Ερμηνευτική Εγκύκλιος για την Αποζημίωση Κατάρτισης αθλητών και αθλητριών

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ η Ερμηνευτική Εγκύκλιος για την Αποζημίωση Κατάρτισης αθλητών και αθλητριών, σύμφωνα με τον Κανονισμό Εγγραφών – Μεταγραφών, ο οποίος εγκρίθηκε στην Γενική Συνέλευση της 26ης Μαρτίου 2022 και τα προβλεπόμενα στο άρθρο 27 του ν. 2725/99 (ΦΕΚ 121/17.6.99), και τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4573/2020.
Στην Εγκύκλιο αυτή, καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες της νέας αυτής διαδικασίας, που αντικείμενο έχει, την αποζημίωση των Σωματείων για την κατάρτιση των αθλητών/αθλητριών τους, στο διάστημα 14 έως 19 ετών.
 
Όπως καθορίζεται από την σχετική νομοθεσία, όλοι οι αθλητές/αθλήτριες που έχουν γεννηθεί ΕΩΣ και τις 31/12/2003 (άρθρο 9) είναι ελεύθεροι να επανεγγραφούν στο ίδιο ή σε άλλο Σωματείο της επιλογής τους. Για κάθε επανεγγραφή, προβλέπεται  πλέον από την σχετική νομοθεσία και «Αποζημίωση Κατάρτισης», η οποία θα καταβάλλεται ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ και έως το ημερολογιακό έτος εντός του οποίου συμπληρώνεται το Εικοστό Τέταρτο (24ο) έτος της ηλικίας κάθε αθλητή και αθλήτριας.
 
Δικαιούχοι της αποζημίωσης κατάρτισης είναι όλα τα σωματεία που ανήκε ο/η αθλητής/τρια τις πέντε (5) αγωνιστικές περιόδους πριν την συμπλήρωση του 19ου έτους, συμπεριλαμβανομένης και της αγωνιστικής περιόδου που λήγει το έτος εντός του οποίου συμπληρώνει τo 19ο έτος (δηλαδή η περίοδος 2021-2022) και η οποία θα διαιρείται ισομερώς στο καθένα εξ αυτών ανάλογα με τις αγωνιστικές περιόδους που ανήκε σε αυτά.
 
Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο αυτό σύστημα αποζημίωσης των Σωματείων περιγράφονται στην Διευκρινιστική Εγκύκλιο που εκδόθηκε και είναι στην διάθεση των ενδιαφερόμενων.