουαρίου. Μάλιστα ήταν το μοναδικό άθλημα που άνοιξε. Σίγουρα όμως αν δεν ξεκινούσαμε την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, το πρωτάθλημα θα είχε σταματήσει».

Για το σύστημα διεξαγωγής της Β' φάσης της Volley League:

«Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις για την Β' φάση. Επειδή προνοήσαμε, το έχουμε περάσει μέσα στις προκηρύξεις και έχουμε τη δυνατότητα από σήμερα να τροποποιήσουμε το πρόγραμμα. Υπάρχει απόφαση ήδη του Υπουργού και αναμένεται να περάσει και στο επόμενο νομοσχέδιο.

Το πρώτο σενάριο είναι ο πρώτος κάθε ομίλου να περάσει απευθείας στα ημιτελικά και να παίξουν χιαστί ο δεύτερος με τον τρίτο κάθε ομίλου με σύστημα golden set. Το ίδιο ισχύει και για τους ημιτελικούς και τον τελικό.

Το δεύτερο είναι να γίνει απευθείας χιαστί ο πρώτος με τον δεύτερο κάθε ομίλου πάλι με golden set.

Το τρίτο είναι αν δεν υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάθεσή μας να παίξουν απευθείας οι δύο πρώτοι.

Το τέταρτο είναι να μην μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα από τα παραπάνω και να τελειώσει το πρωτάθλημα στη κανονική διάρκεια, αλλά χωρίς πρωταθλητή.

Πλέι άουτ λογικά δεν θα υπάρχουν και δεν γίνεται να φορτώσουμε τις παρακάτω κατηγορίες με ομάδες.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι επιθυμίες των ομάδων, καθώς εγώ είμαι μαζί τους».

Για τις Εθνικές ομάδες και την μη δήλωση στο Ευρωπαϊκό Λιγκ:

«Πρώτον, δεν κάνουμε ότι θέλουμε εμείς, αλλά όλα συσχετίζονται με τους προπονητές. Έχουμε 540.000€ διαφορά εσόδων μεταξύ του 2019 και του 2020.

Πέρυσι τις δηλώσαμε γιατί οι αγώνες αυτοί θα βοηθούσαν στη προετοιμασία πριν παίξουμε τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών, που αρχικά ήταν προγραμματισμένα για τον Αύγουστο του 2020. Οι αγώνες αυτοί όμως μετατέθηκαν για φέτος τον Μάιο και μετά από τους αγώνες οι αθλητές και οι αθλήτριες θα έχουν μία μικρή διακοπή και αυτόματα θα μπουν στην προετοιμασία για τα Ευρωπαϊκά που ευελπιστώ ότι θα περάσουμε σε άνδρες και γυναίκες. Εμείς εξασφαλίζαμε τη συμμετοχή μας σε κάποιες διοργανώσεις από τις φιλοξενίες που είχαμε σε Δήμους και χωρίς αυτή τη δυνατότητα, το κόστος για την Ομοσπονδία είναι 75.000 € η κάθε συμμετοχή, δηλαδή 150.000€. Αυτά δυστυχώς δεν υπάρχουν και δεν φταίμε εμείς που δεν υπάρχουν. Αν ήμασταν εκτός πανδημίας και έχοντας διασφαλίσει την φιλοξενία, τότε στο Ευρωπαϊκό Λιγκ δεν θα έπαιζαν οι πρώτες ομάδες, αλλά οι δεύτερες και αυτό είναι το μακρινό μας όνειρο».

Για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή:

«Ναι θα είμαι υποψήφιος και για την Ε.Ο.Ε.. Να είναι σίγουροι όλοι ότι πάντα θα διοικώ με σεβασμό στο παρελθόν, με γνώση του παρόντος και με όραμα για το μέλλον εφόσον εκλεγώ ξανά από τους παράγοντες του βόλεϊ».

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.