Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Η μεγαλύτερη πρόκληση oι αλλαγές στην ομάδα μας"

Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να επηρεάζει τα αθλητικά δρώμενα και έτσι η καθιερωμένη κοινή συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων του 2ου ομίλου αντικαταστάθηκε με τις τοποθετήσεις τους στις κοινές ερωτήσεις που έγιναν από την πλευρά της CEV.  
Τόσο ο Γκιγιέρμο Ναράνχο, όσο και η Στέλλα Χριστοδούλου στάθηκαν στις σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ εξέφρσαν με διαφορετικό τρόπο την επιθυμία τους να δουν την εθνική να πετυχαίνει κάτι σημαντικό στο τουρνουά.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους
 
Ποιες είναι οι προσδοκίες και οι στόχοι που έχετε στη διοργάνωση;
Ναράνχο: «Έχουμε μία νέα ομάδα με 7 νέα πρόσωπα συγκριτικά με την προηγούμενη διοργάνωση και θέλουμε αυτό το νέο σύνολο να παίξει όσο καλύτερα μπορεί και φυσικά να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, αγωνιζόμενο σ' έναν πραγματικά πολύ δύσκολο όμιλο».
 
Χριστοδούλου: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που συμμετέχουμε ξανά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μετά την προπέρσινη εμπειρία μας θεωρώ ότι ερχόμαστε πιο έτοιμοι αυτή τη φορά. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία όλο το καλοκαίρι, θέλουμε να παίξουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας και φυσικά να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».
 
Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία της ομάδας σας;
Ναράνχο: «Μιλώντας καθαρά αγωνιστικά, σίγουρα η επίθεση μας κι από κει και πέρα το σερβίς μας».
 
Χριστοδούλου: «Θεωρώ ότι αυτή η ομάδα είναι ένα πολύ καλό μείγμα από έμπειρες αθλήτριες που έχουν παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια, αλλά και νεαρά κορίτσια που έχουν πέρα από ταλέντο και πολύ μεγάλη διάθεση».
 
Τι είδους προκλήσεις έπρεπε να ξεπεράσετε εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ποιες προκλήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν μπροστά σας;
Ναράνχο: «Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι αυτή που ανέφερα πριν κι αφορά τις αλλαγές στην ομάδα μας. Έχουμε μια πολύ νεαρή αθλήτρια, την 17χρονη Μάρθα Ανθούλη η οποία αγωνίζεται ως βασική διαγώνια με την Ανθή (Βασιλαντωνάκη) να αγωνίζεται ως ακραία. Το να αγωνιστούμε λοιπόν με μία νέα ομάδα, αλλάζοντας το σύστημα μας και έχοντας ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι για εμάς μια μεγάλη πρόκληση. Αυτό που θα θέλαμε είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω συγκριτικά με την προηγούμενη συμμετοχή μας και φυσικά θα ήταν πραγματικά σπουδαίο αν καταφέρουμε να κερδίσουμε μία από τις τρεις πολύ δυνατές ομάδες που έχουμε στον όμιλο μας».
 
Χριστοδούλου: «Σίγουρα υπήρχαν πολλές δυσκολίες λόγω της πανδημίας, ωστόσο έχουμε επανέλθει και θέλουμε μ αυτή τη νέα ομάδα που παρουσιάζουμε στη φετινή διοργάνωση να πετύχουμε κάτι πραγματικά πολύ σημαντικό».
 
Ποιο είναι το ματς που περιμένετε με ανυπομονησία στον όμιλο σας και γιατί;
Ναράνχο: «Δεν ξέρω... Ίσως τη Γερμανία. Και το λέω αυτό γιατί τις περισσότερες αθλήτριες τις γνωρίζω καθώς είμαι αρκετά χρόνια προπονητής σε ομάδες της Μπουντεσλίγκα που είναι ένα από τα πολύ καλά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Θα ήθελα λοιπόν να δω τα κορίτσια της Εθνικής να κοντράρονται με μια τέτοια ομάδα».
 
Χριστοδούλου: «Ξέρουμε ότι είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο με ομάδες υψηλού επιπέδου όπου οι διαφορές μεταξύ τους δεν είναι μεγάλες. Οπότε ο στόχος δεν είναι ένα μόνο παιχνίδι, αλλά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σίγουρα πάντως αναζητούμε μία νίκη κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα...»
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.