Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιόδοξοι για το μέλλον δήλωσαν οι διεθνείς μας (VIDEOS)

Αισιόδοξοι για το μέλλον της Εθνικής ομάδας ανδρών δήλωσαν μετά το παιχνίδι με την Πορτογαλία που ολοκλήρωσε την παρουσία μας στο Ευρωβόλεϊ 2021 ο ομοσπονδιακός, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο αρχηγός Γιώργος Πετρέας και ο κεντρικός Θοδωρής Βουλκίδης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο. Η Πορτογαλία μας κράτησε πίσω στο σκορ με εξαιρετική υποδοχή. Ρισκάραμε στο σερβίς και είχαμε αποτέλεσμα αλλά έβγαλαν καλή υποδοχή. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι μας δυσκόλευε στο κομμάτι μπλοκ-άμυνα και αυτός ο τρόπος παιχνιδιού έφερε και το αποτέλεσμα. Η Πορτογαλία είναι εξαιρετική ομάδα και έχουν έμπειρους αθλητές και έκαναν εξαιρετικό τουρνουά. Δώσαμε πέντε σκληρούς αγώνες και στους περισσότερους ανταποκριθήκαμε πλήρως. Καταφέραμε με την απόδοσή μας μέχρι το τελευταίο παιχνίδι να διεκδικούμε την πρόκριση και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όποιους το καταλαβαίνουν. Ο φίλαθλος κόσμος που παρακολούθησε τα παιχνίδια αντιλήφθηκε την προσπάθεια και το μέλλον που μπορεί να έχει αυτή η ομάδα. Αυτό που καταφέραμε με επιτυχία είναι να είμαστε μικρή ηλικιακά ομάδα και τα παιδιά αυτά αγωνίζονται. Με τις αποχωρήσεις που είχε η Εθνική ομάδα δεν πέσαμε επίπεδο, αντιθέτως κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Έχουμε ηλικιακά αθλητές έτοιμους να προχωρήσουν και να μας ανεβάσουν επίπεδο και έχουμε ηλικιακά αθλητές που έρχονται στο μέλλον και γι'αυτό είμαι αισιόδοξος. Δεν έχουμε ανανέωση στην Εθνική, οι βετεράνοι αθλητές βρίσκονται πάντα στη διάθεση της. Όλοι χρειάζονται. Έχουμε ένα μεγάλο αριθμό νέων αθλητές στα χέρια μας και το απέδειξαν και σε αυτό το δύσκολο τουρνουά».
 
 Ο αρχηγός της Εθνικής Γιώργος Πετρέας τόνισε: «Δυστυχώς ολοκληρώθηκε η παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό. Δεν είναι τώρα η στιγμή να αξιολογήσουμε την όλη πορεία μας. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Ξέραμε ότι παίζουμε έναν τελικό. Προσπαθήσαμε στα τρία σετ, μετά ήρθε η απογοήτευση. Δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι, είμαστε Εθνική ομάδα. Αυτό είναι το παρών του ελληνικού βόλεϊ. Υπάρχει και μέλλον και θα το δούμε πολύ σύντομα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που εδώ και τρεις μήνες έκαναν μία προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό. Στα υπόλοιπα παιδιά που έμειναν πίσω, τα ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχαριστούμε και τους συντελεστές της ομάδας, το προπονητικό επιτελείο και την Ομοσπονδία που έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Σίγουρα η γεύση είναι πικρή, αλλά οι πιο μεγάλοι δεν πρέπει να κοιτάμε κοντόφθαλμα. Έχουμε κάποια παιδιά που έρχονται και είμαι πολύ αισιόδοξος. Το αποτέλεσμα θα έρθει, δεν ήρθε σήμερα αλλά θα έρθει αύριο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα έρθει και θα την στηρίξουμε όλοι μαζί. Ακόμα και αν δεν είμαστε εμείς εδώ. Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά. Είμαι περήφανος για αυτή την παρέα και αυτά που έχουμε ζήσει. Ευχαριστούμε τον κόσμο που όλο αυτό το διάστημα μπήκε στη διαδικασία να δει βόλεϊ και να μάθει ποιοι είμαστε και να μας στηρίζει από μακριά. Στην εποχή που ζούμε είναι σημαντικό αυτό. Επιφυλασσόμαστε για το μέλλον».
 
 Ο κεντρικός της Εθνικής Θοδωρής Βουλκίδης είπε: «Είναι δύσκολη η συγκεκριμένη στιγμή, όταν δεν έχεις πετύχει τον στόχο σου. Ήταν κομβικό σημείο η ανατροπή της Πορτογαλίας στο πρώτο σετ και στο τρίτο. Έπεσε μετά η ψυχολογία μας και χάσαμε 3-1. Δώσαμε το καλύτερο που μπορούσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα επιστρέψουμε σε δύο χρόνια για να τα δώσουμε πάλι όλα».
 

Πολυμέσα

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.