Αρχίζει η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών στη Λάρισα

Από την Λάρισα ξεκινάει η νέα προσπάθεια της Εθνικής γυναικών, με την αποστολή να βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στην πόλη της Θεσσαλίας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία ενόψει της συμμετοχής της στον 3ο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ένα από τα νέα πρόσωπα στις κλήσεις της Εθνικής είναι η Σοφία Κοσμά, η οποία επέστρεψε την Κυριακή 18 Απριλίου, από την Ελβετία, καθώς αγωνιζόταν με την φανέλα της Σαφχάουζεν.

«Κάθε αθλήτρια έχει ως στόχο να βρεθεί στην Εθνική. Είμαι πολύ χαρούμενη που μου ήρθε φέτος πάλι η κλήση. Είναι μεγάλη τιμή. Χαίρομαι πάρα πολύ που θα είμαι μέρος αυτού του συνόλου για να συνεχίσουμε όλες μαζί την πολύ καλή πορεία που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια» είπε αρχικά η διεθνής ακραία και αναφέρθηκε στον όμιλο που συμμετέχει η Εθνική μας:

«Ο όμιλός μας θεωρώ πως είναι βατός και μπορούμε να πάρουμε και την πρώτη θέση. Όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Από αύριο θα ξεκινήσουμε την δουλειά, πρώτα για να δείξουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο στους αγώνες και ύστερα για να πάρουμε την πρόκριση».

Η αποστολή της Εθνικής Γυναικών έφθασε στη Λάρισα το βράδυ της Δευτέρας και από την Τρίτη το πρωί θα ξεκινήσει την προετοιμασία της στο κλειστό γυμναστήριο Ε.Α.Κ. Νεάπολης, εκεί όπου από 7 έως 9 Μαΐου θα διεξαχθεί το πρώτο από τα δύο τουρνουά του 3ου προκριματικού ομίλου με αντιπάλους την Ισπανία, την Αυστρία και τη Νορβηγία. Το δεύτερο τουρνουά θα γίνει στο Γκρατς της Αυστρίας από 12 έως 15 Μαΐου και την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού θα πάρουν οι δύο πρώτοι του ομίλου.
 

Το πρόγραμμα του πρώτου τουρνουά του Γ' προκριματικού ομίλου (Ελλάδα - Λάρισα):

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

17.00: Ισπανία - Αυστρία
20.00: Ελλάδα - Νορβηγία

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

17.00: Αυστρία - Νορβηγία
20.00: Ισπανία - Ελλάδα

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

17.00: Νορβηγία - Ισπανία
20.00: Αυστρία - Ελλάδα

Πολυμέσα