Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών: Οι… ακούραστοι εργάτες της γαλανόλευκης

Μπορεί να μη τους βλέπουμε μέσα στο γήπεδο με την Εθνική Ομάδα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκονται διαρκώς στην «πρώτη γραμμή», πάντα έτοιμοι να προσφέρουν μέσω των επιστημονικών τους γνώσεων την καλύτερη δυνατή μυϊκή αποκατάσταση των αθλητών.

Ο λόγος για τους φυσικοθεραπευτές της Εθνικής Δημήτρη Σεϊμέκη και Τάσο Λιόση, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται δίπλα στους Έλληνες διεθνείς βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την καταπόνηση λόγω των προπονήσεων αλλά και των παιχνδιών.

Έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας που φέτος είναι η Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης και ο Τάσος μίλησαν για την εμπειρία τους να βρίσκονται στη αποστολή της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για πρώτη φορά φέτος.

Δημήτρης Σεϊμέκης: «Η εμπειρία μου με την Εθνική με κάνει καλύτερο»

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον… παλαιότερο, δηλαδή τον Δημήτρη Σεϊμέκη, ο οποίος ανέλαβε φυσικοθεραπευτής της «γαλανόλευκης» από την αρχή της προετοιμασίας περίπου στο τέλος Μάϊου.

Απαντώντας στο πώς αισθάνεται που είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας ο Δημήτρης Σεϊμέκης τόνισε: « Το να είμαι φυσικοθεραπευτής στην Εθνική είναι μεγάλη πρόκληση και την ίδια στιγμή μεγάλη τιμή. Όσοι ασχολούμαστε επαγγελματικά με την αθλητική φυσικοθεραπεία θέλουμε να βρισκόμαστε σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Όταν μου έγινε η πρόταση από την ΕΟΠΕ είπα αμέσως το ναι. Θέλω να ευχαριστήσω τον φυσικοθεραπευτή Τζέιμς Νεόφυτο για την ευκαιρία που μου έδωσε. Όταν έπαιζα βόλεϊ είχα όνειρο να αγωνιστώ με την Εθνική, αυτό μπορεί να μη το κατάφερα όμως είμαι δίπλα της από άλλο πόστο».

Όσον αφορά στο πόσο δοκιμάζει τις γνώσεις ενός φυσικοθεραπευτή αυτή η πρόκληση ο Δημήτρης Σεϊμέκης απάντησε: « Είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και δεν σου κρύβω ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει πίεση και άγχος. Ειδικά με τον χρόνο αποκατάστασης ενός αθλητή. Τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα και πραγματικά αισθάνομαι μεγάλη χαρά όταν βλέπω τους αθλητές να ξεπερνούν τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Όλο αυτό όμως είναι και κίνητρο να γίνομαι καλύτερος μέρα με την ημέρα».

Ο Δημήτρης Σεϊμεκης στη συνέχεια τόνισε ότι κατά την προετοιμασία αλλά και τώρα στην τελική φάση όλα έχουν πάει πολύ καλά, καθώς υπήρχε σωστό πλάνο σε συνεργασία με τον γυμναστή της Εθνικής τον Λάμπρο Δανά. «Υπάρχει πάντα επικοινωνία για να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.

Για το αν θα επιθυμούσε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική και τα επόμενα χρόνια τόνισε: « Ομολογώ ότι είναι σαν μπήκε μέσα μου ένα μικρόβιο, το οποίο σου δίνει κίνητρο και όρεξη και για τη συνέχεια. Ασφαλώς και θα ήθελα να συνεχίσω στην Εθνική μας ομάδα».

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στην εμπειρία του στην Κρακοβία υπογραμμίζοντας: «Είναι σπουδαία να βλέπει κάποιος από κοντά μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Είναι η χαρά και η γιορτή του βόλεϊ.  Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία τόσο εγώ όσο και ο Τάσος να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και γνώσεις με συναδέλφους από το εξωτερικό. Σίγουρα μας έκανε καλύτερους».

Τάσος Λιόσης: Απαιτητικό αλλά και τιμητικό να είσαι στο επιτελείο της Εθνικής

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο έτερος φυσικοθεραπευτής της Εθνικής ο Τάσος Λιόσης. Μπορεί να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα μόλις δύο εβδομάδες, όμως αυτό δεν τον έχει εμποδίσει το να προσφέρει στο «μάξιμουμ» και μάλιστα την ώρα της «μάχης».
Δεν έκρυψε τη χαρά του που αποτελεί μέλος της Εθνικής Ομάδας επισημαίνοντας ότι είναι και μεγάλη η τιμή που αισθάνεται. «Όσοι είμαστε στο πλευρό της Εθνικής αισθανόμαστε ιδιαίτερα. Είναι κάτι ξεχωριστό που με γεμίζει χαρά. Προσπαθώ από την πλευρά μου να κάνω όσο καλύτερα τη δουλειά μου, βρισκόμενος  διαρκώς στη διάθεση των αθλητών μας» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: « Για εμένα η πρόταση της Ομοσπονδίας να συνεργαστούμε έγινε εντελώς ξαφνικά. Ο Δημήτρης γνωρίζει τη δουλειά μου και σίγουρα ήθελε να συνεργαστούμε σε κάτι τόσο απαιτητικό».

Στη συνέχεια τόνισε: «Από την παρουσία μου στην Εθνική ως φυσικοθεραπευτής σίγουρα έχω γίνει καλύτερος. Έχουμε συναντήσει και ανταλλάξει απόψεις με κορυφαίους συναδέλφους από την Ευρώπη και σίγουρα θα φύγουμε από εδώ γεμάτοι γνώσεις και εμπειρίες. Συναντηθήκαμε με ιατρικά επιτελεία ξένων αποστολών και μάθαμε για τον τρόπο που δουλεύουν. Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά».

Καταλήγοντας ο Τάσος Λιόσης επισήμανε: «Από την πρώτη ημέρα που ήρθαν το τεχνικό επιτελείο, οι αθλητές και οι άνθρωποι της Εθνικής με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Αισθάνθηκα αμέσως ότι με εμπιστεύονται. Ειλικρινά προσαρμόστηκα μέσα σε δύο ώρες. Αυτό ασφαλώς και μου δίνει τη διάθεση να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό και στο μέλλον».