Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δρίκος: «Πρέπει αύριο να κάνουμε επανεκκίνηση...»

Μετά το πέρας της αναμέτρησης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Σωτήρης Δρίκος στάθηκε στην προσπάθεια των διεθνών, επαναπροσδιορίζοντας το στόχο για την Εθνική ανδρών ενώ ο ομόλογός του Ντομινίκ Μπαγιέν δήλωσε ευχαριστημένος από το πρώτο βήμα.

Ο Έλληνας τεχνικός, τόνισε: «Στο δεύτερο και το τρίτο σετ πιέσαμε την ομάδα του Βελγίου,νομίζω αν δουμε το παιχνίδι ψύχραιμα και με καθαρό μάτι και δούμε και τα νούμερα πιστεύω λένε πάντα την αλήθεια άμα τα διαβάσεις σωστά. Όσο και να φαίνεται παράξενο σε όλα σετ ήμασταν στην επίθεση καλύτεροι από το Βέλγιο στην αποτελεσματικότητα (Kill) της επίθεσης, πλην όμως το kill μας συνοδευόταν και με αρκετά είτε λάθη (άουτ επιθέσεις δηλαδή) είτε μπλοκ που μας έκανε ο αντίπαλος γιατί σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα ξέρουμεμε ότι υπερτερεί κυρίως πάνω στο φιλέ. 

Προσπαθήσαμε να πιέσουμε το σέρβις να βγάλουμε το Βέλγιο μακριά από το φιλέ, δεν το καταφέραμε σε δυο επίπεδα και αρκετά σερβίς χάσαμε χωρίς αποτελεσματικότητα στο σέρβις αλλά και δεν μπορέσαμε στο τρανζίσιον παιχνίδι μας τις πολλές άμυνες που κάναμε να τις μετουσιώσουμε σε άμεσους πόντους.

Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν μια δύσκολη μέρα η σημερινή και ότι το Βέλγιο είναι μια ομάδα της πρώτης ταχύτητας του παγκοσμίου βόλεϊ, μια χώρα που δούλευε όταν εμείς τρώγαμε τα λεφτά μας και πρέπει αύριο να κάνουμε μια επανεκκίνηση του τουρνουά. Πλέον ξέρουμε είναι σαφής ο στόχος μας, είναι η δεύτερη θέση, να παλέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε να πάρουμε τη δεύτερη θέση και να πάμε στα μπαράζ. Εγώ στα παιδιά έχω εμπιστοσύνη, νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας αδικεί όταν έγινε παιχνίδι ήμασταν αρκετά καλοί σήμερα αλλά έχοντας έναν αντίπαλο που παίζει στο world league στο γκρουπ 1 και παίζει σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνέχεια τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι είναι δύσκολο να κάνεις πολλά πράγματα παραπάνω. Θέλαμε κάτι παραπάνω, κρατάμε τα σωστά,θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε μέχρι αύριο τα λάθη και να προσχωρήσουμε στη συνέχεια του τουρνουά».

Τερζής: «Μετά την ήττα βασικός μας στόχος είναι η δεύτερη θέση»

Ο διεθνής πασαδόρος, Θάνος Τερζής με τη σειρά του σχολίασε: «Κάναμε ένα δυνατό παιχνίδι, αν και δεν έχουμε κάνει και πολλά τέτοια ματς και φαίνεται καθαρά, ειδικά στις φάσεις διαρκείας, ότι δεν έχουμε αγωνιστικό ρυθμό. Κάναμε πολλά λάθη, ο αντίπαλος ήταν καλύτερος στο μπλοκ και κέρδισε δίκαια. Εμείς ευτυχώς ή δυστυχώς παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε. Μετά την ήττα μας θεωρώ ότι ο βασικός μας στόχος είναι η δεύτερη θέση. Αύριο θέλουμε νίκη και καλή εμφάνιση απέναντι σε μια πιο βατή ομάδα, έτσι ώστε την Κυριακή να κερδίσουμε και την Ουκρανία και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο στο τουρνουά του Βελγίου».

Μπαγιέν: «Είμαστε ικανοποιημένοι»

Από την αντίπερα όχθη, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου, Ντομινίκ Μπαγιέν σχολίασε: «Είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος. Ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μπορούσαμε να πάρουμε. Δεν το περιμέναμε γιατί είχαμε μια δύσκολη περίοδο με πολλούς τραυματισμούς. Τα καταφέραμε και είναι ένα πρώτο βήμα αλλά μέχρι εκεί γιατί θυμάμαι τέσσερα χρόνια πριν όταν είχαμε πάρει το ίδιο αποτέλεσμα στο τέλος ήταν αρκετά δύσκολη η κατάσταση για εμάς. Οπότε ας πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι» ενώ για το κλειστό της Λευκόβρυσης και την ατμόσφαιρα είπε: «Ωραία ατμόσφαιρα, φιλικό κοινό. Ήταν όμορφα αλλά στο Βέλγιο δεν θα είναι έτσι μπροστά σε 3000 κόσμο που θα κάνει αρκετή φασαρία».

 

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.