Πετρέας, Στράντζαλη: «Στόχος το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

Καλεσμένοι στην εκπομπή, «Goal Χωρίς Σύνορα» του ΣΚΑΙ με παρουσιαστή τον Μιχάλη Τσώχο ήταν οι αθλητές των Εθνικών ομάδων βόλεϊ, Γιώργος Πετρέας και Όλγα Στράντζαλη.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ανδρών, μίλησε για την μεγάλη πρόκριση τους στον τελικό με την Ρουμανία και για τις βελτιώσεις της ομάδας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Από την άλλη η διεθνής ακραία, αναφέρθηκε στην ήττα από την Ρουμανία και τόνισε τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα, ενόψει Πανευρωπαϊκού.

Τέλος, οι δύο παίκτες έστειλαν την στήριξη τους στις Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ.

Αναλυτικά:

Γιώργος Πετρέας: «Είμαστε αισιόδοξοι με τα νέα παιδιά στην ομάδα και το μέλλον είναι μπροστά»

Για την πρόκριση τους στον τελικό με την Ρουμανία:

«Για εμάς πιο πολύ ήταν ένα τουρνουά προετοιμασίας για το Πανευρωπαϊκό. Σίγουρα όταν παίζεις με την Εθνική ομάδα στόχος είναι να κερδίζεις. Κάναμε μια επιστροφή μετά από αρκετά χρόνια σε αυτή την διοργάνωση και καταφέραμε να πάμε στον τελικό. Ο επόμενος μας στόχος είναι να ανεβούμε ένα επίπεδο κατακτώντας την πρώτη θέση.

Είναι πολύ σημαντικό για μας να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια με την Ρουμανία, αν αναλογιστεί κανείς ότι τους Ρουμάνους θα τους αντιμετωπίσουμε και στο ερχόμενο Πανευρωπαϊκό».

Για την σπουδαία επιτυχία της Εθνικής ανδρών το 1987 και το μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής της Εθνικής από μια τέτοια μεγάλη επιτυχία:

«Η Εθνική ομάδα είναι 10 χρόνια μακριά από το Πανευρωπαϊκό. Όμως, οι κόποι μας ανταμείβονται σιγά σιγά, φτάνοντας σε μια τελική φάση ενός Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά από αρκετά χρόνια. Στόχος είναι να μείνουμε και γιατί όχι στο μέλλον να μην θυμόμαστε την Εθνική ομάδα του 1987, αλλά αυτή του 2019».

Για το αν τους «βαραίνει» αυτή η κληρονομιά:

«Νομίζω ότι οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι οι κόποι μας πήγαν στράφι και ότι κάναμε κάτι λάθος . Είτε για λίγο είτε για πολύ και για όλες αυτές τις διοργανώσεις που περάσανε η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να κάνει κάποια επιτυχία. Πλέον, είμαστε αισιόδοξοι με τα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα και το μέλλον είναι μπροστά. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε και εμείς κάποια στιγμή να πλασαριστούμε σε μια πάρα πολύ καλή θέση στο μέλλον».

Για το δυνατό και το αδύναμο σημείο της Εθνικής:

«Τεχνικά δεν είμαστε πάρα πολύ πίσω από τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτό που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια ήταν η χημεία και η χαρά των παικτών να βρίσκονται στην Εθνική ομάδα. Νομίζω, το έχουμε καλλιεργήσει αρκετά καλά αυτό το διάστημα και αισθανόμαστε σαν οικογένεια. Αυτό που μας λείπει περισσότερο είναι ο ανταγωνισμός με ομάδες υψηλότερου επιπέδου. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι και γιατί όχι, να πάμε στο Πανευρωπαϊκό και να είμαστε η έκπληξη για τους άλλους».

Για τις Εθνικές μας ομάδες στο μπιτς βόλεϊ:

«Είναι πολύ σημαντικό, γιατί οι Εθνικές ομάδες χρειάζονται την στήριξη όλων. Όχι μόνο του βόλεϊ, αλλά και του μπιτς βόλεϊ από όλο τον κόσμο. Είναι ένα πάρα πολύ όμορφο μέρος ο Σχοινιάς και ο καθένας θα μπορούσε να πάει να απολαύσει την θάλασσα και να δει αγώνες υψηλού επιπέδου».

Όλγα Στράντζαλη: «Μετά από 18 χρόνια βρισκόμαστε σε μια τόσο τεράστια διοργάνωση»

Για την διπλή ήττα από την Σλοβενία:

«Δυστυχώς, το τελευταίο παιχνίδι ήταν το πιο σημαντικό. Χάσαμε 3-2 στις λεπτομέρειες και έτσι δεν καταφέραμε να περάσουμε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίζαμε και εμείς την Ρουμανία. Παρόλα αυτά ήταν μια προετοιμασία για το ερχόμενο Πανευρωπαϊκό και νομίζω θα τα πάμε καλά εκεί».

Για τον μεγάλο στόχο του Πανευρωπαϊκού:

«Δυστυχώς, πέσαμε σε πάρα πολύ δύσκολο όμιλο, διότι θα αντιμετωπίσουμε την πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης, δηλαδή την Σερβία και την Τουρκία. Παρόλα αυτά οι τέσσερις πρώτοι περνάνε, οπότε έχουμε μια ευκαιρία να περάσουμε στην επόμενη φάση. Άλλωστε, αυτός είναι ο στόχος του Πανευρωπαϊκού. Μετά από 18 χρόνια καταφέραμε να βρισκόμαστε εκεί σε μια τόσο τεράστια διοργάνωση».  

Για το τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα για την συνέχεια:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι μας λείπουν παιχνίδια. Αυτά θα τα συμπληρώσουμε κάνοντας κάποια φιλικά στην Ουγγαρία εντός και εκτός και θα είμαστε έτοιμες πιστεύω. Έχουμε από πέρυσι να παίξουμε μαζί και θεωρώ ότι θα εμφανιστούμε βελτιωμένες».

Για το κλίμα στην ομάδα:

«Έχουμε πάρα πολύ όρεξη και ξεκινήσαμε την προετοιμασία με μεγάλη διάθεση, γιατί θέλουμε να βελτιωθούμε και να είμαστε καλύτερες σε κάθε παιχνίδι. Τα πάμε καλά μέχρι στιγμής».