Πρωτοψάλτης: «Η Αλεξανδρούπολη έχει παράδοση στους αθλητές»

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης λίγο μετά το τέλος του εσωτερικού διπλού της Εθνικής στο «Μ. Παρασκευόπουλος» το απόγευμα της Παρασκευής 12/5 μίλησε αποκλειστικά στο Thrakisport.gr για την προετοιμασία της Εθνικής, για τον στόχο της ομάδας, για την φετινή του πορεία στο γερμανικό Πρωτάθλημα και για πολλά άλλα...

«Η Αλεξανδρούπολη είναι πάντα κοντά στο βόλλεϋ, έχει παράδοση στο άθλημα και παράδοση στους αθλητές που έρχονται στην Εθνική από τον Έβρο» δήλωσε αρχικά ο ακραίος της Εθνικής.

Αναφορικά με τη φιλοξενία της Εθνική στην Αλεξανδρούπολη είπε στη συνέχεια: «Πιστεύω ότι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για να κάνουμε προετοιμασία . Είναι μία πόλη που αγαπάει το άθλημα, κάτι που φάνηκε και στο φιλικό μας παιχνίδι, που ήρθε κόσμος και το παρακολούθησε. Άλλωστε στελεχώνουν πολλοί Εβρίτες την Εθνική ομάδα, κάτι που πιστεύω πως δεν είναι τυχαίο».

Σχετικά με την πορεία του ελληνικού Πρωταθλήματος και αν κατάφερε να το παρακολουθήσει είπε: «Δεν παρακολούθησα καθόλου το ελληνικό Πρωτάθλημα, ελάχιστα όμως είδα τους τελευταίους 3 τελικούς του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού μέσω ιντερνετ. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν ξεγραμμένος από τους περισσότερους , αλλά έδειξε ότι δεν είναι τυχαία Πρωταθλητής. Είναι μία ομάδα με έμπειρους και επαγγελματίες αθλητές. Είναι σημαντικό επίσης ότι το τμήμα του βόλλεϋ έχει δίπλα του τόσο τον κόσμο του ΠΑΟΚ, όσο και τους διοικούντες όλων των τμημάτων (ποδοσφαίρου, μπάσκετ)».

Τέλος, αναφερόμενος στο στόχο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τόνισε πώς: «Μοναδικός στόχος μας είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο κύπελλο, με ή χωρίς μπαράζ, πιστεύω ότι μπορούμε. Εννοείται, πως θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι, αλλά αν το φέρει έτσι η τύχη και παίξουμε μπαράζ θέλουμε να έρθουμε πρώτοι στα μπαράζ. Από κει και πέρα, στόχος όλων είναι το final4 του World League».