O χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Ιγκόρ Βουσούροβιτς, στις κερκίδες του «Verde Sport Cοmplex»

Λάμψη… Ολυμπιακών Αγώνων είχε η αναμέτρηση της Εθνικής μας με το Μαυροβούνιο στο φινάλε του β’ προκριματικού γύρου των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μεταξύ των λιγοστών θεατών και αθλητών των υπόλοιπων αποστολών στις κερκίδες του «Verde Sport Cοmplex» της Ποντγκόριτσα, στα δημοσιογραφικά του εντυπωσιακού κλειστού βρέθηκε ο πρώην κεντρικός της ΕΑ Πατρών (1999) και χρυσός Ολυμπιονίκης του 2000 στο Σίδνεϊ με την Γιουγκοσλαβία, Ιγκόρ Βουσούροβιτς.

Ο κ. Βουσούροβιτς, θρυλική μορφή του Μαυροβούνιου βόλεϊ, με μεγάλη καριέρα στο ιταλικό πρωτάθλημα με τα «χρώματα» των Τρεντίνο, Ρόμα, αλλά και στα πρωταθλήματα Γαλλίας και Ρωσίας, στα 47 του χρόνια είναι αξιωματούχος της Ομοσπονδίας Βόλεϊ του Μαυροβουνίου, αλλά και Διευθυντής της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Νεότητας του Μαυροβουνίου, έχοντας αναλάβει το πόστο του υπευθύνου ανάπτυξης του αθλήματος.

Παράλληλα ήταν Διευθυντής των Αγώνων Μικρών Κρατών της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκαν στο Μαυροβούνιο το 2019, ενώ μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο διορίστηκε Γενικός Γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μαυροβουνίου.
 

Ο κ. Βουσούροβιτς όπως είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα, αφού στην Πάτρα γεννήθηκε ο γιός του, ενώ έχει κρατήσει και πολλές φιλικές σχέσεις με κάποιους Έλληνες, όπως ο πρώην προπονητής του στην ΕΑΠ, Άρης Αγγελόπουλος και τους πρώην συμπαίκτες του, Νίκο και Πάνο Ρουμελιώτη, αλλά και τον Κώστα Δεληκώστα. Με τον τελευταίο μάλιστα είχε συναντηθεί και σε κάποιους Αγώνες Μικρών Ευρωπαϊκών Κρατών, όπου ο Δεληκώστας ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου.

Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του που και η Ελλάδα και το Μαυροβούνιο προκρίθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα τελικά του Eurovolley, κάτι που όπως τόνισε «άξιζαν απόλυτα, αφού ήταν πολύ ανώτερες από τις άλλες δυο ομάδες του F’ ομίλου.  Και οι δύο ομάδες έχουν την ευκαιρία στα τελικά να δείξουν ακόμη περισσότερα πράγματα και εύχομαι να φτάσουν στους στόχους τους.

Αν και αγωνίστηκε μόλις μία χρονιά στην Πάτρα, με τη φανέλα της οποίας κατέλαβε την 8η θέση στο πρωτάθλημα και την 5η θέση στο Κύπελλο Ελλάδας, ο κορυφαίος ίσως παίκτης του βόλεϊ του Μαυροβουνίου έχει υπέροχες αναμνήσεις, ενώ του έλειψαν από τη χώρα μας «ο ήλιος, η όμορφη ζωή, τα γεμάτα γήπεδα και οι σπουδαίοι αθλητές που έπαιζαν στο ελληνικό πρωτάθλημα.  Όπως ο Μάριος Γκιούρδας, που σήμερα είναι team manager της Εθνικής σας. Σήμερα δεν ξέρω την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά είδα στην Εθνική σας ομάδα, κάποιους ποιοτικούς παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Ελλάδας.

Το διάστημα πάντως που έπαιξα στην Ελλάδα, για μένα ήταν πραγματικά μια από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας μου, παρόλο που μετά πήγα σε Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία. Αλλά έχω πραγματικά εξαιρετικές αναμνήσεις από την χρονιά που έζησα στην Ελλάδα, αφού στην Πάτρα μάλιστα γεννήθηκε και ο γιος μου…».