Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση των αθλητών της Εθνικής ανδρών

Οι αθλητές της Εθνικής ανδρών εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Η δική μας δουλειά είναι να παίζουμε και όχι να γράφουμε.

Αναγκαζόμαστε όμως να γράψουμε αυτή την επιστολή γιατί βλέπουμε ότι η κατάσταση στο άθλημα που αγαπάμε έχει ξεφύγει πλέον από τα όρια των αντοχών μας σε όλα τα επίπεδα. Αναγκαζόμαστε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις πριν να είναι αργά.

Ξέρουμε ότι η υγεία για όλους μας είναι το Α και το Ω στη ζωή. Ειδικά, εμείς οι αθλητές, έχουμε αποδείξει εμπράκτως ότι ξέρουμε και μπορούμε να προφυλάσσουμε την υγεία όλων. Αυτό φάνηκε περίτρανα το καλοκαίρι που διανύσαμε. Η Volleyleague ανδρών, αποτέλεσε την λαμπερή εξαίρεση στον κανόνα του «λουκέτου» που είχε επιβληθεί στο βόλεϊ σε όλο τον κόσμο. Τηρώντας κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτοκόλλα, αθλητές 4 ομάδων μπήκαμε στο γήπεδο και δώσαμε συνολικά 8 παιχνίδια σε 13 μέρες. Υγειονομικά όλα έγιναν όπως όριζε το πρωτόκολλο. Οι αθλητές ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες των υπευθύνων και το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε.

Τότε αν θυμάστε πανηγυρίζαμε γιατί μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Τηρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δώσαμε ηχηρή απάντηση ανά την υφήλιο ότι και οι Έλληνες αθλητές και ξέρουν και μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες.

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο και τώρα.

Γιατί να σταματήσει ένα πρωτάθλημα όταν τηρούνται τα πρωτόκολλα;

Γιατί οι αθλητές του βόλεϊ να μένουμε σπίτι και να μην είμαστε στον φυσικό μας χώρο, το γυμναστήριο;

Τώρα που πλέον εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα πώς να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Γιατί;

Ξέρουμε ότι με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπως κάνουμε άλλωστε και σε κάθε παιχνίδι, μπορούμε και πάλι να βγούμε νικητές από το γήπεδο. Αφήστε μας λοιπόν να μπούμε σε αυτό.

Νικητές βγήκαμε και την τελευταία τριετία στην Εθνική ομάδα. Μαζί όλοι ενωμένοι τον Σεπτέμβριο του 2019 επιστρέψαμε την «γαλανόλευκη» στην ελίτ του Ευρωπαϊκού βόλεϊ μετά από απουσία 10 χρόνων. Όλοι τότε, αθλητές και παράγοντες είπαμε ότι αυτή η επιστροφή να μην αποτελέσει «φωτοβολίδα». Να έχει συνέχεια. Η Εθνική βγήκε κερδισμένη από το ταξίδι στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Η παρουσία μας στα σαλόνια της Ευρώπης μας γέμισε αισιοδοξία και όνειρα για το μέλλον.

Πως όμως να συνεχίσουνε να ονειρευόμαστε όταν από τις 3 Νοεμβρίου είμαστε εκτός γηπέδων;

Πως θα καταφέρουμε τον Ιανουάριο, να προκριθούμε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όταν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε Εθνικές ομάδες και παίκτες που συνεχίζουν να παίζουν στα πρωταθλήματά τους;

Η Volleyleague, είναι το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αδράνεια. Παντού υπάρχουν προβλήματα ωστόσο τα πρωταθλήματα βόλεϊ δεν έχουν διακοπεί.

Στην Ελλάδα γιατί;

Γιατί να μένουμε μακριά από την κανονικότητα μας όταν τηρούμε τα πρωτόκολλα;

Εμείς οι παίκτες της Εθνικής ζητάμε την άμεση επανεκκίνηση του πρωταθλήματος πριν να είναι αργά.

Με εκτίμηση
Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας Βόλλευ Ανδρών

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.