Εθνική Ανδρών: Στο Ερρίκος Ντυνάν το πρώτο ραντεβού για τα μοριακά τεστ (vids)

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών ξεκινά την Τετάρτη 21 Απριλίου στο Βραχάτι την προετοιμασία της εν όψει της συμμετοχή της στα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ 2021, ωστόσο το πρωί της Τρίτης είχαμε την... ανεπίσημη πρώτη με τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο στο στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και υπό την επίβλεψη του χειρουργού-ορθοπεδικού κ. Νικόλαου Σούρα.

«Είμαστε χαρούμενοι, ανυπόμονοι κι αποφασισμένοι να πετύχουμε το στόχο της πρόκρισης. Ένας προκριματικός όμιλος ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κρύβει πάντα δυσκολίες, όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες κι ίσως σ' ένα παιχνίδι», τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ανδρεόπουλος που χαρακτήρισε επικίνδυνο το Αζερμπαϊτζάν και «μεγάλο μας αντίπαλο το Μαυροβούνιο».

Όσον αφορά την εκτίμηση του για τη δική μας ομάδα είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε 14 ημέρες ουσιαστικά κι ο χρόνος είναι λίγος. Οι παίκτες μπορεί να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, αλλά έχουν δεχθεί μεγάλη επιβάρυνση το τελευταίο διάστημα και πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση καθώς έχουμε μπροστά μας δύο σκληρά τουρνουά».
 

Ο MVP της φετινής Volley League Κώστας Στιβαχτής τόνισε ότι «έχουμε μια καλή ομάδα με έμπειρους αλλά και νέους αθλητές και σίγουρα μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Θέλει όμως μεγάλη προσοχή».
  
 
Από την πλευρά του ο Θανάσης Πρωτοψάλτης σημείωσε: «Έχουμε ενέργεια, θέληση και ελπίδες για την πρόκριση. Κι εμείς οι μεγαλύτεροι θέλουμε να δώσουμε στους μικρότερους τη... γεύση που πήραμε πρόπερσι με τη συμμετοχής μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και να κατοχυρώσουμε τη θέση μας στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες έτσι ώστε όλοι οι αθλητές να παίζουν στις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν υπάρχει εύκολος ή δύσκολος όμιλος. Αν παίξουμε όπως πρέπει τότε μπορούμε τότε μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους».
 

Μετά από έξι χρόνια επέστρεψε στα γαλανόλευκα και ο έμπειρος μπλοκέρ Νίκος Παπαγγελόπουλος. «Ήταν μεγάλη τιμή που κλήθηκα για μένα. Το θεώρησα μία επιβράβευση, τόσο της πορείας του συλλόγου μου, όσο και της προσωπικής μου. Ανυπομονώ να βοηθήσω όπως μπορώ για την πρόκριση. Οι συμπαίκτες μου και εγώ είμαστε αποφασισμένοι για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν έχουμε μείνει πολύ καιρό εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων και είμαστε σε φόρμα».
 
 Από τα βαρόμετρα της Εθνικής θα είναι ο Αλέξανδρος Ράπτης, ο οποίος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πρόκριση. «Μπορεί τα ονόματα των ομάδων στον όμιλό μας να μην λένε πολλά, αλλά λόγω της κατάστασης με την πανδημία δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας και θεωρώ πως η πρόκριση θα έρθει».
  
Έτοιμος να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι και ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Όλα τα παιδιά είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση, καθώς πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Γι'αυτό το επίπεδο των προπονήσεων θα είναι υψηλό από την αρχή. Κάθε μέρα θέλω να βελτιώνομαι αγωνιστικά και σωματικά και αυτό προσπαθώ καθημερινά για να βοηθήσω όπως μπορώ».
 
 
Οι κλήσεις:

Πασαδόροι: Κωνσταντίνος Στιβαχτής, Σταύρος Κασαμπαλής.
Ακραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης, Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Αθανάσιος Πρωτοψάλτης, Φροίξος Κωτσάκης, Κυριάκος Σπυριούνης.
Κεντρικοί: Γεώργιος Πετρέας, Θεόδωρος Βουλκίδης, Νικόλαος Παπαγγελόπουλος, Γεώργιος Παπαλεξίου.
Διαγώνιοι: Νικόλαος Ζουπάνι, Αλέξανδρος Ράπτης, Νικόλαος Μήλης.
Λίμπερο: Μενέλαος Κοκκινάκης, Δημήτριος Ζήσης.

Το προπονητικό επιτελείο αποτελείται από:

Δημήτριος Ανδρεόπουλος (Πρώτος προπονητής)
Παύλος Καραμαρούδης (Βοηθός προπονητής)
Σωτήριος Αμαριανάκης (Βοηθός προπονητής)
Μάριος Γκιούρδας (Τιμ μάνατζερ)
Γεώργιος Σομπόνης (Στατιστικολόγος)
Δημήτριος Νεόφυτος (Φυσιοθεραπευτής)
Λάμπρος Δάνας (Γυμναστής)

Το πρόγραμμα του πρώτου τουρνουά στη Γεωργία (Τιφλίδα)

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

16.30: Αζερμπαϊτζάν - Μαυροβούνιο
19.30: Γεωργία - Ελλάδα

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

16.30: Μαυροβούνιο - Ελλάδα
19.30: Αζερμπαϊτζάν - Γεωργία

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

16.30: Ελλάδα - Αζερμπαϊτζάν
19.30: Μαυροβούνιο - Γεωργία

Το πρόγραμμα του δεύτερου τουρνουά στο Μαυροβούνιο (Ποντγκόριτσα)

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

16.00: Γεωργία - Ελλάδα
19.00: Μαυροβούνιο - Αζερμπαϊτζάν

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

16.00: Ελλάδα - Αζερμπαϊτζάν
19.00: Γεωργία - Μαυροβούνιο

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

16.00: Αζερμπαϊτζάν - Γεωργία
19.00: Ελλάδα - Μαυροβούνιο