"Τόσο κοντά και τόσο μακριά δυστυχώς"

Ο προπονητής της Εθνικής, Σωτήρης Δρίκος, ο αρχηγός Δημήτρης Τζούριτς, ο διεθνής ακραίος Θανάσης Πρωτοψάλτης αλλά και ο Γιώργος Τζουμάκας στις δηλώσεις μίλησαν για τον αποκλεισμό από την Ισπανία αλλά και για την επόμενη ημέρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Σωτήρης Δρίκος ανέφερε αρχικά: «Προφανώς είμαστε όλοι στεναχωρημένοι προσπαθήσαμε πολύ σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Νομίζω ότι οριακά χάθηκε η πρόκριση. Μας πήγαν πολλά πράγματα ανάποδα. Στο τέταρτο σετ ήμασταν μπροστά με 21-18 και χάσαμε κάποιες κόντρα επιθέσεις. Εκείνη τη στιγμή η Ισπανία έπαιξε πολύ καλά γιατί την βοήθησε το γεγονός ότι πήρε το πρώτο σετ και ο στόχος για αυτή ήταν εφικτός» και συνέχισε:

«Η ομάδα πάλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Υπάρχει πλειάδα παικτών υψηλού επιπέδου με αυτούς που παίζουν στο εξωτερικό να γίνονται ακόμα καλύτεροι. Νομίζω ότι αυτή είναι η μόνη διαδικασία για να μπορέσουμε να κάνουμε ότι δεν καταφέραμε σήμερα».

Τζούριτς: «Αυτή η Εθνική έχει μέλλον»

Ο αρχηγός της Εθνικής, Δημήτρης Τζούριτς σημείωσε: «Τα συναισθήματα αυτή τη στιγμή είναι όπως όλων των παιδιών. Μόνο εμείς οι παίκτες ξέρουμε τι μεγάλη προσπάθεια έχουμε κάνει μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες. Και δεν το λέμε για να βρούμε δικαιολογίες… Για 1-2 σετ χάσαμε την απευθείας πρόκριση στα τελικά και σήμερα για ένα σετ δεν τα καταφέραμε. Δεν πιστεύω ότι ήταν θέμα ατυχίας, αλλά πληρώσαμε την οργάνωση μας… Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά κι εμείς δεν τις είχαμε.

Στην ερώτηση για το εάν η πρόκριση κρίθηκε στο 21-18 του δ’ σετ, απάντησε: «
«Στο 21-18 οι Ισπανοί πάτησαν γκάζι, αντέδρασαν και σε εμάς δεν.. βγήκε. Έλειψαν πολλά και το τι έλλειψε το ξέρουμε καλύτερα εμείς οι παίκτες».

Για τον κόσμο που γέμισε το κλειστό και στήριξε την Εθνική, είπε: «Για τον κόσμο σήμερα, πρέπει να πω πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Κοζάνη. Αυτή τη ζεστασιά την έχουμε νιώσει λίγες φορές και στάθηκαν πραγματικά δίπλα μας… Δείξανε ότι είναι πραγματικοί Έλληνες, σε αντίθεση με κάποιους άλλους. Αυτός ο κόσμος μας έκανε να μην αισθανόμαστε τόσο μόνοι μας, όσο τους προηγούμενους μήνες. Κι ελπίζω σύντομα να ξεκαθαρίσει το διοικητικό πεδίο και η διοίκηση που θα προκύψει να στηρίξει αυτή την ομάδα γιατί έχει πραγματικά μεγάλες δυνατότητες».

Τέλος, για το μέλλον της Εθνικής ομάδας σχολίασε: «Εγώ το λέω εδώ και τέσσερα χρόνια λέω ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Το θέμα είναι ότι δεν μ’ ακούει κανείς. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ικανότητας ή θέλησης, αλλά χρειαζόμαστε την υποστήριξη από πίσω για να τα καταφέρουμε.»

Πρωτοψάλτης: «Στεναχωρηθήκαμε αλλα κοιτάμε το μέλλον»

Για το γεγονός ότι η Εθνική έφτασε μια ανάσα από τη... πηγή της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Θανάσης Πρωτοψάλτης είπε: «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε και να κατακτήσουμε στο στόχος. Στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ. Χάσαμε πολλά που ο κόσμος δεν ξέρει. Με όλες τις δυσκολίες που είχαμε, προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε, δυστυχώς δεν έφτανε και κοιτάμε το μέλλον. Ευχαριστούμε τον κόσμο κυρίως αυτόν που έμεινε μέχρι τέλους. Ευχαριστούμε την Κοζάνη για τη θερμή φιλοξενία, το ζεστό γήπεδο και ελπίζουμε να ξαναέρθουμε εδώ».

Τζιουμάκας: «Θέλει υπομονή και επιμονή»

Ο Γιώργος Τζιουμάκας με τη σειρά του είπε: «Τόσο κοντά και τόσο μακριά δυστυχώς… Στο τέλος κάποια μεγάλα ράλι πήγαν στους Ισπανούς και εκεί κρίθηκε η πρόκριση. Στο 21-18 πήραμε τη διαφορά, αλλά είναι λογικό να αντιδράσει ο αντίπαλος. Δυστυχώς οι τελευταίοι πόντοι που ήταν μεγάλες φάσεις τις τελείωσαν και αποκλειστήκαμε. Η πρόκριση κρίθηκε και στα δύο ματς, αλλά φυσικά θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί εμείς.Θα πρέπει να περιμένουμε τώρα μια διετία για να πάμε σε Ευρωπαϊκό, αλλά σίγουρα έχουμε μέλλον. Αυτό που θέλει είναι υπομονή κι επιμονή. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Κοζάνης που και σήμερα ήταν συγκλονιστικός και εύχομαι και στο μέλλον να είμαστε και στο μέλλον εδώ».