Ικανοποίηση στην Εθνική για το νικηφόρο ξεκίνημα

Η νίκη είναι πάντα το ζητούμενο, έστω και σ' ένα φιλικό παιχνίδι, ωστόσο αυτό που ικανοποίησε περισσότερο τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο ήταν η διάθεση που έδειξαν όλοι οι αθλητές του στο πρώτο φιλικό ματς με τη Ρουμανία.

Αρχικά στην τοποθέτηση του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε τους λόγους που τα τρία φιλικά με τη Ρουμανία διεξάγονται στην πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας λέγοντας: «Τα παιχνίδια αυτά έγιναν τόσο νωρίς γιατί δεν θέλαμε να ταξιδέψουμε εκτός Ελλάδας για φιλικά γιατί έχουμε και τα δύο ταξίδια για τα προκριματικά και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε το παραμικρό έτσι όπως είναι η κατάσταση με την πανδημία. Από τη στιγμή που η Ρουμανία δεν είχε άλλες κενές ημερομηνίες επιλέξαμε να παίξουμε αυτές τις ημέρες και έτσι θα διαχειριστούμε τους τρεις αγώνες χρησιμοποιώντας όλα τα παιδιά. Για να μας δείξουν όλοι τι μπορούν να προσφέρουν και να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα μας εν όψει της επόμενης εβδομάδας που είναι και η πλέον καθοριστική για τα προκριματικά.»

Όσον αφορά την εικόνα της ομάδας ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή υπάρχει μεγάλη διάθεση, ενθουσιασμός και βγήκε στο γήπεδο.Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός κι αυτή είναι και η λογική μας. Για το μικρό χρονικό διάστημα που προπονούμαστε είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι απ' όλα τα παιδιά.»

Ο πασαδόρος της Εθνικής Σταύρος Κασαμπαλής σημείωσε: «Χαίρομαι που φάνηκε μια καλή εικόνα... Αν και είναι νωρίς είναι καλό που δείξαμε μια αρκετά καλή εικόνα, αλλά αυτό επιβεβαιώνει την όρεξη και τη διάθιεση που έχουμε όλα τα παιδιά. Νομίζω ότι σήμερα ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο των προπονητών και είμαστε αισιόδοξοι για ακόμη καλύτερη συνέχεια. Από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε όλα τα παιδιά και νομίζω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Από την πλευρά του προπονητής της Ρουμανίας Ντάνουτ Πάσκου τόνισε: «Κι οι δύο ομάδες είμαστε πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση, αφού δεν είχαμε πολλές ημέρες για να προπονηθούμε αλλά το σημερινό ήταν ένα πολύ καλό τεστ για εμάς και μια καλή αρχή καθώς έχουμε κάποιους νέους παίκτες που παίζουν πλέον στην ομάδα. Κι η Ελλάδα είδα ότι έχει κάποιες αλλαγές με νεαρούς αθλητές, κάτι που είναι φυσιολογικό, παραμένει όμως ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και εύχομαι να προκριθεί και πάλι στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπως κι εμείς».