Η εκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού με μέτρα προστασίας

Μετά τις ανακοινώσεις της Πολιτείας για σταδιακή επανεκκίνηση του αθλητισμού (-ΦΕΚ Β' 1872/08-05-2021 "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.")

και τις απαραίτητες διευκρινίσεις που δόθηκαν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε σχετικά ερωτήματα της Ομοσπονδίας μας, διευκρινίζονται τα εξής:

Από την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις ΜΟΝΟ σε όσες κατηγορίες υπάρχουν προγραμματισμένες Διοργανώσεις την περίοδο ΜΑΙΟΥ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών που συμμετέχουν σε μοριοδοτούμενα Πρωταθλήματα για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση.

Με βάση σχετική διευκρίνιση από την ΓΓΑ:

Οι αθλητές με δελτίο, μόνο εφόσον έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο, μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όπως και τα ηλικιακά που συμμετέχουν σε μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα.

Από τον συνδυασμό των ανωτέρω, διευκρινίζεται ότι, προπονήσεις μπορούν να πραγματοποιούν μόνο τα Τμήματα των Σωματείων τα οποία θα συμμετάσχουν στα Ηλικιακά Πρωταθλήματα περιόδου 2020-2021 που θα προκηρυχθούν από την ΕΟΠΕ και τις Ενώσεις.

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Την Τετάρτη 12/5/2021, εκδόθηκαν από την ΓΓΑ οι οδηγίες για την οργανωμένη άθληση στις αθλητικές ακαδημίες 6-12 ετών. Στις οδηγίες αυτές (συνημμένα) αποτυπώνονται όλες οι λεπτομέρειες για την ασφαλή άθληση των παιδιών των Ακαδημιών, ηλικίας δηλαδή 6 έως 12 ετών και μόνο.

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στον Εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο και την αποστολή από τον Υπεύθυνο COVID-19 του κάθε Σωματείου, των αποτελεσμάτων των ελέγχων αυτών, που θα περιλαμβάνει: το όνομα της ομάδας, την ημερομηνία, τον αριθμό των τεστ που έγιναν και τον αριθμό των τυχόν θετικών αποτελεσμάτων.

Διευκρινίζεται ότι, για καλύτερη λειτουργία του συστήματος αναφοράς των ελέγχων, οι αναφορές θα αποστέλλονται από τα Σωματεία στις αντίστοιχες Ενώσεις/ΤΕ και αυτές, θα τις στέλνουν συγκεντρωτικά στην ΕΟΠΕ.
 
 
 

Οδηγίες για την επανεκκίνηση των ακαδημιών