Πέρασε με Άριστα η Εθνική Γυναικών

Με άριστα πέρασε τις... εξετάσεις των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική γυναικών.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκιγιέρμο Ναράνχο έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις αθλήτριές του από το ξεκίνημα της προετοιμασίας στη Λάρισα μέχρι και την ολοκλήρωση των αγώνων στο Γκρατς της Αυστρίας, και πως να μην είναι άλλωστε, καθώς είδε όλες τις διεθνείς να ανταποκρίνονται σε ό,τι εμπόδιο βρέθηκε μπροστά τους.

«Όλο αυτό το διάστημα, από την προετοιμασία μέχρι τους αγώνες και την πρόκριση, έχω μόνο θετικά να πω. Κάναμε τα σωστά πράγματα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Παίξαμε πολύ καλά όλους τους αγώνες, ακόμα και κόντρα στην Αυστρία που έπαιξαν αθλήτριες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Έπαιξαν πολύ καλά και ήταν πολύ συγκεντρωμένες όλες τους. Δεν σκεφτόμασταν μόνο την πρόκριση, αλλά και να μεγαλώσουμε ως ομάδα. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να είσαι σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα συγκεντρωμένος. Το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα και σε μία ομάδα δεν είναι μόνο οι βασικές 6-7 αθλήτριες, αλλά 14. Η βασική μας ομάδα παίζει σε αυτό το επίπεδο, γιατί στη προπόνηση είναι 14 αθλήτριες και η μία πιέζει την άλλη να γίνουν καλύτερες. Έχουμε μία τέλεια ομάδα θα έλεγα. Όλες έπαιξαν πολύ καλά. Είδαμε την Ανθούλη στα 17 της να παίζει σε αυτό το επίπεδο, η Ρόγκα το ίδιο στην υποδοχή και στην άμυνα, όπως και οι ακραίες και οι κεντρικές μας σήμερα έπαιξαν εξαιρετικά. Θεωρώ στις εξετάσεις που δώσαμε πήραμε Α με τόνο. Όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για την συμπεριφορά των κοριτσιών στη προπόνηση, εκτός γηπέδου, σε όλα. Είμαστε μία ομάδα με τα όλα της» σχολίασε ο Ισπανός προπονητής και στη συνέχεια μίλησε για το οικοδόμημα που έχει χτιστεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από την ημέρα που ανέλαβε.

«Από το 2018 που ήρθα στην Ελλάδα έχουν παίξει 28 αθλήτριες στις διοργανώσεις που έχουμε συμμετάσχει. Στις προετοιμασίες που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια έχουν λάβει μέρος 46 αθλήτριες και θα έρθουν ακόμα περισσότερες στο μέλλον. Όλες είναι μέρος του συστήματος και της Εθνικής ομάδας. Έχουν νέες αθλήτριες που έρχονται και οι τωρινές παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Οι περισσότερες παίζουν μαζί και στα σωματεία τους. Η Βεργίδου έχει παίξει στον Παναθηναϊκό με τη Χαντάβα και τη Κοσμά και στον ΠΑΟΚ με τις κεντρικές μας την Πολυνοπούλου και την Καλαντάτζε, ενώ υπάρχουν και πολλές αθλήτριες που είναι χρόνια μαζί στον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει ότι το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει μεγάλη σημασία για την Εθνική ομάδα. Σιγά σιγά δυναμώνει περισσότερο και αυτό θα βοηθήσει την Εθνική μας ομάδα. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για να πάμε ψηλότερα».

«Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει»

Ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Μάρθα Ανθούλη ότι πριν κλείσει τα 17 της χρόνια θα αγωνιστεί βασική με τη φανέλα της Εθνικής γυναικών και θα τελειώσει και το παιχνίδι ως πρώτη σκόρερ.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι μέλος της Εθνικής γυναικών. Χάρηκα πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ ως βασική σε επίσημο παιχνίδι. Ευχαριστήθηκα κάθε λεπτό, είναι σκέτη απόλαυση να παίζεις για τη χώρα σου και με αυτές τις συμπαίκτριες. Ανυπομονώ για την προετοιμασία του καλοκαιριού αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν περίμενα ποτέ όταν μπήκε το 2021 ότι λίγους μήνες μετά θα πανηγυρίζω μία πρόκριση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τώρα που είμαι εδώ εξακολουθώ να μην το πιστεύω. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση».

«Περήφανη για όλες μας»

Με πρόκριση σε Ευρωβόλεϊ γιόρτασε την επιστροφή της στην Εθνική γυναικών η λίμπερο Πέννυ Ρόγκα. Η διεθνής αθλήτρια παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των προπονήσεων και των αγώνων.

«Χαίρομαι που η επιστροφή μου στην Εθνική ομάδα συνδυάστηκε με κάτι τόσο ευχάριστο. Προέρχομαι από μία πολύ δύσκολη σεζόν, όπως και αρκετές αθλήτριες από την Εθνική. Στην αρχή η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα πολύ να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις της προετοιμασίας. Ερχόμουν από μία σεζόν με πολλές διακοπές. Οι απαιτήσεις στην Εθνική είναι υψηλές και πρέπει να αντεπεξέλθεις στο 100%. Είμαι ευχαριστημένη από τις συμπαίκτριές μου και που είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας. Είμαι περήφανη για όλες μας. Εύχομαι να ζήσουμε ακόμα πιο όμορφες στιγμές».