Μαθαίνει αντιπάλους στο Ευρωβόλεϊ η Εθνική ανδρών ( VIDEO)

Το απόγευμα της 27ης Μαΐου θα μάθει η Εθνική ανδρών σε ποιον όμιλο και ποιους αντιπάλους θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Η τελική φάση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 19 Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες (Πολωνία, Τσεχία, Εσθονία και Φινλανδία). Η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη 27 Μαΐου στις 18.00 σε live streaming από το επίσημο κανάλι της C.E.V. στο youtube και στο facebook.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στη κλήρωση στην Φινλανδία θα είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ε.Ο.ΠΕ. Περικλής Μπακοδήμος.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ
Οι τέσσερις διοργανώτριες χώρες θα είναι επικεφαλής των τεσσάρων ομίλων και πριν ξεκινήσει η κλήρωση θα έχει η κάθε μία το δικαίωμα να επιλέξει μία χώρα που θέλει να έχει ως αντίπαλο στον όμιλο που θα φιλοξενήσει. Η απόφαση αυτή είχε παρθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας τον Δεκέμβριο του 2019.

Έτσι, οι υπόλοιπες 16 ομάδες που προκρίθηκαν στο Ευρωβόλεϊ γυναικών 2021 είτε μέσω της κατάταξής του από το Ευρωβόλεϊ του 2019, είτε μέσω των προκριματικών θα μπουν στη κληρωτίδα και στο τέλος θα βγουν οι τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΑΝΔΡΩΝ (1-19 Σεπτεμβρίου 2021)

Οι 24 χώρες για το Ευρωπαϊκό ανδρών:

Διοργανώτριες χώρες: Πολωνία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία.

Από την οκτάδα του 2019:
Σερβία, Σλοβενία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Ουκρανία, Γερμανία, Βέλγιο.

Από τα προκριματικά: Ελλάδα, Ολλανδία, Βουλγαρία, Τουρκία, Λετονία, Σλοβακία, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Βόρεια Μακεδονία, Λευκορωσία, Ισπανία, Κροατία.

Πολυμέσα