Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κωτσάκης, Σπυριούνης, Χανδρινός: «Μπορεί να πετύχει η Εθνική, αξίζουν τις ευκαιρίες οι νέοι παίκτες»

Οι Φροίξος Κωτσάκης, Κυριάκος Σπυριούνης και Σπύρος Χανδρινός μιλάνε στο Gazzetta για την προετοιμασία της Εθνικής στην Κάρυστο, εμφανίζονται αισιόδοξοι για διάκριση στο Ευρωπαϊκό και τονίζουν πως οι ομάδες πρέπει να δώσουν ευκαιρίες σε νέους παίκτες.

Για πολλά χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα η μεγάλη πλειονότητα των ομάδων όταν έφτιαχναν τα ρόστερ τους, αυτό που κοίταζαν ήταν να πάρουν ξένους στα άκρα και την διαγώνιο. Αυτό είχε ως συνέπεια Έλληνες ακραίοι να μην παίρνουν τις ευκαιρίες που θα έπρεπε και φυσικά είχε αντίκτυπο και στην Εθνική ομάδα.

Το τελευταίο διάστημα αυτό δείχνει να αλλάζει και αλλάζει όχι μόνο από τις ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο, αλλά και αυτές που το μπάτζετ τους είναι πιο μικρό και οι οποίες προτιμούσαν φθηνούς ξένους για τα άκρα. Στο περσινό πρωτάθλημα τις δικές τους ευκαιρίες πήραν οι Φροίξος Κωτσάκης, Κυριάκος Σπυριούνης (όχι μόνο πέρσι καθώς πλέον έχει καταφέρει να είναι θεωρείται βασική επιλογή στις ομάδες που αγωνίζεται) και Σπύρος Χανδρινος.

Ευκαιρίες που εκμεταλλεύτηκαν και με το παραπάνω, κερδίζοντας μια θέση στην Εθνική Ανδρών για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της εν' όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το Gazzetta βρέθηκε στην Κάρυστο που προετοιμάζεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και μίλησε με τους τρεις νεαρούς ακραίους τόσο για την Εθνική, όσο και για την Volley League. Και οι τρεις εμφανίστηκαν αισιόδοξοι πως η Ελλάδα μπορεί να πετύχει αρχικά την πρόκριση στους «16», ενώ για το πρωτάθλημα στάθηκαν στο ότι οι ομάδες αξίζει να δώσουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στους νεαρούς αθλητές.

Ας αρχίσουμε με την Εθνική και την προετοιμασία. Πως κυλάνε τα πράγματα στην Κάρυστο;

Κωτσάκης: «Είμαστε στην πρώτη φάση της προετοιμασίας. Ξεκινήσαμε δουλειά εμείς οι πιο πιτσιρικάδες να το πω έτσι, τα πράγματα κυλούν πολύ καλά με πολλές ώρες προπόνηση. Παρατηρούμε πως βελτιωνόμαστε μέρα με την μέρα και δόξα τω Θεώ εκτός από κάποιες πολύ μικρές ατυχίες όλα πάνε πολύ καλά».

Σπυριούνης: «Όλα κυλάνε πολύ καλά, πρέπει να πιεστούμε λίγο παραπάνω για να έχουμε καλύτερο και πιο δυνατό αποτέλεσμα».

Χανδρινός: Μέχρι στιγμής η προετοιμασία πάει πολύ καλά. Είμαστε μια χαρά συγκεντρωμένοι και συνεχίζουμε την δουλειά».

Πως είναι να είστε μέλη αυτής της Εθνικής; Είναι ένα βήμα παραπάνω για εσάς;

Κωτσάκης: «Σίγουρα είναι αυτό που θέλουμε όλοι, κάθε αθλητής δηλαδή, να είμαστε μέλη της Εθνικής Ανδρών, γιατί αλλάζει δεν είναι σαν την Παίδων και Εφήβων που πας ηλικιακά, πλέον είναι πολύ μεγάλο το νούμερο των παικτών και είναι τιμητικό να είσαι σε αυτή την ομάδα».

Σπυριούνης: «Μας τιμάει και μας ωφελεί πολύ το να βρισκόμαστε στην Εθνική ομάδα. Είναι επίσης και ένας τρόπος να υπηρετήσεις και την πατρίδα σου μέσω του αθλητισμού».

Χανδρινός: «Είναι το πιο τιμητικό το να παίζει κάποιος για την χώρα του, σίγουρα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και το να είμαστε εδώ κάτι σημαίνει».

Το ότι είσαστε στην Εθνική, έχει να κάνει και με ένα πολύ καλό πρωτάθλημα που κάνατε και οι τρεις. Πως ήταν η χρονιά που πέρασε; Είσαστε ικανοποιημένοι; Θέλατε το κάτι παραπάνω;

Κωτσάκης: «Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά με πολλές διακοπές που βέβαια ίσχυε για όλους. Ωστόσο είδαμε ένα καλό πρωτάθλημα, είχε το σταμάτα-ξεκίνα, αλλά είχαμε ανταγωνιστικές ομάδες και αυτές που πάλεψαν για το πρωτάθλημα και οι υπόλοιπες και είδαμε ωραία παιχνίδια και πολλά παιδιά που δεν είχαν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής».

Αυτός ο χρόνος συμμετοχής δείχνει πως κάτι αλλάζει. Και το λέω γιατί συνήθως στα άκρα οι ομάδες έπαιρναν ξένους παίκτες, αλλά εσείς παίρνετε τις ευκαιρίες και τις εκμεταλλεύεστε

Σπυριούνης: «Εγώ χαίρομαι που από το πουθενά ας πούμε εμφανίζονται παιδιά που παίρνουν θέσεις και δείχνουν πως μπορούν να τα καταφέρουν. Εμφανίζονται νέα παιδιά και μάλιστα είναι και καλοί»

Ένα από τα παιδιά ήσουν και εσύ (Χανδρινός). Έκανες μια πολύ καλή χρονιά, τι έχεις να πεις για την χρονιά αυτή και πόσο μπορεί να σε βοηθήσει για την συνέχεια;

Χανδρινός: «Ήταν μια περίεργη χρονιά και το ότι έπαιξα σε αυτή την κατηγορία από τα 19-20 χρονών οφελεί εμένα για το μέλλον και δείχνει στους προπονητές όλης της χώρας που και τα μικρά παιδιά έχουν την δυνατότητα να παίξουν και αξίζουν ευκαιρίες. Φαίνεται πως εμφανίζονται\πολλά παιδιά από πίσω και θέλουν ευκαιρίες για να παίξουν καλά».

Κωτσάκης: «Να συμπληρώσω σε αυτό που λέμε πως φέτος θα πρέπει να είδαν οι ομάδες και οι παράγοντες των ομάδων πως υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά που μπορούν να σταθούν και αφού δείχνουμε πως μπορούμε να σταθούμε στην κατηγορία, να πιστέψουν λίγο παραπάνω σε εμάς».

Να επιστρέψουμε στην Εθνική. Τι περιμένετε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; Μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα;

Κωτσάκης: Κληρωθήκαμε σε έναν όμιλο που είναι δύο ταχυτήτων. Είναι δύο ομάδες πολύ καλές και τρεις που είναι στα μέτρα μας. Εμείς δεν πάμε με αυτό το σκεπτικό στον όμιλο. Δεν λέμε πως δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτά τα δύο ματς (Σερβία, Πολωνία). Ακόμα και τους Πολωνούς που ακούγονται μεγαθήρια εμείς έχουμε την διάθεση να τους παίξουμε στα ίσια αν μπορέσουμε. Νομίζω πως έχουμε πιθανότητες».

Σπυριούνης: Δεν μπορώ να ξέρω που θα φτάσουμε. Θα είμαι ευχαριστημένος αν κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και αυτό θα είναι το σημαντικό. Αν καταφέρουμε δηλαδή να δείξουμε στο γήπεδο αυτό που μπορούμε, τότε θα πάμε καλά, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τ που θα φτάσουμε, αλλά ξαναλέω πως θα πάμε καλά».

Χανδρινός: «Είμαστε μια ομάδα με πολύ ταλέντο και διάθεση και έχουμε πολλές πιθανότητες να πάμε ψηλά αν καταφέρουμε να βγάλουμε αυτά που δείχνουμε και στις προπονήσεις».

Και ένα τελευταίο για το νέο πρωτάθλημα που έρχεται. Πως το βλέπετε;

Κωτσάκης: «Είναι πρωτόγνωρο που όλες οι ομάδες έχουν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους πριν καν μπει ο Ιούλιος. Εγώ δεν το έχω ζήσει πάλι, είναι πολύ θετικό που οι ομάδες κινήθηκαν έτσι, δείχνουν πως έχουν ένα πλάνο, ένα σχέδιο και αυτό νομίζω πως θα αποδειχθεί και στο γήπεδο. Θα δούμε δηλαδή πολύ ωραία παιχνίδια».

Σπυριούνης: «Ανυπομονώ να δω τι θα γίνει φέτος με τόσο ενισχυμένες ομάδες. Και για την δικιά μου ομάδα (Μίλωνας) που δεν έχουμε επιλέξει μεγάλα και γνωστά ονόματα. Είμαστε νέοι παίκτες και μου αρέσει πολύ η ιδέα που υπάρχουν τόσο δυνατές και ενισχυμένες ομάδες»

Χανδρινός: «Σίγουρα θα είναι ένα πάρα πολύ δυνατό πρωτάθλημα και είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε».


Πηγή: gazzetta.gr

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.