Ο Αστέριος Πατσιαούρας υποψήφιος με τον Γιώργο Καραμπέτσο

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και διδάσκων καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Αστέριος Πατσιαούρας υποψήφιος με την παράταξη «Πρώτα το Βόλεϊ» που ηγείται ο Γεώργιος Καραμπέτσος.

Ο Αστέριος Πατσιαούρας από τα 13 του χρόνια μέχρι σήμερα έχει υπηρετήσει το βόλεϊ ως αθλητής, ως προπονητής, ως παράγοντας, πρόεδρος, ίδρυσε σωματεία και αγωνίστηκε στο εξωτερικό με τη φανέλα της Ντονάουκραφτ αλλά και ως β΄προπονητής της Εθνικής Αυστρίας. Διδάσκων καθηγητής (ΕΕΠ) των ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, αντιπρόεδρος του συνδέσμου προπονητών και πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Π.Ε.Κ.ΕΛ.) δηλώνει έτοιμος για το μεγάλο βήμα στα διοικητικά της Ε.Ο.ΠΕ.

«Δηλώνω παρών σε μία κρίσιμη στιγμή για το ελληνικό βόλεϊ και ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό "Πρώτα το Βόλεϊ" στο πλευρό του Γιώργου Καραμπέτσου».

Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση:

«Περάσαμε μία δύσκολη τετραετία αλλά με καραβοκύρη τον Γιώργο Καραμπέτσο καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες και να βάλουμε το άθλημα σε μία σωστή πορεία. Οταν ανέλαβε ο Καραμπέτσος την Ε.Ο.ΠΕ. με χρέος 7,5 εκ. Ευρώ πολλοί δεν πίστευαν πως θα τα καταφέρει. Και όμως με την βοήθεια όλων των σωματείων, όλων των ανθρώπων του βόλεϊ κέρδισε το μεγάλο στοίχημα. Κυρίως κέρδισε την απεριόριστη εμπιστοσύνη μου και για αυτό θεωρώ τιμή μου να τον στηρίξω στη διοίκηση της δεύτερης τετραετίας».

Οι προτάσεις που έχει να παρουσιάσει για τα σωματεία και την Ε.Ο.ΠΕ:

«Εχουμε όλοι χρέος να βοηθήσουμε. Το ελληνικό βόλεϊ χρειάζεται πρόσωπα που θα έχουν χρόνο και διάθεση να βοηθήσουν το άθλημα να ανταποκριθεί στις νέες θεσμικές, οικονομικές, τεχνολογικές και κοινωνικές προκλήσεις. Πρέπει να είναι άμεση η επαφή με όλα τα σωματεία και η τεχνολογία μας δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Να προβληθεί το άθλημα πρώτα από τις Τοπικές Επιτροπές και τις Ενώσεις και μετά από την Ε.Ο.ΠΕ..

Να γίνει διαδραστικό στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του βόλεϊ. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας αλλά και αναπτυξιακών προγραμμάτων να ενισχύσουμε το άθλημα σε κάθε γειτονιά των αστικών κέντρων και σε κάθε ακριτική γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις, να έχουμε απαντήσεις και να μην αφήσουμε να μας ξεπεράσουν οι εξελίξεις».

Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες μέσα στις καραντίνες και στην πανδημία:

«Τα σωματεία έπαθαν τη μεγαλύτερη ζημιά, αλλά είμαι από αυτούς που πιστεύω πως μέσα σε κάθε κρίση παρουσιάζονται και ευκαιρίες. Είναι καλή εποχή για μεγάλες αλλαγές. Έχουν γίνει πολλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το μητρώο μας έλυσε τα χέρια. Ηταν μία τεχνοκρατική κίνηση. Χρειαζόμαστε και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες. Ό,τι φτιάξουμε τώρα θα μείνει ως παρακαταθήκη για τα παιδιά μας, για τους παράγοντες, τα σωματεία και το άθλημα που αγαπάμε».

Αστέριος Πατσιαούρας

Υποψήφιος με την παράταξη «Πρώτα το Βόλεϊ»