Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Μπορείτε να περάσετε στους 16»

Μια γνώριμη φιγούρα των ελληνικών γηπέδων είχε την ευκαιρία να συναντήσει η Ελληνική αποστολή στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στην Άγκυρα.
 
 
Λίγο πριν το δείπνο της Τετάρτης, τα κορίτσια της Εθνικής και το τεχνικό team, έπεσαν πάνω στον προπονητή του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, δεξί χέρι του Ζόραν Τέρζιτς στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία.

Ο Σέρβος πάντα με το χαμόγελο στο πρόσωπο, φωτογραφήθηκε με τους προπονητές Γκιγιέρμε Ναράνχο, Νίκο Μπουτσουρή και τον μάνατζερ της Εθνικής Βαγγέλη Περόπουλο, με τις αθλήτριες του στον Ολυμπιακό, Λαμπρούση, Χριστοδούλου και Κονόμη ενώ γνώρισε και το νέο «ερυθρόλευκο» απόκτημα Σία Τοτσίδου.

Ο Κοβάτσεβιτς αφού μας προειδοποίησε για τον καφέ «δεν πίνεται με τίποτα» και αφού συνομίλησε για λίγα λεπτά με την αρχηγό της Εθνικής Στέλλα Χριστοδούλου, μας μίλησε για τη Σερβία αλλά και για τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει η Ελλάδα σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αναλυτικά:

Για τη Σερβία: «Κάθε μέρα η ομάδα γίνεται και καλύτερη. Στην διοργάνωση του Nations League προσπαθήσαμε να ξεκουράσουμε κάποιες αθλήτριες για να τις έχουμε έτοιμες στο ευρωπαϊκό, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία συμμετοχής σε νεαρά κορίτσια. Τις τελευταίες μέρες παίξαμε δυνατό τουρνουά στην Μπέλακ κόντρα στη γηπεδούχο Τουρκία, την Ιταλία και την Κροατία και νομίζω ότι δείξαμε την πρόοδο μας. Η ομάδα είναι έτοιμη για τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ξέρουμε ότι μαζί με άλλες δύο-τρεις ομάδες είμαστε φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε αγώνα σε μια νέα διοργάνωση, με 24 ομάδες».

Για τον στόχο της Σερβίας: «Εμείς πάντα παίζουμε για το χρυσό αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Οι περισσότερες και καλύτερες ομάδες του πλανήτη είναι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Υπάρχουν και άλλες πολύ καλές ομάδες εκτός Ευρώπης αλλά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ίσως το πιο δυνατό σε σχέση με τις υπόλοιπες διοργανώσεις. Θα είναι σκληρή διοργάνωση και θα γίνει ακόμη πιο σκληρή από τα προημιτελικά και μετά. Για μας σίγουρα στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο αλλά πρέπει να παλέψουμε στο γήπεδο».

Για την αναμέτρηση με την Εθνική Ελλάδας: «Είχαμε ξαναπαίξει θυμάμαι όταν ξεκινούσα στην Εθνική ομάδα της Σερβίας. Νομίζω ότι ήταν το 2006 όταν παίξαμε τουρνουά στην Κρήτη, στα Χανιά και ένα άλλο τουρνουά στη Λαμία. Τώρα βέβαια είναι πολύ διαφορετική η αντάμωσή μας. Θα παίξουμε αντίπαλοι σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχουμε διαφορετικούς στόχους η κάθε μια ομάδα αλλά εμείς βλέπουμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα. Το ίδιο θα κάνουμε και με την Ελλάδα».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η Ελλάδα προκρίθηκε σε αυτή τη διοργάνωση και νομίζω ότι έχει πολλές και καλές πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση. Νομίζω ότι μπορεί να νικήσει τα παιχνίδια που θέλει και να βρεθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης που όπως μαθαίνω και ακούω είναι ο ελληνικός στόχος. Θα είναι λίγο περίεργο να έχω απέναντί μου παίκτριες που έχω όλο το χειμώνα στον Ολυμπιακό αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα μπερδευτώ και δεν θα δώσω οδηγίες στη Στέλλα όπως κάνω το χειμώνα... (γέλια)».

 

Άγκυρα, αποστολή Novasports.gr
Παντελής Λώλης

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.