Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Δύσκολη κλήρωση, αλλά θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω»

Η εθνική ανδρών θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κληρώνεται στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης.
Μια κλήρωση που τη φέρνει αντιμέτωπη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια (και οικοδέσποινα του ομίλου) Πολωνία, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία, την Ουκρανία (7η θέση το 2019), το Βέλγιο (9η θέση το 2019) και την Πορτογαλία την οποία είχαμε αντιμετωπίσει πριν από 2 χρόνια στο Μονπελιέ.
 
«Παρακολουθήσαμε με μεγάλη χαρά την κλήρωση, που ουσιαστικά ήταν ορισμός και δεν είχαμε καμία αγωνία για τον όμιλο που θα βρεθούμε», σχολίασε αρχικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ανδρεόπουλος και εξήγησε γιατί δεν είχε άγχος.
 
«Γιατί γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι όλες οι ομάδες είναι εξαιρετικά δυνατές και γνωρίζοντας τη δική μας δυναμική και τη θέση μας στο ράνκινγκ, ξέραμε ότι αυτομάτως η κλήρωση θα μας έφερνε ως αντιπάλους τέσσερις τουλάχιστον ομάδες που είναι πιο ψηλά από εμάς στην κατάταξη της CEV και οι οποίες αντικειμενικά είναι και πολύ καλές ομάδες»
 
Με την ελληνική ομάδα και το 2019 να έχει να αντιμετωπίσει πολύ δυνατές ομάδες (Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία οι τρεις πρώτοι αντίπαλοι της) ο έμπειρος τεχνικός κάνοντας τις συγκρίσεις ανέφερε: «Το 2019 στο Μονπελιέ ήταν κλεισμένες οι τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου από τις ομάδες που αναφέρατε. Τώρα σ' αυτόν τον όμιλο φαίνεται ότι είναι κλεισμένες οι... τρεισήμισι καθώς ξεχωρίζουν Πολωνία, Σερβία, Βέλγιο και η Ουκρανία».
 
Ωστόσο παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στον όμιλο του Κατοβίτσε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ήταν ξεκάθαρος ως προς τους στόχους της ομάδας και την παρουσία της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
 
«Δεν θα άλλαζε τίποτα για εμάς σε όποιον όμιλο κι αν βρισκόμασταν. Κι αυτό γιατί στην εθνική ομάδα το μότο μας είναι σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό πιστεύοντας και παλεύοντας στη νίκη. Αυτό κάναμε από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
 
Η παρουσία μας για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ, μετά από 10ετή απουσία, μας έδωσε μεγάλη χαρά και νιώθουμε ότι έχουμε σταθεροποιηθεί σε ένα επίπεδο που μας επιτρέπει να συμμετέχουμε σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά όπως είναι και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ωστόσο είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας γιατί θέλουμε να κάνουμε κι ένα βήμα παραπάνω».