Η Εθνική γυναικών για μια θέση στα ημιτελικά των Μεσογειακών Αγώνων

Το απόγευμα της Πέμπτης (30/6, 18:00, Salle Bir El Djir) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοντράρεται με την Ισπανία με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά των 19ων Μεσογειακών Αγώνων.
Ελλάδα και Ισπανία είχαν βρεθεί αντιμέτωπες για τελευταία φορά το περασμάσο καλοκαίρι (22/8) στο πλαίσιο του Β' ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Φιλιππούπολη (3-2 νίκησε η Ισπανία), αλλά και το 2018 κοντραρίστηκαν στην προημιτελική φάση των Μεσογειακών Αγώνων (28/6, Αλμερία) με την Ελλάδα να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.
 
«Η Ισπανία όπως κι εμείς έχει έρθει στο Οράν με μια ομάδα που αποτελείται από αρκετές νεαρές αθλήτριες και ορισμένες πιο έμπειρες. Σίγουρα είναι μια ομάδα που χρειάζεται προσοχή. Έχει μια πολύ ψηλή κεντρική και καλό σερβίς, άρα θα πρέπει να έχουμε ποιοτική υποδοχή. Εγώ αυτό που περιμένω από τη δική μας ομάδα είναι να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία και να παίξουμε ακόμη καλύτερα», σχολίασε ο Μαρτσέλο Αμποντάντζα ο οποίος στην σημερινή προπόνηση είχε λευκό απουσιολόγιο.
 
Μία από τις τέσσερις αθλήτριες που ήταν στην ομάδα του 2018 είναι η αρχηγός Όλγα Στράντζαλη (Χατζηευστρατιάδου, Κωνσταντινίδου, Γενιτσαρίδη οι άλλες τρείς) με τη διεθνή ακραία να σημειώσει από την πλευρά της:
 
«Η Ισπανία είναι μια καινούργια ομάδα, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ της συγκριτικά με την ομάδα που είχαμε αντιμετωπίσει πέρσι στο Ευρωβόλεϊ. Παρόλα αυτά παίζουν πολύ καλά, κυρίως στην άμυνα, παλεύουν πολύ όλες τις φάσεις. Νομιζω πως θα είναι ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ελπίζουμε να είμαστε εμείς οι νικήτριες. Μπορεί να δοκιμάζουμε πολλά σχήματα στους μέχρι τώρα αγώνες που έχουμε δώσει,. αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση γι αυτό το παιχνίδι».
 
Το πρόγραμμα των προημιτελικών
Πέμπτη 30/6
12:00, Σερβία-Αίγυπτος
15:00, Κροατία-Ιταλία
18:00, Ελλάδα-Ισπανία
22:00, Τουρκία-Τυνησία