Ραφαήλ Κουμεντάκης: «Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω»

Η Εθνική ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της στην Αλεξανδρούπολη όπου θα παραμείνει μέχρι τις αρχές Αυγούστου, πριν «μετακομίσει» στο Καρπενήσι απ' όπου θα αναχωρήσει για την Πολωνία προκειμένου να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.


Μετά τις πρώτες ημέρες όπου ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος και οι συνεργάτες του δούλεψαν στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, πλέον οι παίκτες της Εθνικής βρίσκονται καθημερινά και στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος»,  το οποίο είναι κάτι παραπάνω από οικείο για τον Ραφαήλ Κουμεντάκη.

«Θα ακουστεί κοινότυπο αλλά νιώθω σα να είμαι σπίτι μου», είπε ο πρώην ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και συμπλήρωσε: «Πέρασα πολλά χρόνια σ' αυτό το γήπεδο, η Αλεξανδρούπολη είναι η πόλη μου, είναι μία πόλη η οποία αγαπάει το βόλεϊ κι ας μην έχει λόγο συγκυριών κάποια ομάδα αυτήν την εποχή στη μεγάλη κατηγορία. Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος είναι κοντά μας κι αυτό το νιώθουν όλα τα παιδιά, όχι μόνο εγώ»

-Πως έχει περάσει αυτό το πρώτο διάστημα;

«Με πολύ θετικό πρόσημο. Δουλέψαμε πολύ στην φυσική κατάσταση, που πάντα είναι το δύσκολο και κουραστικό κομμάτι, όμως το έχουμε συνηθίσει και ξέρουμε ότι είναι απαραίτητο. Σιγά, σιγά περνάμε όμως και στο γήπεδο».

-Συζητάτε μεταξύ σας για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό;

«Θέλω να είμαι ειλικρινής και η αλήθεια είναι ότι πέρα από κάποιες γενικόλογες κουβέντες δεν το συζητάμε. Ξέρουμε πόσο δύσκολο έργο έχουμε μπροστά μας, καθώς θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που είναι σε άλλο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα να δουλέψουμε και όχι να συζητήσουμε το οτιδήποτε για το Ευρωπαϊκό. Σε ένα μήνα όμως γεροί να είμαστε θα μπορώ να σας πω περισσότερα (γέλια)».

-Να το θέσω διαφορετικά. Ο στόχος παραμένει ίδιος με την προηγούμενη συμμετοχή μας; Να περάσουμε στους 16 και βλέπουμε;

«Ο στόχος είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο από την προηγούμενη παρουσία μας... Αν δεν τα καταφέρουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, αλλά πετύχουμε ότι και το 2019 θα το αξιολογήσουμε. Πάντως σε ένα Ευρωπαϊκό ολα είναι ρευστά και πραγματικά είναι πολύ νωρίς για την οποιαδήποτε πρόβλεψη».

-Προσωπικός στόχος υπάρχει;

«Ναι, αλλά έχει να κάνει με την Εθνική! Εγώ θέλω να βοηθήσω την ομάδα όποτε μου ζητηθεί. Είμαι εδώ όπως και όλα τα παιδιά για να βοηθήσοθυμε την ομάδα κι αυτό θέλουμε να κάνουμε».