Πρώτη προπόνηση και γνωριμία με το Papp Laszlo Sportarena για την Εθνική μας

Βουδαπέστη, αποστολή ΠΣΑΤ
Παντελής Λώλης

Σε τρία γκρουπ έγινε η πρώτη προπόνηση της Εθνικής ομάδας επί Ουγγρικού εδάφους. Ο κόουτς Γκιγιέρμο Ναράνχο χώρισε την ομάδα σε τρεις ομάδες. Στο πρώτο γκρουπ μετείχαν οι πασαδόροι Χριστοδούλου και Παπαφωτίου και τα λίμπερο Κονόμη και Αρτακιανού. Στο δεύτερο προστέθηκαν η διαγώνια Οικονομίδου και οι κεντρικές Λαμπρούση, Εμμανουηλίδου και Καλαντάτζε και στο τέλος έφθασαν οι ακραίες Στράντζαλη, Τοτσίδου, Μερτέκη, Διώτη και Βλαχάκη και η διαγώνια Βασιλαντωνάκη. 

 
Ο Γκιγιέρμε Ναράνχο στα 90 λεπτά προπόνησης εστίασε τα «θέλω» του περισσότερο στην άμυνα και στην υποδοχή. Η Εθνική θα προπονηθεί εκ νέου αύριο το πρωί στα βάρη και το απόγευμα στο γήπεδο. Το μεσημέρι (16.00 ώρα Ελλάδας) στο ξενοδοχείο όπου μένουν οι αποστολές θα γίνει η media day των προπονητών και των αρχηγών των 2 ζευγαριών της φάσης των «16» ομάδων (Ελλάδα-Ολλανδία και Αζερμπαϊτζάν-Βουλγαρία).

 

Συνάντηση Καπράρα - Χριστοδούλου
 


Με την αρχηγό της Εθνικής Στέλλα Χριστοδούλου είχε συνομιλία λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης ο Ιταλός κόουτς Τζιοβάνι Καπράρα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Αζερμπαϊτζάν είχε περάσει από την Ελλάδα τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας αφήνοντας μόνο καλές εντυπώσεις. Ο Καπράρα είχε μια «καλησπέρα» και με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γκιγιέρμο Ναράνχο.

Η πρώτη γνωριμία με το γήπεδο όπου την Κυριακή θα διεξαχθεί ήταν εντυπωσιακή για τις διεθνείς παίκτριες. Το Papp Laszlo Sportarena χωρητικότητας 12.500 θεατών είναι το μεγαλύτερο κλειστό γυμναστήριο της Ουγγαρίας και συνήθως χρησιμοποιείται για αγώνες μποξ και ice hockey. Αντικατέστησε το Budapest Sport Hall το οποίο κάηκε ολοσχερώς τον Δεκέμβριο του 1999. Κάτω ακριβώς από το γήπεδο βρίσκεται σταθμός λεωφορείων. Οι Ούγγροι πάντως δεν έδειξαν να συγκινούνται ιδιαίτερα με τις εμφανίσεις της χώρας τους. Στο ματς ζωής και θανάτου για παράδειγμα με την Κροατία παρουσία του δεύτερου Έλληνα ρέφερι Μιχάλη Θεμελή 3600 ζευγάρια μάτια είδαν live την αναμέτρηση. Οι πληροφορίες θέλουν την Κυριακή τα δύο ζευγαρώματα των «16» Ολλανδία-Ελλάδα (17.00) και Αζερμπαϊτζάν-Βουλγαρία (19.30) να γίνονται μεταξύ συγγενών και φίλων.